פריטטה ים תיכונית
לא עוד חביתה עם עשבי תיבול: ארוחת בוקר ספרדית משודרגת של פריטטה ים תיכונית עם עגבניות שרי, זיתים וגבינה בולגרית שכל המשפחה יכולה להנות ממנה
לא עוד חביתה עם עשבי תיבול: ארוחת בוקר ספרדית משודרגת של פריטטה ים תיכונית עם עגבניות שרי, זיתים וגבינה בולגרית שכל המשפחה יכולה להנות ממנה
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 169.2 קק״ל 1015.0 קק״לפחמימות 136.7 גרם 820.0 גרםשומן 12.9 גרם 77.4 גרםנתרן 948.6 מ״ג 5691.9 מ״גחלבון 10.4 גרם 62.5 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 2.4 גרםשומן רווי 2.7 גרם 16.3 גרםכולסטרול 255.2 מ״ג 1531.2 מ״גסידן 36.9 מ״ג 221.6 מ״גברזל 0.8 מ״ג 5.0 מ״גאשלגן 152.6 מ״ג 915.5 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 4.4 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 30 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות169
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 169.2 קק״ל 1015.0 קק״לפחמימות 136.7 גרם 820.0 גרםשומן 12.9 גרם 77.4 גרםנתרן 948.6 מ״ג 5691.9 מ״גחלבון 10.4 גרם 62.5 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 2.4 גרםשומן רווי 2.7 גרם 16.3 גרםכולסטרול 255.2 מ״ג 1531.2 מ״גסידן 36.9 מ״ג 221.6 מ״גברזל 0.8 מ״ג 5.0 מ״גאשלגן 152.6 מ״ג 915.5 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 4.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 169 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 כפות שמן זית
-
1 בצל סגול קטן
-
6 ביצים M
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
-
8 עגבניות שרי קטנות
-
1 חופן זיתי קלמטה
-
80 גרם גבינה בולגרית
-
6 עלי בזיליקום
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- קוצצים גס בצל, חוצים עגבניות שרי.
- מחממים מחבת בינונית (עם ידית מתכת שיכולה להיכנס לתנור) על להבה בינונית, מוסיפים שמן זית ובצל ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהבצל רך.
- מפזרים את הבצל באופן שווה במחבת.
- טורפים ביצים בקערה ומתבלים במלח ופלפל.
- יוצקים למחבת ביצים טרופות, מסדרים מעל חצאי עגבניות וזיתים ומפזרים גבינה בולגרית ובזיליקום.
- מבשלים על הכיריים כ-3 דקות עד ששולי הפריטטה מתחילים להתייצב.
- מעבירים את המחבת לתנור ואופים כ-15 דקות, עד שהפריטטה זהובה.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- קוצצים גס בצל, חוצים עגבניות שרי.
- מחממים מחבת בינונית (עם ידית מתכת שיכולה להיכנס לתנור) על להבה בינונית, מוסיפים שמן זית ובצל ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהבצל רך.
- מפזרים את הבצל באופן שווה במחבת.
- טורפים ביצים בקערה ומתבלים במלח ופלפל.
- יוצקים למחבת ביצים טרופות, מסדרים מעל חצאי עגבניות וזיתים ומפזרים גבינה בולגרית ובזיליקום.
- מבשלים על הכיריים כ-3 דקות עד ששולי הפריטטה מתחילים להתייצב.
- מעבירים את המחבת לתנור ואופים כ-15 דקות, עד שהפריטטה זהובה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (3)
מתכון קליל וטעים!! כמה שינויים שעשיתי – עגבניות רגילות במקום שרי שלא היה, ובלי בזיליקום או קלמטה – כי לא היה (: הוספתי קוביות מ-2 בטטות קטנות שטיגנתי יחד עם הבצל אחרי שהוא הזהיב.
נשמע מעולה! פעם הבאה תצרפי לנו תמונה שנראה איך יצא 🙂
מתכון קליל וטעים!!