רומנטיות ללא תקנה – קאפקייקס שוקולד וקצפת עם רוטב פטנט
איזו דרך מושלמת יותר להראות לבן/בת הזוג שאוהבים מאשר עם קאפקייקס מעשה ידיכם? מתכון קל שנראה מיליון דולר. משלב שוקולד, קצפת ופירות יער - מתאים בול ליום האהבה
איזו דרך מושלמת יותר להראות לבן/בת הזוג שאוהבים מאשר עם קאפקייקס מעשה ידיכם? מתכון קל שנראה מיליון דולר. משלב שוקולד, קצפת ופירות יער - מתאים בול ליום האהבה
- נטע לויה
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3419.1 קק״ל 3419.1 קק״לפחמימות 280.0 גרם 280.0 גרםשומן 242.7 גרם 242.7 גרםנתרן 1851.6 מ״ג 1851.6 מ״גחלבון 41.1 גרם 41.1 גרםסיבים תזונתיים 16.2 גרם 16.2 גרםשומן רווי 95.8 גרם 95.8 גרםכולסטרול 296.9 מ״ג 296.9 מ״גסידן 214.5 מ״ג 214.5 מ״גברזל 14.3 מ״ג 14.3 מ״גאשלגן 1799.2 מ״ג 1799.2 מ״גאבץ 5.9 מ״ג 5.9 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 20 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות3419
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3419.1 קק״ל 3419.1 קק״לפחמימות 280.0 גרם 280.0 גרםשומן 242.7 גרם 242.7 גרםנתרן 1851.6 מ״ג 1851.6 מ״גחלבון 41.1 גרם 41.1 גרםסיבים תזונתיים 16.2 גרם 16.2 גרםשומן רווי 95.8 גרם 95.8 גרםכולסטרול 296.9 מ״ג 296.9 מ״גסידן 214.5 מ״ג 214.5 מ״גברזל 14.3 מ״ג 14.3 מ״גאשלגן 1799.2 מ״ג 1799.2 מ״גאבץ 5.9 מ״ג 5.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 3419 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
קאפקייקס
-
1 ביצה L
-
100 גרם סוכר לבןאו חצי כוס
-
90 מ"ל שמן קנולה
-
100 מ"ל שמנת חמוצה יטבתה 15%או חלב
-
100 גרם קמח לבן
-
40 גרם אבקת קקאו
-
1 כפית אבקת אפייה
-
1/2 כפית מלח דק
-
100 גרם שוקולד צ’יפסאו שוקולד קצוץ
קצפת
-
250 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%מיכל אחד
-
1 כף אבקת סוכר
-
1 כפית תמצית וניל
-
2 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
רוטב פירות יער
-
5 כפות ריבת פירות יעראו איזו ריבה שאוהבים
-
2 כפות מים רותחיםאו לפי הצורך
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב תבנית שקעים. לחלופין אפשר להשתמש במנג’טים מנייר.
- מכינים את הקאפקייקס: בקערה טורפים את הביצה עם הסוכר, מוסיפים את השמן והשמנת החמוצה וטורפים עד לקבלת לתערובת אחידה.
- בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, קקאו, אבקת אפיה ומלח, מוסיפים את תערובת הקמח לקערת הרטובים וטורפים עד שנוצרת בלילה אחידה ללא גושים. מוסיפים את השוקולד צ’יפס ומערבבים.
- מוזגים את הבלילה לתבנית השקעים עד ל3/4 גובה ואופים במשך 15-20 דקות, עד שקיסם המוחדר לקאפקייקס יוצא עם פירורים לחים. מוציאים ומצננים את הקאפקייקס לחלוטין.
- מכינים את הקצפת: בקערת מיקסר עם מטרפה מקציפים על מהירות גבוהה את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר, וניל, והאינסטנט פודינג עד לקצפת יציפה אך לא קשה מדי.
- מעבירים את הקצפת לשקית זילוף עם צנתר משונן.
- מכינים את הרוטב: בקערה מערבבים את הריבה עם המים הרותחים.
- מזלפים את הקצפת מעל הקאפקייקס ומקשטים ברוטב פירות היער מעל.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב תבנית שקעים. לחלופין אפשר להשתמש במנג’טים מנייר.
- מכינים את הקאפקייקס: בקערה טורפים את הביצה עם הסוכר, מוסיפים את השמן והשמנת החמוצה וטורפים עד לקבלת לתערובת אחידה.
- בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, קקאו, אבקת אפיה ומלח, מוסיפים את תערובת הקמח לקערת הרטובים וטורפים עד שנוצרת בלילה אחידה ללא גושים. מוסיפים את השוקולד צ’יפס ומערבבים.
- מוזגים את הבלילה לתבנית השקעים עד ל3/4 גובה ואופים במשך 15-20 דקות, עד שקיסם המוחדר לקאפקייקס יוצא עם פירורים לחים. מוציאים ומצננים את הקאפקייקס לחלוטין.
- מכינים את הקצפת: בקערת מיקסר עם מטרפה מקציפים על מהירות גבוהה את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר, וניל, והאינסטנט פודינג עד לקצפת יציפה אך לא קשה מדי.
- מעבירים את הקצפת לשקית זילוף עם צנתר משונן.
- מכינים את הרוטב: בקערה מערבבים את הריבה עם המים הרותחים.
- מזלפים את הקצפת מעל הקאפקייקס ומקשטים ברוטב פירות היער מעל.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
במה אפשר להחליף את השמנת, כדי שיהיה פרווה?