אמיר ויונית מקצקצים – קציצות שווארמה הודו וארטישוקים
קציצות בשר הודו ברוטב חמצמץ עם ארטישוקים, כוסברה וזיתים שבא לאכול כל יום כל היום. מכינים את הקציצות מבשלים עוד קצת ברוטב ומתענגים על צלחת של בית
קציצות בשר הודו ברוטב חמצמץ עם ארטישוקים, כוסברה וזיתים שבא לאכול כל יום כל היום. מכינים את הקציצות מבשלים עוד קצת ברוטב ומתענגים על צלחת של בית
- יונית צוקרמן ואמיר דן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 297.2 קק״ל 2972.1 קק״לפחמימות 19.8 גרם 198.2 גרםשומן 17.6 גרם 175.9 גרםנתרן 574.4 מ״ג 5744.4 מ״גחלבון 6.2 גרם 61.8 גרםסיבים תזונתיים 12.4 גרם 123.6 גרםשומן רווי 2.7 גרם 26.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 261.7 מ״ג 2617.5 מ״גברזל 2.3 מ״ג 22.8 מ״גאשלגן 1667.8 מ״ג 16677.5 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 7.3 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 15 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות297
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 297.2 קק״ל 2972.1 קק״לפחמימות 19.8 גרם 198.2 גרםשומן 17.6 גרם 175.9 גרםנתרן 574.4 מ״ג 5744.4 מ״גחלבון 6.2 גרם 61.8 גרםסיבים תזונתיים 12.4 גרם 123.6 גרםשומן רווי 2.7 גרם 26.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 261.7 מ״ג 2617.5 מ״גברזל 2.3 מ״ג 22.8 מ״גאשלגן 1667.8 מ״ג 16677.5 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 7.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 19 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 297 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
קציצות
-
1/2 ק"ג בשר הודו טחון
-
1 בצל גדול
-
1 כוס פטרוזיליהקצוצה
-
2 1/2 שיני שום
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כף שמן זית
רוטב
-
8 ארטישוקים בינונייםתחתיות - חצי מבושלות
-
2 1/2 שיני שוםקצוצות
-
3 גבעולי סלריקצוץ
-
1 כף קליפת לימון
-
1 כוס כוסברהקצוצה
-
1 כוס זיתים ירוקיםזית סורי שבור - ללא גלעין
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
-
3 כפות סוכר חום
-
1/4 כוס מיץ לימוןאו מיץ מלימון שלם
-
1 כוס מים
-
140 גרם שמן זית
אופן ההכנה
- שמים בקערה את מצרכי הקציצות: הבשר, הפטרוזיליה, מלח, פלפל, חצי מכמות השום, בצל קצוץ ומעט שמן זית.
- במעבד מזון מעבדים הכל למסה אחידה ובמקביל מחממים מחבת עם שמן לטיגון הקציצות.
- יוצרים קציצות בגודל אחיד ומטגנים משני הצדדים קלות. הימנעו מטיגון יתר כדי לא לייבש אותן.
- מוציאים את הקציצות מהמחבת לנייר סופג ושמים בצד.
- מכינים את הרוטב: מוסיפים לסיר את הארטישוקים, הסלרי, הזיתים, הכוסברה וגרידת הלימון ומטגנים קלות, מוסיפים את המים ומתבלים.
- מניחים את הקציצות בתוך הרוטב ומבשלים לעוד 15 דק ומגישים.
אופן ההכנה
- שמים בקערה את מצרכי הקציצות: הבשר, הפטרוזיליה, מלח, פלפל, חצי מכמות השום, בצל קצוץ ומעט שמן זית.
- במעבד מזון מעבדים הכל למסה אחידה ובמקביל מחממים מחבת עם שמן לטיגון הקציצות.
- יוצרים קציצות בגודל אחיד ומטגנים משני הצדדים קלות. הימנעו מטיגון יתר כדי לא לייבש אותן.
- מוציאים את הקציצות מהמחבת לנייר סופג ושמים בצד.
- מכינים את הרוטב: מוסיפים לסיר את הארטישוקים, הסלרי, הזיתים, הכוסברה וגרידת הלימון ומטגנים קלות, מוסיפים את המים ומתבלים.
- מניחים את הקציצות בתוך הרוטב ומבשלים לעוד 15 דק ומגישים.
בשיתוף עם בוש
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (20)
אפשר את המתכון המלא כמו בסרטון בבקשהה
היי אמיר, לא ממש הבנו מה הבעיה כי המתכון הוא מה שרואים בסרטון. 🙂