הכינו את חוש הנשנוש: קציצות פרסה צמחוניות מעולות
קציצות פרסה הן פשוט נהדרות! הכרישה מעניקה עדינות וטעם מיוחד, ולצד רוטב לימון, נענע ושום - זו פשוט מנה שכיף להגיש כתוספת וכיף לנשנש
קציצות פרסה הן פשוט נהדרות! הכרישה מעניקה עדינות וטעם מיוחד, ולצד רוטב לימון, נענע ושום - זו פשוט מנה שכיף להגיש כתוספת וכיף לנשנש
- מלי זיידמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 218.6 קק״ל 2185.7 קק״לפחמימות 15.0 גרם 150.3 גרםשומן 15.1 גרם 151.1 גרםנתרן 698.5 מ״ג 6984.9 מ״גחלבון 5.3 גרם 53.2 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 2.4 גרםשומן רווי 2.5 גרם 25.2 גרםכולסטרול 118.2 מ״ג 1181.6 מ״גסידן 16.3 מ״ג 163.0 מ״גברזל 0.5 מ״ג 4.6 מ״גאשלגן 47.0 מ״ג 469.9 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 2.9 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 40 דק׳כולל שעתיים ו-25 דק׳
-
קלוריות219
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 218.6 קק״ל 2185.7 קק״לפחמימות 15.0 גרם 150.3 גרםשומן 15.1 גרם 151.1 גרםנתרן 698.5 מ״ג 6984.9 מ״גחלבון 5.3 גרם 53.2 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 2.4 גרםשומן רווי 2.5 גרם 25.2 גרםכולסטרול 118.2 מ״ג 1181.6 מ״גסידן 16.3 מ״ג 163.0 מ״גברזל 0.5 מ״ג 4.6 מ״גאשלגן 47.0 מ״ג 469.9 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 2.9 מ״גסגור
לא נכחיש, יש לא מעט עבודה בהכנת קציצות פרסה: צריך לנקות את הכרישות, לבשל, לסנן ולקצוץ, אבל העבודה משתלמת. הכרישה מעניקה עדינות וטעם מיוחד לקציצה, ואפילו כמי שלא גדלה עליה – היא הפכה לבת בית אהובה אצלנו
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 8 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-25 דק׳ | קלוריות 219 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
קציצות
-
10 יחידות כרישות
-
4 תפוחי אדמה בינוניים
-
4 ביצים Lטרופות
-
2 כפיות מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
הגשה
-
1 לימון בינוניחתוך לפלחים
אופן הכנה
- שוטפים את הכרשות ומסירים מהן את השורשים ואת החלק הירוק. משתמשים רק בחלקים הלבנים. חותכים לחתיכות באורך 5 ס”מ. קולפים גם את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות. מכניסים לסיר גדול את הכרשה ואת תפוחי האדמה, מכסים במים עם מעט מלח ומבשלים כ־30 דקות, עד להתרככות.
- מוציאים את הירקות, ומעבירים את הכרשה למסננת. סוחטים אותה היטב בידיים, כדי שהקציצות יצאו יציבות ולא יספגו הרבה שמן.
- מגררים במעבד מזון את תפוחי האדמה והכרשה.
- מוסיפים את הביצים, המלח והפלפל. מערבבים ומאחדים, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה להתייצבות.
- שמים בקערה את הקמח הנבחר או את פירורי הלחם, מוציאים את תערובת הקציצות מהמקרר, יוצרים קציצות עגולות ושטוחות ככל הניתן, מצפים ומטגנים בשמן עד שהן מזהיבות משני הצדדים.
- מגישים עם פלחי לימון, כדי לסחוט מעל הקציצה ממש לפני האכילה. אפשר לאכול חם או בטמפרטורת החדר.
אופן הכנה
- שוטפים את הכרשות ומסירים מהן את השורשים ואת החלק הירוק. משתמשים רק בחלקים הלבנים. חותכים לחתיכות באורך 5 ס”מ. קולפים גם את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות. מכניסים לסיר גדול את הכרשה ואת תפוחי האדמה, מכסים במים עם מעט מלח ומבשלים כ־30 דקות, עד להתרככות.
- מוציאים את הירקות, ומעבירים את הכרשה למסננת. סוחטים אותה היטב בידיים, כדי שהקציצות יצאו יציבות ולא יספגו הרבה שמן.
- מגררים במעבד מזון את תפוחי האדמה והכרשה.
- מוסיפים את הביצים, המלח והפלפל. מערבבים ומאחדים, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה להתייצבות.
- שמים בקערה את הקמח הנבחר או את פירורי הלחם, מוציאים את תערובת הקציצות מהמקרר, יוצרים קציצות עגולות ושטוחות ככל הניתן, מצפים ומטגנים בשמן עד שהן מזהיבות משני הצדדים.
- מגישים עם פלחי לימון, כדי לסחוט מעל הקציצה ממש לפני האכילה. אפשר לאכול חם או בטמפרטורת החדר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (14)
לא הבנתי, את הקמח לא שמים בתערובת? רק עוטפים את הקציצות בקמח לפני הטיגון?
נכון, הוא נותן אקסטרה קריספיות לקציצות