-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4340.5 קק״ל 4340.5 קק״לפחמימות 557.1 גרם 557.1 גרםשומן 207.8 גרם 207.8 גרםנתרן 4110.5 מ״ג 4110.5 מ״גחלבון 73.4 גרם 73.4 גרםסיבים תזונתיים 2.4 גרם 2.4 גרםשומן רווי 25.8 גרם 25.8 גרםכולסטרול 1056.8 מ״ג 1056.8 מ״גסידן 492.0 מ״ג 492.0 מ״גברזל 6.3 מ״ג 6.3 מ״גאשלגן 1147.7 מ״ג 1147.7 מ״גאבץ 5.1 מ״ג 5.1 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
קלוריות4341
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4340.5 קק״ל 4340.5 קק״לפחמימות 557.1 גרם 557.1 גרםשומן 207.8 גרם 207.8 גרםנתרן 4110.5 מ״ג 4110.5 מ״גחלבון 73.4 גרם 73.4 גרםסיבים תזונתיים 2.4 גרם 2.4 גרםשומן רווי 25.8 גרם 25.8 גרםכולסטרול 1056.8 מ״ג 1056.8 מ״גסידן 492.0 מ״ג 492.0 מ״גברזל 6.3 מ״ג 6.3 מ״גאשלגן 1147.7 מ״ג 1147.7 מ״גאבץ 5.1 מ״ג 5.1 מ״גסגור
מרכיבים 13 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 4341 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
קאפקייקס
-
3 ביצים L
-
1 1/4 כוסות סוכר לבן
-
3/4 כוס שמן קנולה
-
1 כוס מיץ תפוזים
-
2 כוסות קמח תופח
קישוט חול ים
-
100 גרם עוגיות חמאה
קישוט זנב בת הים
-
200 גרם זפירו לבן
הדבקת זנב בת הים
-
50 גרם זפירו לבן
קרם
-
1 כוס שמנת מתוקה 38%
-
1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל
-
1 כוס חלב 3%
-
3 טיפות צבע מאכל כחוללא חובה
שימון התבנית
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מערבבים את חומרי הקאפקייקס: ביצים, סוכר, שמן, מיץ תפוזים וקמח לפי סדר זה (קמח בסוף).
- משמנים את התבנית בעזרת תרסיס שמן.
- מוזגים את התערובת לתבנית שקעים ואופים 20 דקות להתייצבות. מצננים.
- מכינים קישוט חול ים: במעבד מזון גורסים עוגיות חמאה לקבלת תערובת פירורית.
- מכינים קישוט זנב בת הים: בקערה גדולה ממיסים זפירו לבן. מוזגים את התערובת לתבנית עם שקעים בצורת זנב בת הים וממתינים עד שהתערובת תתמצק. מחלצים את הזנבות בעדינות.
- מרכיבים את קישוט זנב בת הים: ממיסים זפירו לקבלת מסה נוזלית. טובלים מקלות בייגלה במסה המומסת ומדביקים לכל זנב בת ים כך שנוצר מעין “זנב על מקל”. מניחים על תבנית לייבוש.
- מכינים את הקרם: מקציפים את כל חומרי הקרם לקרם יציב. אפשר להוסיף בסיום מעט צבע מאכל ולערבב.
- מכניסים לשקית זילוף עם צנתר ומזלפים את הקרם בגבעה גבוהה, מפזרים ״חול’ פירורי עוגיות, סוכריות פנינה בלבן וכחול, נועצים זנב בת ים במרכז הקרם, מניחים לצד קישוטי ים נוספים (אם רוצים) ומעבירים לצלחת הגשה.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מערבבים את חומרי הקאפקייקס: ביצים, סוכר, שמן, מיץ תפוזים וקמח לפי סדר זה (קמח בסוף).
- משמנים את התבנית בעזרת תרסיס שמן.
- מוזגים את התערובת לתבנית שקעים ואופים 20 דקות להתייצבות. מצננים.
- מכינים קישוט חול ים: במעבד מזון גורסים עוגיות חמאה לקבלת תערובת פירורית.
- מכינים קישוט זנב בת הים: בקערה גדולה ממיסים זפירו לבן. מוזגים את התערובת לתבנית עם שקעים בצורת זנב בת הים וממתינים עד שהתערובת תתמצק. מחלצים את הזנבות בעדינות.
- מרכיבים את קישוט זנב בת הים: ממיסים זפירו לקבלת מסה נוזלית. טובלים מקלות בייגלה במסה המומסת ומדביקים לכל זנב בת ים כך שנוצר מעין “זנב על מקל”. מניחים על תבנית לייבוש.
- מכינים את הקרם: מקציפים את כל חומרי הקרם לקרם יציב. אפשר להוסיף בסיום מעט צבע מאכל ולערבב.
- מכניסים לשקית זילוף עם צנתר ומזלפים את הקרם בגבעה גבוהה, מפזרים ״חול’ פירורי עוגיות, סוכריות פנינה בלבן וכחול, נועצים זנב בת ים במרכז הקרם, מניחים לצד קישוטי ים נוספים (אם רוצים) ומעבירים לצלחת הגשה.
הכנתם את המתכון?
תגובות (8)
בכל פעם שאני אופה במנג’טים העוגה מתכווצת לי. מה הסוד שזה לא יקרה?
אין סוד 🙂 זה תמיד יקרה כי חלק מהנוזלים שיש במסה של הקאפקייס מתאדים, מה שגורם להקטנת הנפח ולהתכווצות. זה קורה גם בעוגות, רק שאולי פחות שמים לב לזה כי הן גדולות וזה פחות בולט. בהצלחה!
אופה הסרטון להסבר על קישוטי השוקולד? כמו שכתוב בהערות
המתכון עודכן. אתם מוזמנים להיכנס ולצפות.
שאלה, איזה עוגיות חמאה ואיזו חברה וכו’?
שלום, כל סוג של עוגיות חמאה. יש עוגיות מתוקות יותר ויש שפחות. לפי טעמך האישי. גם עוגיות פתי בר מתאימות.
שאלה דחופה, מה יכול להחליף הצביעה של הזנבות כמו שקרין עושה?
היי, אפשר לצבוע את הזנבות בצבעי מאכל שונים או לצפות בשוקולד, שוקולד ולהדביק סוכריות קטנות של עוגה וכדומה.