-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 642.2 קק״ל 5137.5 קק״לפחמימות 71.0 גרם 568.4 גרםשומן 22.3 גרם 178.5 גרםנתרן 384.6 מ״ג 3076.8 מ״גחלבון 38.7 גרם 309.5 גרםסיבים תזונתיים 1.6 גרם 12.4 גרםשומן רווי 3.3 גרם 26.2 גרםכולסטרול 35.3 מ״ג 282.0 מ״גסידן 36.7 מ״ג 293.7 מ״גברזל 1.2 מ״ג 9.9 מ״גאשלגן 259.2 מ״ג 2073.8 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 2.8 מ״גסגור
-
מרכיבים26
-
הכנה 45 דק׳כולל שעתיים ו-5 דק׳
-
קלוריות642
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 642.2 קק״ל 5137.5 קק״לפחמימות 71.0 גרם 568.4 גרםשומן 22.3 גרם 178.5 גרםנתרן 384.6 מ״ג 3076.8 מ״גחלבון 38.7 גרם 309.5 גרםסיבים תזונתיים 1.6 גרם 12.4 גרםשומן רווי 3.3 גרם 26.2 גרםכולסטרול 35.3 מ״ג 282.0 מ״גסידן 36.7 מ״ג 293.7 מ״גברזל 1.2 מ״ג 9.9 מ״גאשלגן 259.2 מ״ג 2073.8 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 2.8 מ״גסגור
אפילו הילדים הבררנים יעופו על המנה הזו! מה יותר טוב ממתכון של קציצות עוף שמתחבאים בהן ירקות ותבלינים עם ניחוחות מתקתקים? קציצות עוף כאלו שמגישים עם קוסקוס עבה ומהיר ורוטב לימוני מעלף שכל אחד יכול למזוג לו כרצונו. רוצו להכין!
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 26 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-5 דק׳ | קלוריות 642 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
קציצות
-
400 גרם סטייק פרגית
-
400 גרם חזה עוף שלם
-
2 כוסות כוסברהטרייה קצוצה מעורבבת עם עשבי תיבול נוספים - פטרוזיליה, נענע, טרגון, בזיליקום או מה שאוהבים
-
2 כוסות תחתיות ארטישוק קפואותמופשרות
-
1 יחידה פלפל צ’ילי ירוקקצוץ ללא הגרעינים
-
1 בצל גדולקצוץ דק דק
-
5 שיני שוםכתושות
-
1 ביצה M
-
1/2 כוס פירורי לחםטבעיים (גריסיני)
-
1/4 כוס שמן זית
-
מגוררת משני לימונים או ליים
-
1/2 כפית ראס אל חנותאו בהרט
-
לפי הטעם
-
לפי הטעם
-
לטיגון
רוטב
קוסקוס
-
1 1/2 חבילות קוסקוס עבהמוכן על פי הוראות היצרן
אופן הכנה
- מכינים את הקציצות: טוחנים במעבד מזון בפולסים קצרים את עשבי התיבול, הבצל, השום, הפלפל הירוק החריף ולבבות הארטישוק לתערובת דקה אך לא נוזלית, ומעבירים לקערה גדולה.
- טוחנים במעבד המזון מבלי לשטוף אותו את הפרגיות וחזה העוף (ראו טיפ מהקצב) במנות קטנות ובפולסים או לחילופין במטחנת בשר במידה ויש לכם, או קוצצים בסכין דק דק.
- מעבירים את העוף הטחון לקערה עם עשבי התיבול, מוסיפים את יתר מרכיבי הקציצות ולשים בידיים 2-3 דקות. אם התערובת יבשה מדי, מוסיפים מעט שמן או חצי ביצה, אם התערובת נוזלית מדי, מוסיפים פירורי לחם.
- יוצרים מהתערובת קציצות בגודל ובצורה שאתם אוהבים, אנחנו ממליצים על קציצות מעט גדולות יותר מכדור פינג פונג ופחוסות - קל יותר לטגן אותן באופן אחיד משני הצדדים, אפשר לסדר אותן אחר כך כמו רעפים בסיר, והן שומרות על הצורה שלהן טוב יותר מקציצות עגולות.
- מחממים שמן זית בגובה 2 ס”מ על כיריים במחבת גדולה או סיר סוטאז’ ומטגנים את הקציצות דקה מכל צד להזהבה יפה. מדי פעם צריך להוסיף שמן זית לסיר טיגון.
