מהשוק אל המטבח המנצח – קולרבי ממולא ברוטב לימון
- תמרה אהרוני
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 156.1 קק״ל 2342.2 קק״לפחמימות 16.2 גרם 242.4 גרםשומן 7.0 גרם 104.9 גרםנתרן 469.1 מ״ג 7037.2 מ״גחלבון 9.6 גרם 143.9 גרםסיבים תזונתיים 4.6 גרם 69.1 גרםשומן רווי 1.4 גרם 20.6 גרםכולסטרול 20.1 מ״ג 301.6 מ״גסידן 41.6 מ״ג 623.9 מ״גברזל 1.3 מ״ג 18.9 מ״גאשלגן 581.4 מ״ג 8721.0 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 6.4 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה 45 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות156
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 156.1 קק״ל 2342.2 קק״לפחמימות 16.2 גרם 242.4 גרםשומן 7.0 גרם 104.9 גרםנתרן 469.1 מ״ג 7037.2 מ״גחלבון 9.6 גרם 143.9 גרםסיבים תזונתיים 4.6 גרם 69.1 גרםשומן רווי 1.4 גרם 20.6 גרםכולסטרול 20.1 מ״ג 301.6 מ״גסידן 41.6 מ״ג 623.9 מ״גברזל 1.3 מ״ג 18.9 מ״גאשלגן 581.4 מ״ג 8721.0 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 6.4 מ״גסגור
חלק עיקרי מהעבודה שלי הוא פיתוח מתכונים. זה אומר שאני מבשלת הרבה, וממציאה כל הזמן מתכונים חדשים, משכללת מתכונים קיימים, מפתחת מתכונים עד שאני ממש ממש מרוצה מהם. יש בזה הרבה כייף! יש גיוון, וסקרנות, מידה מסויימת של יצירתיות… אבל יש לזה חיסרון אחד גדול: ישנם לא מעט מתכונים שכבר הכנתי, ואני אוהבת מאוד, אבל בגלל הצורך בחידוש מתמיד נבצר ממני להכין אותם שוב, למרות שלפעמים נורא בא לי.
קולורבי אני אוהבת מאוד. כשהוא טרי או כבוש יש לו פריכות נהדרת וטעם רענן. וכשהוא מבושל או אפוי הוא מתרכך ומקבל טעם מתקתק – ממש סוכריה. במיוחד אני אוהבת את הקולורבי הקטנטנים.
כשמצאתי השבוע כאלו קטנטנים בשוק ישר העמסתי שקית. וכשהגעתי הביתה והתלבטתי מה להכין מהם, נזכרתי במנה שאני אוהבת ולא יוצא לי הרבה להכין – קציצות עוף ברוטב לימון וכורכום. למרות שבמנה המקורית אין קולורבי החלטתי לשדך לה את הקולורבי הקטנטנים שהבאתי מהשוק.
השידוך הביא איתו עוד כמה שינויים: במקום קציצות – ממולאים, תוספת של בצל ירוק, פרורי לחם, פחות פלפל חריף (למרות שמי שאוהב יכול להוסיף). קילפתי, קצצתי, ערבבתי, תיבלתי, רוקנתי את הקולורבי, מילאתי אותם בתערובת של עוף ועשבי תיבול, ובישלתי אותם ברוטב של הקציצות. יצאה מנה משגעת של קולורבי ממולא, הקולורבי עצמו רך ומתקתק, הרוטב חמצמץ וזהוב. אני אוהבת לאוכל אותם עם אורז לבן והרבה רוטב.
איזה כייף שהצלחתי גם להכין מנה אהובה וגם לשכלל אותה למשהו חדש.
מרכיבים 20 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 156 | כמות מנות 15 |
---|
מצרכים
מצרכים
קולורבי ממולא
-
15 קולורבי קטניםאו 8 גדולים
-
400 גרם פרגיות טחונות
-
1 בצל בינוניקצוץ
-
3 שיני שוםכתושות
-
1/2 כוס פטרוזיליהקצוצה
-
1/2 כוס בצל ירוקקצוץ
-
3 כפות שמן זית
-
1/2 כוס פירורי לחם
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
רוטב
-
4 כפות שמן זית
-
1 בצל בינוניקצוץ
-
5 שיני שוםכתושות
-
1/2 כף כורכום
-
3 כוסות ציר עוףאו מים
-
1/2 כוס מיץ לימון
-
1 כפית קליפת לימון
-
1 כפית סוכר לבן
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- מכינים את הרוטב: בסיר שטוח ורחב מחממים את השמן זית.
- כשהשמן חם מטגנים בו את הבצל, שום וכורכום כ3-4 דקות.
- מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב ומביאים לרתיחה.
- מכסים ומנמיכים את האש.
- מכינים את הממולאים: בקערה מערבבים את כל מרכיבי המילוי לתערובת אחידה.
- קולפים את הקולרבי וחותכים פרוסה דקה מתחתית ומראש הקולורבי.
- בעזרת כף פריזאית מרוקנים את פנים הקולורבי.
- ממלאים כל קולורבי בתערובת המילוי.
- מכניסים את הממולאים לרוטב ומסדרים אותן בשכבה אחת, מביאים שוב לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים 30 דקות.
לעוד מתכונים ממולאים טעימים:
מתכון קובנה ממולאת תרד של אינס ינאי
מתכון בצל ממולא צמחוני של רותם ליברזון
מתכון עוף ממולא באורז של יונית צוקרמן
אופן הכנה
- מכינים את הרוטב: בסיר שטוח ורחב מחממים את השמן זית.
- כשהשמן חם מטגנים בו את הבצל, שום וכורכום כ3-4 דקות.
- מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב ומביאים לרתיחה.
- מכסים ומנמיכים את האש.
- מכינים את הממולאים: בקערה מערבבים את כל מרכיבי המילוי לתערובת אחידה.
- קולפים את הקולרבי וחותכים פרוסה דקה מתחתית ומראש הקולורבי.
- בעזרת כף פריזאית מרוקנים את פנים הקולורבי.
- ממלאים כל קולורבי בתערובת המילוי.
- מכניסים את הממולאים לרוטב ומסדרים אותן בשכבה אחת, מביאים שוב לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים 30 דקות.
לעוד מתכונים ממולאים טעימים:
מתכון קובנה ממולאת תרד של אינס ינאי
מתכון בצל ממולא צמחוני של רותם ליברזון
מתכון עוף ממולא באורז של יונית צוקרמן
הכנתם את המתכון?
תגובות (7)
בשביל צמחונים, במה ניתן להחליף את הפרגית ואת ציר העוף?
יכולה לנסות להחליף את הפרגית בתפוח אדמה ואת ציר העוף בציר ירקות. לא ניסינו ולכן לא יודעים איך זה יצא, אבל שווה לנסות. ספרי לנו איך יצא!
רעיון מרענן לארוחת צהריים
מיוחד וטעים מאוד