קציצות דגים ברוטב חריף
- אושר אידלמן
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 472.3 קק״ל 1889.0 קק״לפחמימות 26.4 גרם 105.6 גרםשומן 17.3 גרם 69.2 גרםנתרן 2037.4 מ״ג 8149.4 מ״גחלבון 55.6 גרם 222.2 גרםסיבים תזונתיים 2.8 גרם 11.0 גרםשומן רווי 4.1 גרם 16.4 גרםכולסטרול 159.9 מ״ג 639.4 מ״גסידן 77.2 מ״ג 308.9 מ״גברזל 3.1 מ״ג 12.2 מ״גאשלגן 1008.2 מ״ג 4032.7 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 1.7 מ״גסגור
-
מרכיבים24
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות472
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 472.3 קק״ל 1889.0 קק״לפחמימות 26.4 גרם 105.6 גרםשומן 17.3 גרם 69.2 גרםנתרן 2037.4 מ״ג 8149.4 מ״גחלבון 55.6 גרם 222.2 גרםסיבים תזונתיים 2.8 גרם 11.0 גרםשומן רווי 4.1 גרם 16.4 גרםכולסטרול 159.9 מ״ג 639.4 מ״גסידן 77.2 מ״ג 308.9 מ״גברזל 3.1 מ״ג 12.2 מ״גאשלגן 1008.2 מ״ג 4032.7 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 1.7 מ״גסגור
אושר אידלמן משתף אתכם במתכון קציצות דגים שלא תוכלו לעמוד בפניו. זה לא משנה אם אתם מרוקאים או אשכנזים, אוהבים חריף? אוהבים דגים? אל תחשבו פעמיים, זה המתכון עבורכם.
קציצות דגים מרוקאיות אמיתיות, חריפות, עם עגבניות, המתאימות לחורף, לקיץ, לשבת, פשוט להכין ולזלול. הדגים הכי מומלצים להכנת המתכון הם דגי לברק או בורי ואסור לשכוח את הכוסברה (והרבה!).
טיפים מיוחדים: לאחר שטחנתם את הדגים, תנו להם לנוח בין חצי שעה עד לילה שלם במקרר, כדי שהטעמים יתחברו. הסוד בהכנת קציצות דגים וברוטב שלהם – הוא באיטיות. אל תמהרו, קחו את הזמן. במיוחד בשלב בו מטגנים את השום חשוב להיות זהירים, כדי שהשום לא יהפוך למר ויישרף. כאשר מגיעים לשלב גלגול קציצות הדגים, מומלץ לשמן את הידיים באמצעות תרסיס שמן, משמנים יד אחת וכך נמנעים מלהשתמש בכמות גדולה מדי של שמן. שימו לב שאתם לא מבשלים את קציצות הדגים על חום גבוה, כי הן עלולות להתייבש.
מרכיבים 24 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 472 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
קציצות
רוטב
-
2 כפות שמן זית
-
6 שיני שום
-
1 פלפל צ’ילי ירוק קטן
-
1 כף שטוחה פפריקה מתוקה
-
1/2 כפית כורכום
-
1 כפית פלפל לבן טחון
-
1 כף אריסה
-
2 עגבניות בינוניים
-
1 קורט סוכר לבן
-
1 כוס מים
-
1 1/2 כפיות מלח דק
הגשה
-
1 חופן כוסברה
אופן הכנה
- מכינים את הקציצות: טוחנים את הדג בפולסים במעבד מזון.
- מורידים לפרוסות החלה את הקרום ה”קשה”. משרים אותן במים עד שהן מתרככות לגמרי. מסננים מהמים וסוחטים היטב. קוצצים דק בסכין או במעבד המזון יחד עם הדג. קוצצים דק את הכוסברה וכותשים את שיני השום.
- בקערה מערבבים את הדג והלחם עם כל חומרי הקציצות ולשים בידיים במשך מספר דקות. מעבירים למקרר ל-30 דקות לפחות.
- בינתיים מכינים את הרוטב: קוצצים גס את השום והפלפל החריף. מסדרים בתחתית סיר רחב את השום והפלפל החריף עם השמן ומתחילים לחמם את המחבת. כשהשום והפלפל מעלים ריח, מוסיפים את האריסה, הפפריקה והפלפל הלבן ומטגנים עוד דקה.
- קוצצים דק את העגבניות ומוסיפים לסיר. מערבבים ומטגנים דקה. מוסיפים את המים והסוכר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מוסיפים את המלח, מערבבים ומבשלים עם מכסה כ-15 דקות.
- בידיים רטובות (או משומנות) קורצים מתערובת הדג קציצות בגודל כדור פינג פונג, מועכים מעט ומעבירים למגש או תבנית בצד.
מכניסים את כל הקציצות לרוטב, מכסים את הסיר ומבשלים על חום נמוך עוד כ-15 דקות. - הופכים את הקציצות בזהירות לצידן השני ומבשלים עוד כ-30 דקות.
- כשהתבשיל מוכן, קוצצים את הכוסברה, מפזרים מלמעלה ומגישים עם חלה או קוסקוס בצד.
אופן הכנה
- מכינים את הקציצות: טוחנים את הדג בפולסים במעבד מזון.
- מורידים לפרוסות החלה את הקרום ה”קשה”. משרים אותן במים עד שהן מתרככות לגמרי. מסננים מהמים וסוחטים היטב. קוצצים דק בסכין או במעבד המזון יחד עם הדג. קוצצים דק את הכוסברה וכותשים את שיני השום.
- בקערה מערבבים את הדג והלחם עם כל חומרי הקציצות ולשים בידיים במשך מספר דקות. מעבירים למקרר ל-30 דקות לפחות.
- בינתיים מכינים את הרוטב: קוצצים גס את השום והפלפל החריף. מסדרים בתחתית סיר רחב את השום והפלפל החריף עם השמן ומתחילים לחמם את המחבת. כשהשום והפלפל מעלים ריח, מוסיפים את האריסה, הפפריקה והפלפל הלבן ומטגנים עוד דקה.
- קוצצים דק את העגבניות ומוסיפים לסיר. מערבבים ומטגנים דקה. מוסיפים את המים והסוכר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מוסיפים את המלח, מערבבים ומבשלים עם מכסה כ-15 דקות.
- בידיים רטובות (או משומנות) קורצים מתערובת הדג קציצות בגודל כדור פינג פונג, מועכים מעט ומעבירים למגש או תבנית בצד.
מכניסים את כל הקציצות לרוטב, מכסים את הסיר ומבשלים על חום נמוך עוד כ-15 דקות. - הופכים את הקציצות בזהירות לצידן השני ומבשלים עוד כ-30 דקות.
- כשהתבשיל מוכן, קוצצים את הכוסברה, מפזרים מלמעלה ומגישים עם חלה או קוסקוס בצד.