- מעבירים את הקציצות היישר לסיר הרוטב שאותו אפשר להכין במקביל לטיגון.
- מכינים את הרוטב: מחממים את שמן הזית בסיר סוטאז’ רחב, מוסיפים את תבליני הרוטב, הבצל והשום ומטגנים 3-4 דקות תוך כדי ערבוב להזהבה קלה. מוסיפים את מיץ הלימון והציר, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, טועמים ומתקנים תיבול - הרוטב צריך להיות חמוץ, אבל אפשר לאזן אותו עם מייפל/דבש/סוכר על פי טעמכם.
- מוסיפים לרוטב את הקציצות בקומה אחת בלבד או מסדרים אותן כמו רעפים כשאחת נשענת על השנייה, הנוזל צריך לכסות כ-2/3 מגובה הקציצות - לא יותר.
- מכסים את הסיר ומבשלים כ-30 דקות מבלי לערבב או להפוך את הקציצות. מסירים את המכסה ומבשלים 15-20 דקות נוספות לצמצום הרוטב.
- מסדרים את קערת ההגשה: מכינים את הקוסקוס לפי הוראות היצרן ומערבבים היטב עם 3 כפות שמן זית. מעבירים לקערת הגשה.
- יוצרים גבעה של קוסקוס במרכז הקערה ומסדרים את הקציצות מסביב. מפזרים מעל כוסברה טרייה קצוצה או כל עשב אחר ומגישים עם הרוטב בצד.
אופן הכנה
- מכינים את הקציצות: טוחנים במעבד מזון בפולסים קצרים את עשבי התיבול, הבצל, השום, הפלפל הירוק החריף ולבבות הארטישוק לתערובת דקה אך לא נוזלית, ומעבירים לקערה גדולה.
- טוחנים במעבד המזון מבלי לשטוף אותו את הפרגיות וחזה העוף (ראו טיפ מהקצב) במנות קטנות ובפולסים או לחילופין במטחנת בשר במידה ויש לכם, או קוצצים בסכין דק דק.
- מעבירים את העוף הטחון לקערה עם עשבי התיבול, מוסיפים את יתר מרכיבי הקציצות ולשים בידיים 2-3 דקות. אם התערובת יבשה מדי, מוסיפים מעט שמן או חצי ביצה, אם התערובת נוזלית מדי, מוסיפים פירורי לחם.
- יוצרים מהתערובת קציצות בגודל ובצורה שאתם אוהבים, אנחנו ממליצים על קציצות מעט גדולות יותר מכדור פינג פונג ופחוסות - קל יותר לטגן אותן באופן אחיד משני הצדדים, אפשר לסדר אותן אחר כך כמו רעפים בסיר, והן שומרות על הצורה שלהן טוב יותר מקציצות עגולות.
- מחממים שמן זית בגובה 2 ס”מ על כיריים במחבת גדולה או סיר סוטאז’ ומטגנים את הקציצות דקה מכל צד להזהבה יפה. מדי פעם צריך להוסיף שמן זית לסיר טיגון.
- מעבירים את הקציצות היישר לסיר הרוטב שאותו אפשר להכין במקביל לטיגון.
- מכינים את הרוטב: מחממים את שמן הזית בסיר סוטאז’ רחב, מוסיפים את תבליני הרוטב, הבצל והשום ומטגנים 3-4 דקות תוך כדי ערבוב להזהבה קלה. מוסיפים את מיץ הלימון והציר, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, טועמים ומתקנים תיבול - הרוטב צריך להיות חמוץ, אבל אפשר לאזן אותו עם מייפל/דבש/סוכר על פי טעמכם.
- מוסיפים לרוטב את הקציצות בקומה אחת בלבד או מסדרים אותן כמו רעפים כשאחת נשענת על השנייה, הנוזל צריך לכסות כ-2/3 מגובה הקציצות - לא יותר.
- מכסים את הסיר ומבשלים כ-30 דקות מבלי לערבב או להפוך את הקציצות. מסירים את המכסה ומבשלים 15-20 דקות נוספות לצמצום הרוטב.
- מסדרים את קערת ההגשה: מכינים את הקוסקוס לפי הוראות היצרן ומערבבים היטב עם 3 כפות שמן זית. מעבירים לקערת הגשה.
- יוצרים גבעה של קוסקוס במרכז הקערה ומסדרים את הקציצות מסביב. מפזרים מעל כוסברה טרייה קצוצה או כל עשב אחר ומגישים עם הרוטב בצד.
בשיתוף עם סימנס
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן