צ’יפס פלנטיין: הבננה שהסעירה את העולם!
הייתם בדרום אמריקה ואכלתם בננה פלנטיין? אז עכשיו יש לכם הזדמנות לשחזר את הזכרונות פה בארץ אבותינו! צ'יפס פלנטיין מושלם בלי המוצ'ילר על הגב, אלא בבית, במזגן!
הייתם בדרום אמריקה ואכלתם בננה פלנטיין? אז עכשיו יש לכם הזדמנות לשחזר את הזכרונות פה בארץ אבותינו! צ'יפס פלנטיין מושלם בלי המוצ'ילר על הגב, אלא בבית, במזגן!
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 281.3 קק״ל 1125.2 קק״לפחמימות 44.6 גרם 178.6 גרםשומן 13.0 גרם 52.1 גרםנתרן 341.3 מ״ג 1365.0 מ״גחלבון 1.8 גרם 7.3 גרםסיבים תזונתיים 3.2 גרם 12.9 גרםשומן רווי 0.9 גרם 3.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 0.0 מ״ג 0.0 מ״גברזל 0.0 מ״ג 0.0 מ״גאשלגן 0.0 מ״ג 0.0 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
-
מרכיבים3
-
הכנה 20 דק׳כולל 17 דק׳
-
קלוריות281
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 281.3 קק״ל 1125.2 קק״לפחמימות 44.6 גרם 178.6 גרםשומן 13.0 גרם 52.1 גרםנתרן 341.3 מ״ג 1365.0 מ״גחלבון 1.8 גרם 7.3 גרםסיבים תזונתיים 3.2 גרם 12.9 גרםשומן רווי 0.9 גרם 3.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 0.0 מ״ג 0.0 מ״גברזל 0.0 מ״ג 0.0 מ״גאשלגן 0.0 מ״ג 0.0 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
הפלנטיין היא סוג של בננה עם מתיקות מאוד עדינה, שאוכלים אותה רק אחרי בישול. בטעמה היא מזכירה יותר בטטה מאשר בננה, וכעת אפשר להשיג אותה בישראל. אפשר להכין ממנה מגוון מאכלים והצ’יפס שמתקבל ממנה הוא טעים מאוד, המזכיר קצת צ’יפס בטטה, אך מיוחד יותר.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 3 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 17 דק׳ | קלוריות 281 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
4 בננה פלנטיין של גליל בינוניות
-
1/2 כפית מלח גס
-
1/4 כוס שמן קנולהלטיגון עמוק
אופן הכנה
- ראשית, מקלפים את בננת הפלנטיין וחותכים אותה לחתיכות דקות. אם מתקשים לקלף, אפשר להיעזר בסכין - חורצים חריצים לאורך הקליפה, ואז מקלפים אותה כמו תפוז.
- שנית, מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר קטן.
- מטגנים את פרוסות הבננה בנגלות, בכל נגלה כמה פרוסות.
- מחכים שהפרוסות יצופו למעלה ויהפכו זהובות.
- מעבירים את הצ’יפס לצלחת עם נייר סופג, ממליחים ומגישים.
אופן הכנה
- ראשית, מקלפים את בננת הפלנטיין וחותכים אותה לחתיכות דקות. אם מתקשים לקלף, אפשר להיעזר בסכין - חורצים חריצים לאורך הקליפה, ואז מקלפים אותה כמו תפוז.
- שנית, מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר קטן.
- מטגנים את פרוסות הבננה בנגלות, בכל נגלה כמה פרוסות.
- מחכים שהפרוסות יצופו למעלה ויהפכו זהובות.
- מעבירים את הצ’יפס לצלחת עם נייר סופג, ממליחים ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן