קצ’יו א-פפה! 3 מרכיבים ויש לכם את זה!
- רום מילשטיין
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 399.5 קק״ל 1198.5 קק״לפחמימות 41.0 גרם 122.9 גרםשומן 15.5 גרם 46.5 גרםנתרן 1674.5 מ״ג 5023.5 מ״גחלבון 24.0 גרם 72.0 גרםסיבים תזונתיים 1.6 גרם 4.9 גרםשומן רווי 14.1 גרם 42.4 גרםכולסטרול 52.7 מ״ג 158.0 מ״גסידן 242.0 מ״ג 726.0 מ״גברזל 1.3 מ״ג 4.0 מ״גאשלגן 128.0 מ״ג 384.0 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 2.0 מ״גסגור
-
מרכיבים3
-
הכנה 10 דק׳כולל 10 דק׳
-
קלוריות400
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 399.5 קק״ל 1198.5 קק״לפחמימות 41.0 גרם 122.9 גרםשומן 15.5 גרם 46.5 גרםנתרן 1674.5 מ״ג 5023.5 מ״גחלבון 24.0 גרם 72.0 גרםסיבים תזונתיים 1.6 גרם 4.9 גרםשומן רווי 14.1 גרם 42.4 גרםכולסטרול 52.7 מ״ג 158.0 מ״גסידן 242.0 מ״ג 726.0 מ״גברזל 1.3 מ״ג 4.0 מ״גאשלגן 128.0 מ״ג 384.0 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 2.0 מ״גסגור
הפסטה הזו היא אחת מהמנות הקלאסיות והאהובות של המטבח האיטלקי.
כאן, המטבח האיטלקי מופיע במיטבו! גבינה אחת טובה, פסטה, מעט פלפל שחור וזהו! כה פשוט וכה טעים!
הפסטה הזו היא לא מהסוג ש”שוחה” ברוטב, אלא מהסוג שהרוטב עוטף אותה והופך להיות חלק בלתי נפרד ממנה.
מי בישול הפסטה העמילנים הם אלו שקושרים את כל המרכיבים יחד ויוצרים מעין רוטב שעוטף את הפסטה בטעמים מפתיעים אבל שומר בכבוד על מקומו של כל חומר גלם.
מרגישים את הגבינה היטב, מרגישים את הפלפל השחור, וכמובן שהכוכבת הגדולה, הפסטה, נשארת במקום הראשון!
מנה נהדרת, קלה בטירוף והאמת? היא גם כזו שאפשר להשוויץ בה!
מרכיבים 3 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 10 דק׳ | קלוריות 400 | כמות מנות 3 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
350 גרם פסטה ספגטי
-
1 1/2 כפיות גדושות פלפל שחור טחון
-
200 גרם גבינת פקורינו
אופן הכנה
- מגרדים את גבינת הפקורינו ומניחים בצד.
- במידה ויש לכם מכתש ועלי ומצוין, אם יש לכם מטחנת תבילינים מעולה, גם מטחנה רגילה, אחלה! העיקר שיהיה פלפל שחור גרוס, טחון או כתוש טרי!
- בסיר מחממים מים להכנת הפסטה, המים צריכים להיות מומלחים היטב, אבל לא יותר מידי. הם ישמשו אותנו בזמן הרכבת המנה, לכן, תטעמו את המים של הפסטה ותראו שהם מלוחים מספיק אבל לא מידי.
- מכינים את הספגטי לפי הוראות היצרן (מבשלים כ-2 דק’ פחות ממה שמצוין על גבי האריזה).
- מתחילים להכין בזמן שהפסטה מתבשלת: מחממים מחבת גדולה היטב, מוסיפים את הפלפל השחור (ללא שמן) וקולים את הפלפל מעט עד שהריח של הפלפל עולה לאף!
- לוקחים 2 מצקות ממי בישול הפסטה ומוסיפים למחבת עם הפלפל השחור, נותנים למים מעט להתאדות.
- עכשיו כשהספגטי שלנו כמעט מוכן, מעבירים אותו אל המחבת (ושומרים את כל מי הבישול בצד, לא נשתמש בכל המים, אבל למקרה הצורך).
- מוסיפים עוד מצקת של מי הפסטה ומערבבים, עוד מצקת ומערבבים, ככה עד שהפסטה מוכנה לגמרי.
- בקערה נפרדת, שמים מצקת אחת ממי בישול הפסטה ושופכים מעל את הפקורינו המגורדת. בעזרת מטרפה טורפים את המים והפקורנו היטב.
- מורידים את מחבת הפסטה מהאש, מוסיפים את תערובת המים והגבינה ומערבבים היטב עד להטמעות מוחלטת בפסטה.
- מסדרים בצלחות הגשה ומפזרים עוד מעט פקורינו מעל!
- הצעת הגשה: הגישו עם משקה תפוז ורוד מעולה ומרענן!
משקה תפוז ורוד
אופן הכנה
- מגרדים את גבינת הפקורינו ומניחים בצד.
- במידה ויש לכם מכתש ועלי ומצוין, אם יש לכם מטחנת תבילינים מעולה, גם מטחנה רגילה, אחלה! העיקר שיהיה פלפל שחור גרוס, טחון או כתוש טרי!
- בסיר מחממים מים להכנת הפסטה, המים צריכים להיות מומלחים היטב, אבל לא יותר מידי. הם ישמשו אותנו בזמן הרכבת המנה, לכן, תטעמו את המים של הפסטה ותראו שהם מלוחים מספיק אבל לא מידי.
- מכינים את הספגטי לפי הוראות היצרן (מבשלים כ-2 דק’ פחות ממה שמצוין על גבי האריזה).
- מתחילים להכין בזמן שהפסטה מתבשלת: מחממים מחבת גדולה היטב, מוסיפים את הפלפל השחור (ללא שמן) וקולים את הפלפל מעט עד שהריח של הפלפל עולה לאף!
- לוקחים 2 מצקות ממי בישול הפסטה ומוסיפים למחבת עם הפלפל השחור, נותנים למים מעט להתאדות.
- עכשיו כשהספגטי שלנו כמעט מוכן, מעבירים אותו אל המחבת (ושומרים את כל מי הבישול בצד, לא נשתמש בכל המים, אבל למקרה הצורך).
- מוסיפים עוד מצקת של מי הפסטה ומערבבים, עוד מצקת ומערבבים, ככה עד שהפסטה מוכנה לגמרי.
- בקערה נפרדת, שמים מצקת אחת ממי בישול הפסטה ושופכים מעל את הפקורינו המגורדת. בעזרת מטרפה טורפים את המים והפקורנו היטב.
- מורידים את מחבת הפסטה מהאש, מוסיפים את תערובת המים והגבינה ומערבבים היטב עד להטמעות מוחלטת בפסטה.
- מסדרים בצלחות הגשה ומפזרים עוד מעט פקורינו מעל!
- הצעת הגשה: הגישו עם משקה תפוז ורוד מעולה ומרענן!