קציצות כרשה נפלאות וחגיגיות
- תום פרנץ
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 115.0 קק״ל 2069.7 קק״לפחמימות 5.6 גרם 101.7 גרםשומן 9.2 גרם 164.9 גרםנתרן 382.5 מ״ג 6885.0 מ״גחלבון 3.0 גרם 54.3 גרםסיבים תזונתיים 1.2 גרם 22.1 גרםשומן רווי 1.5 גרם 26.3 גרםכולסטרול 32.8 מ״ג 590.8 מ״גסידן 21.1 מ״ג 379.5 מ״גברזל 0.9 מ״ג 15.3 מ״גאשלגן 66.4 מ״ג 1194.8 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 8.1 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 55 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות115
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 115.0 קק״ל 2069.7 קק״לפחמימות 5.6 גרם 101.7 גרםשומן 9.2 גרם 164.9 גרםנתרן 382.5 מ״ג 6885.0 מ״גחלבון 3.0 גרם 54.3 גרםסיבים תזונתיים 1.2 גרם 22.1 גרםשומן רווי 1.5 גרם 26.3 גרםכולסטרול 32.8 מ״ג 590.8 מ״גסידן 21.1 מ״ג 379.5 מ״גברזל 0.9 מ״ג 15.3 מ״גאשלגן 66.4 מ״ג 1194.8 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 8.1 מ״גסגור
גדלתי על כרשה, היא גדלה בשדות שליד הבית שלנו אצל החקלאים וזה היה כל הזמן זמין אצלנו כירק בסיסי. בכלל בגרמניה הכרשה מאוד נפוצה ויומיומית ועם טיפול נכון מגיעים איתה לתוצאות נפלאות וטעימות, כי היא מאוד עשירה בטעמים. כרישה מוסיפה טאצ’ עדין לכל מתכון, בלי להפריע לאף אחד מהטעמים האחרים. ניתן להכין מכרישה מגוון עצום של מאכלים: קישים, פשטידות, מרקים, קציצות, מליות למאפים ועוד. בשולחן החג, נברך על אכילת הכרשה יְהִי רָצוֹן מִלְפָנֶיךָ ה’ אֱלוֹהֵנוּ וֵאלוהֵי אֲבוֹתֵינוּ, שֶיִכָרְתוּ אוֹיְבֵנוּ וְשוֹנְאֵינוּ וְכָל מְבַקְשֵי רָעָתֵנוּ: ּ
קציצות כרישה נימוחות, פשוט נותנים לטעם המופלא של הכרשה לעמוד בקדמת הבמה בלי הפרעות. ולכן אני כל כך אוהב את הקציצות האלו. כן, הן דורשות קצת עבודה אבל שוות כל מאמץ.
מרכיבים 14 | זמן הכנה 55 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 115 | כמות מנות 18 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 בצלים בינונייםקלופים וקצוצים דק
-
1 ק"ג כרישותחצויה וקצוצה דק (רק החלק הלבן והירוק הבהיר היזהרו מהחלקים הקשים והסיביים)
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
2 ביצים L
-
1/2 כוס פירורי פנקו
-
1/4 כוס קמח לבן
-
5 כפות שמן זיתלטיגון
טחינה אדומה
-
1 כוס טחינה גולמית
-
1/2 לימון בינונימיץ
-
1 שן שוםכתושה דק
-
1 כפית מלח דק
-
4 כפות סלט מטבוחה
-
1 כוס מים קריםעם 3 קוביות קרח
אופן ההכנה
- מחממים מחבת גדולה עם שמן זית או קנולה בנדיבות ומטגנים עד להזהבה וריכוך את הבצל והכרשה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. התהליך אורך בערך חצי שעה. חשוב לשמור על חום בינוני בכיריים כדי שלא ישרף לכם. מצננים לטמפרטורת החדר.
- מעבירים את הכרשה לקערה, מוסיפים ביצים, פירורי לחם, קמח (לפי הצורך), מלח ופלפל. מערבבים היטב התערובת צריכה להיות יציבה ונוחה לעבודה. מקררים ל-15-20 דקות.
- יוצרים כ-18 קציצות (תלוי בגודל) ומטגנים במחבת עם שמן חם משני הצדדים עד להזהבה.
- מכינים את הטחינה האדומה: מעבירים את מצרכי הטחינה למעבד מזון או בלנדר מוט עם הקרח ו-½ כוס מהמים. טוחנים היטב עד לקבלת מרקם אחיד. טועמים ומתקנים תיבול. אם יש צורך מוסיפים עוד מים עד להגעה לסמיכות הרצויה. מעבירים לכלי אטום ושומרים בקירור עד 4 ימים.
- מגישים: מניחים את הקציצות בצלחת הגשה לצד צלוחית טחינה עשבי תיבול וסלט ירוק רענן.
- טיפ: אפשר להגיש לצד מטבל יוגורט ועשבי תיבול שמאוד מתאים להגשה עם קציצות אלו, בארוחה חלבית.
אופן ההכנה
- מחממים מחבת גדולה עם שמן זית או קנולה בנדיבות ומטגנים עד להזהבה וריכוך את הבצל והכרשה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. התהליך אורך בערך חצי שעה. חשוב לשמור על חום בינוני בכיריים כדי שלא ישרף לכם. מצננים לטמפרטורת החדר.
- מעבירים את הכרשה לקערה, מוסיפים ביצים, פירורי לחם, קמח (לפי הצורך), מלח ופלפל. מערבבים היטב התערובת צריכה להיות יציבה ונוחה לעבודה. מקררים ל-15-20 דקות.
- יוצרים כ-18 קציצות (תלוי בגודל) ומטגנים במחבת עם שמן חם משני הצדדים עד להזהבה.
- מכינים את הטחינה האדומה: מעבירים את מצרכי הטחינה למעבד מזון או בלנדר מוט עם הקרח ו-½ כוס מהמים. טוחנים היטב עד לקבלת מרקם אחיד. טועמים ומתקנים תיבול. אם יש צורך מוסיפים עוד מים עד להגעה לסמיכות הרצויה. מעבירים לכלי אטום ושומרים בקירור עד 4 ימים.
- מגישים: מניחים את הקציצות בצלחת הגשה לצד צלוחית טחינה עשבי תיבול וסלט ירוק רענן.
- טיפ: אפשר להגיש לצד מטבל יוגורט ועשבי תיבול שמאוד מתאים להגשה עם קציצות אלו, בארוחה חלבית.