האקדמיה של קנור: קציצות ירק ברוטב עגבניות פומודורו ואטריות דקיקות
- רותם בן מויאל
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1469.4 קק״ל 5877.6 קק״לפחמימות 157.7 גרם 630.8 גרםסוכר 16.9 גרם 67.6 גרםשומן 5.9 גרם 23.8 גרםנתרן 954.1 מ״ג 3816.6 מ״גחלבון 68.6 גרם 274.6 גרםסיבים תזונתיים 149.2 גרם 596.9 גרםשומן רווי 4.8 גרם 19.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 3661.5 מ״ג 14646.1 מ״גברזל 19.9 מ״ג 79.6 מ״גאשלגן 23985.4 מ״ג 95941.7 מ״גאבץ 11.5 מ״ג 46.1 מ״גסגור
-
מרכיבים29
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
קלוריות1469
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1469.4 קק״ל 5877.6 קק״לפחמימות 157.7 גרם 630.8 גרםסוכר 16.9 גרם 67.6 גרםשומן 5.9 גרם 23.8 גרםנתרן 954.1 מ״ג 3816.6 מ״גחלבון 68.6 גרם 274.6 גרםסיבים תזונתיים 149.2 גרם 596.9 גרםשומן רווי 4.8 גרם 19.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 3661.5 מ״ג 14646.1 מ״גברזל 19.9 מ״ג 79.6 מ״גאשלגן 23985.4 מ״ג 95941.7 מ״גאבץ 11.5 מ״ג 46.1 מ״גסגור
ברוכים הבאים לאקדמיה של קנור!
האקדמיה של קנור נוצרה כדי שנבשל אתכם ביחד! בואו להכין איתנו מגוון מתכונים טעימים, קלים להכנה לכל המשפחה ולקבל מגוון טיפים וכלים שימושיים לבישול מזין המשלב גם תזונה מן הצומח
בואו והצטרפו לשיעור של רותם בן מויאל שמלמד איך קציצות ירק ברוטב פומודורו עשיר וצבעוני!
הידעתם? הידעתם? הצבע האדום של העגבנייה נובע מהפיגמנט ליקופן – נוגד חמצון חזק במיוחד. עגבניות, ומוצרים שמכילים עגבניות כמו רטבים ורסק עגבניות, הן מקור עיקרי לליקופן בתזונה המערבית. הוא עוזר להגן על העור מפני נזקי השמש, עוזר להפחתת כולסטרול ומפחית סיכון למחלות מסוגים שונים. והכי חשוב! בישול העגבניות לא פוגע בריכוז הליקופן אלא דווקא מעלה את הזמינות שלו ואת יכולת הספיגה שלו בגוף.
מרכיבים 29 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 1469 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
תערובת הקציצות
רוטב
-
1 בצל בינוניקצוץ
-
2 עגבניות בינוניותקלופות
-
1 גזר בינוני
-
2 שיני שוםקלופות
-
1 1/2 כוסות מיםאו ציר עוף
-
1 קורט מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
2 כפות פפריקה מתוקה
-
1 כפית שטוחה סוכר לבן
-
1 כפית כמון טחון
-
1/2 פלפל צ’ילי אדום בינונילא חובה
-
1/2 צנצנת רוטב פומודורו קנורלחצו על שם המוצר לרכישה
-
1 חופן כוסברהקצוצה
אטריות
-
1 חבילה אטריות דקיקות קצרות300 גרם
-
1 כף שמן קנולה
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
-
1 קורט כורכום
אופן הכנה
- מכינים את הקציצות: מכניסים למעבד מזון שעועית אדומה או שחורה משומרת, צרור פטרוזיליה, סלרי וקמח חומוס ומעבדים לתערובת אחידה.
- לאחר קבלת תערובת במרקם הרצוי, מגרדים את הירקות בפומפייה: קישוא, בטטה ותפוח אדמה.
- מוסיפים לתערובת במעבד המזון, מתבלים ומערבבים היטב. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-20 דקות.
- מכינים את הרוטב: מטגנים בצל קצוץ ועגבניות קצוצות ללא קליפה.
- מוסיפים גזר קצוץ, שום ומערבבים. מוסיפים מעט מים לאידוי הירקות ומתבלים.
- כשהירקות התרככו מעט, מוסיפים את רוטב העגבניות פומודורו ומבשלים עד לצמצום הנוזלים (כמו שעושים מטבוחה).
- כשהרוטב מוכן, מוסיפים לו מעט כוסברה קצוצה. מביאים לרתיחה ומורידים ללהבה בינונית.
- מטגנים את הקציצות: מוציאים את תערובת הקציצות מהמקרר, מחממים במחבת שמן.
- יוצרים קציצות ומטגנים עד להשחמה משני הצדדים.
- מכינים את האטריות: מחממים סיר שטוח עם שמן, מטגנים את האטריות טיגון קצר של כ-30 שניות עד להזהבה קלה.
- מתבלים במלח, פלפל וכורכום, מוסיפים מים רותחים עד 2 ס״מ מעל גובה האטריות ומבשלים אותן על אש קטנה למשך 10 דקות.
- סוגרים את האש, ומכסים את הסיר במגבת למשך 5 דקות נוספות.
- מגישים: מניחים בצלחת אטריות דקיקות ומעליהן מעט רוטב עגבניות פומודורו ואת קציצות הירק.
אופן הכנה
- מכינים את הקציצות: מכניסים למעבד מזון שעועית אדומה או שחורה משומרת, צרור פטרוזיליה, סלרי וקמח חומוס ומעבדים לתערובת אחידה.
- לאחר קבלת תערובת במרקם הרצוי, מגרדים את הירקות בפומפייה: קישוא, בטטה ותפוח אדמה.
- מוסיפים לתערובת במעבד המזון, מתבלים ומערבבים היטב. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-20 דקות.
- מכינים את הרוטב: מטגנים בצל קצוץ ועגבניות קצוצות ללא קליפה.
- מוסיפים גזר קצוץ, שום ומערבבים. מוסיפים מעט מים לאידוי הירקות ומתבלים.
- כשהירקות התרככו מעט, מוסיפים את רוטב העגבניות פומודורו ומבשלים עד לצמצום הנוזלים (כמו שעושים מטבוחה).
- כשהרוטב מוכן, מוסיפים לו מעט כוסברה קצוצה. מביאים לרתיחה ומורידים ללהבה בינונית.
- מטגנים את הקציצות: מוציאים את תערובת הקציצות מהמקרר, מחממים במחבת שמן.
- יוצרים קציצות ומטגנים עד להשחמה משני הצדדים.
- מכינים את האטריות: מחממים סיר שטוח עם שמן, מטגנים את האטריות טיגון קצר של כ-30 שניות עד להזהבה קלה.
- מתבלים במלח, פלפל וכורכום, מוסיפים מים רותחים עד 2 ס״מ מעל גובה האטריות ומבשלים אותן על אש קטנה למשך 10 דקות.
- סוגרים את האש, ומכסים את הסיר במגבת למשך 5 דקות נוספות.
- מגישים: מניחים בצלחת אטריות דקיקות ומעליהן מעט רוטב עגבניות פומודורו ואת קציצות הירק.
הכנתם את המתכון?
תגובות (11)
האם ניתן לאפות את הקציצות
כן אפשר לאפות, אם כי הקציצות יוצאות טעימות יותר בטיגון.