צ׳יבורקי – כיסון גאורגי במילוי בשר של ג’אנה חן
ג׳אנה חן מכינה מנה קלאסית מהמטבח הגיאורגי: צ׳יבורקי במילוי בשר. כיסוני בצק מטוגנים במלית עסיסית של בשר אנטריקוט שאוכלים עם הידיים
ג׳אנה חן מכינה מנה קלאסית מהמטבח הגיאורגי: צ׳יבורקי במילוי בשר. כיסוני בצק מטוגנים במלית עסיסית של בשר אנטריקוט שאוכלים עם הידיים
- ג'אנה חן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 413.3 קק״ל 6199.7 קק״לפחמימות 54.3 גרם 815.0 גרםשומן 13.3 גרם 200.0 גרםנתרן 418.5 מ״ג 6278.1 מ״גחלבון 17.5 גרם 263.0 גרםסיבים תזונתיים 2.4 גרם 36.5 גרםשומן רווי 4.2 גרם 62.8 גרםכולסטרול 57.6 מ״ג 863.4 מ״גסידן 31.6 מ״ג 473.6 מ״גברזל 2.1 מ״ג 30.8 מ״גאשלגן 276.4 מ״ג 4146.3 מ״גאבץ 3.0 מ״ג 44.8 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 40 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות413
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 413.3 קק״ל 6199.7 קק״לפחמימות 54.3 גרם 815.0 גרםשומן 13.3 גרם 200.0 גרםנתרן 418.5 מ״ג 6278.1 מ״גחלבון 17.5 גרם 263.0 גרםסיבים תזונתיים 2.4 גרם 36.5 גרםשומן רווי 4.2 גרם 62.8 גרםכולסטרול 57.6 מ״ג 863.4 מ״גסידן 31.6 מ״ג 473.6 מ״גברזל 2.1 מ״ג 30.8 מ״גאשלגן 276.4 מ״ג 4146.3 מ״גאבץ 3.0 מ״ג 44.8 מ״גסגור
צ’יבורקי היא אחת המנות שהכי מזוהות עם גאורגיה. גם בשר שמן וגם בצק עשוי היטב וקיבלנו את כל מה שהגאורגים אוהבים וגאים בו.
הוראות אכילה: את הצ’יבורקי מחזיקים בשתי ידיים, נוגסים ביס גדול, שואבים מעט מהמיץ שבתוך כיס הבצק וחוזר חלילה. תתכוננו להתלכלך להשמיע קולות וכו…זו עסקת חבילה.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 413 | כמות מנות 15 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
מלית
-
800 גרם אנטריקוט טחוןעם מעט שומן
-
4 שיני שוםקצוצות או כתושות
-
1/2 ק"ג בצליםקצוץ דק
-
1/3 כוס מי סודה
-
1 כף זרעי כוסברהקלויים וטחונים
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
1/4 כפית שבבי צ’ילי יבשאו יותר לפי הטעם
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערת מיקסר שמים את הקמח, מי סודה, ביצה, וודקה, מלח וסוכר. לשים במהירות 1 עם וו לישה במשך 10 דקות.
- מוסיפים שמן (2 כפות) ולשים במהירות 2 עוד 5 דקות. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומגבת מעליו ונותנים לבצק לנוח בין חצי שעה לשעה.
- מרדדים את הבצק וקורצים ממנו כדורים של 60 -70 גרם כל אחד. לשים בידיים כל כדור עוד דקה ומגלגלים שוב לכדור. את הכדורים מניחים על מגש ומכסים ל 15 דקות.
- פותחים את הבצק לעלה דק (ראו תמונה).
- מכינים את המילוי: מערבבים בקערה בשר, שום, בצל, סודה, זרעי כוסברה, פלפל, מלח ופלפל שאטה.
- לשים היטב את הבשר (כ-5 דקות) מה שמאפשר לחלבון שבבשר להתפרק ומתקבלת עיסה דביקה ואחידה.
- לוקחים 1-1.5 כף מהבשר ומניחים במרכז הבצק המרודד. ומקפלים את הבצק מסביב לבשר לפי ניסיונכם או לפי התמונות המצורפות.
- מחממים שמן בסיר רחב, כאשר השמן חם שמים את הצ’יבורקי בשמן החם, הופכים שיזהיב היטב בשני הצדדים.
- הצ’יבורקי אמור להראות נפוח, ומלא נוזלים בכיס הבצק. מגישים חם (ניתן לחמם בתנור לא במיקרו).
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערת מיקסר שמים את הקמח, מי סודה, ביצה, וודקה, מלח וסוכר. לשים במהירות 1 עם וו לישה במשך 10 דקות.
- מוסיפים שמן (2 כפות) ולשים במהירות 2 עוד 5 דקות. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומגבת מעליו ונותנים לבצק לנוח בין חצי שעה לשעה.
- מרדדים את הבצק וקורצים ממנו כדורים של 60 -70 גרם כל אחד. לשים בידיים כל כדור עוד דקה ומגלגלים שוב לכדור. את הכדורים מניחים על מגש ומכסים ל 15 דקות.
- פותחים את הבצק לעלה דק (ראו תמונה).
- מכינים את המילוי: מערבבים בקערה בשר, שום, בצל, סודה, זרעי כוסברה, פלפל, מלח ופלפל שאטה.
- לשים היטב את הבשר (כ-5 דקות) מה שמאפשר לחלבון שבבשר להתפרק ומתקבלת עיסה דביקה ואחידה.
- לוקחים 1-1.5 כף מהבשר ומניחים במרכז הבצק המרודד. ומקפלים את הבצק מסביב לבשר לפי ניסיונכם או לפי התמונות המצורפות.
- מחממים שמן בסיר רחב, כאשר השמן חם שמים את הצ’יבורקי בשמן החם, הופכים שיזהיב היטב בשני הצדדים.
- הצ’יבורקי אמור להראות נפוח, ומלא נוזלים בכיס הבצק. מגישים חם (ניתן לחמם בתנור לא במיקרו).
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן