קטן וממזרי – מאפינס תפוז ופרג חורפי ומחמם לב
- מערכת Foody
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 190.3 קק״ל 3806.4 קק״לפחמימות 29.9 גרם 597.9 גרםשומן 6.4 גרם 128.2 גרםנתרן 74.5 מ״ג 1490.7 מ״גחלבון 3.8 גרם 75.5 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 14.7 גרםשומן רווי 3.9 גרם 77.6 גרםכולסטרול 39.9 מ״ג 798.7 מ״גסידן 30.8 מ״ג 615.4 מ״גברזל 0.5 מ״ג 9.6 מ״גאשלגן 70.3 מ״ג 1406.7 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 7.0 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 20 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות190
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 190.3 קק״ל 3806.4 קק״לפחמימות 29.9 גרם 597.9 גרםשומן 6.4 גרם 128.2 גרםנתרן 74.5 מ״ג 1490.7 מ״גחלבון 3.8 גרם 75.5 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 14.7 גרםשומן רווי 3.9 גרם 77.6 גרםכולסטרול 39.9 מ״ג 798.7 מ״גסידן 30.8 מ״ג 615.4 מ״גברזל 0.5 מ״ג 9.6 מ״גאשלגן 70.3 מ״ג 1406.7 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 7.0 מ״גסגור
החורף עדיין מלווה אותנו ויחד איתו גם התפוזים בקערה על השולחן.
אז מתכון לעוגת תפוזים כבר היה, הכנו סוכריות תפוז מתקתקות של פעם וגם עוף ברוטב חמצמץ.
התקרבותו של חג פורים מעלה לנו חשקים לפרג, אז אמרנו לעצמנו, למה לא לשלב את התפוז והפרג יחד?
ומה יותר כיף ממאפינס אישיים וקטנים, עסיסיים ונימוחים שמתאימים בול לכוס קפה חמה וחורפית כזו כמו הסופ”ש הקרב ובא.
הריח והטעם התפוזי קליל וביתי ואילו הפרג המתפצפץ שנותן לכל ביס חוויה אחרת.
הרי לכם המתכון המעולה למאפינס תפוז ופרג, יפים, קטנטנים, לא מתוקים מידי ומאוד מרעננים, שיהפכו את כוס הקפה שלכם בעזרת קצת דמיון, לטיול בפרדס אחרי הגשם!
סופ”ש נעים, חמים ומלא במאפינס ריחניים.
מרכיבים 15 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 190 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
מאפינס
-
3 כוסות קמח לבן
-
1 כוס סוכר לבן
-
2 כפות פרג טחון
-
1 כף אבקת אפייה
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1/4 כפית מלח דק
-
1 כוס רוויון
-
1/2 כוס חלב קוקוס
-
3 כפות מיץ תפוזיםדוד משהסחוט טרי
-
1 כף קליפת תפוזדוד משה
-
1 כפית קליפת לימוןדוד משה
-
2 ביצים L
-
6 כפות חמאהמומסת לא חמה
סירופ
-
1/4 כוס סוכר לבן
-
1/4 כוס מיץ תפוזיםדוד משהסחוט טרי
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 190 מעלות.
- מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה, סודה לשתייה, המלח והפרג.
- בקערה נפרדת מערבבים את הרוויון, חלב הקוקוס, מיץ התפוזים, גרידת התפוז ואת הביצים.
- מוסיפים את הקערה הרטובה אל קערת החומרים היבשים, בהדרגה. מוסיפים קצת ומערבבים, קצת ומערבבים וכו’… מערבבים היטב!
- בזרזוף עדין מוסיפים את החמאה לאט לאט ומערבבים עד להטמעה. שימו לב לא לערבב יותר מידי.
- ממלאים את תבנית המאפינס (או בתוך מאנג’ט) כשליש מגובה שקע המאפין.
- מכניסים לתנור שחיממנו מראש ל-20 דק’ עד שהמאפינס מזהיבים להם.
- מכינים את הסירופ: בסיר קטן שמים את הסוכר ואת מיץ התפוזים ומבשלים על אש בינונית למשך כ-5 דקות עד שהסוכר נמס לגמריי ונוצר סירופ תפוז מתקתק.
- מוציאים את המאפינס מהתנור ובעזרת מברשת כשהמאפינס עוד חמים, מברישים כל אחד היטב בסיפור סוכר התפוז שהכנו.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 190 מעלות.
- מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה, סודה לשתייה, המלח והפרג.
- בקערה נפרדת מערבבים את הרוויון, חלב הקוקוס, מיץ התפוזים, גרידת התפוז ואת הביצים.
- מוסיפים את הקערה הרטובה אל קערת החומרים היבשים, בהדרגה. מוסיפים קצת ומערבבים, קצת ומערבבים וכו’… מערבבים היטב!
- בזרזוף עדין מוסיפים את החמאה לאט לאט ומערבבים עד להטמעה. שימו לב לא לערבב יותר מידי.
- ממלאים את תבנית המאפינס (או בתוך מאנג’ט) כשליש מגובה שקע המאפין.
- מכניסים לתנור שחיממנו מראש ל-20 דק’ עד שהמאפינס מזהיבים להם.
- מכינים את הסירופ: בסיר קטן שמים את הסוכר ואת מיץ התפוזים ומבשלים על אש בינונית למשך כ-5 דקות עד שהסוכר נמס לגמריי ונוצר סירופ תפוז מתקתק.
- מוציאים את המאפינס מהתנור ובעזרת מברשת כשהמאפינס עוד חמים, מברישים כל אחד היטב בסיפור סוכר התפוז שהכנו.
תגובות (11)
המאפינס תפוז יצאו משובחים!
איזה כיף!!
האם יש תחליף פרווה לרוויון?
אפשר להשתמש ביוגורט צמחי או שמנת חמוצה צמחית. בהצלחה (:
ויתרתי על הפרג, יצא ממש טעים