אסי רוז עם מתכון מפנק של קראמבל תפוחים חורפי
- אסי רוז
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 653.4 קק״ל 653.4 קק״לפחמימות 51.1 גרם 51.1 גרםשומן 49.4 גרם 49.4 גרםנתרן 189.9 מ״ג 189.9 מ״גחלבון 12.0 גרם 12.0 גרםסיבים תזונתיים 4.1 גרם 4.1 גרםשומן רווי 39.3 גרם 39.3 גרםכולסטרול 253.2 מ״ג 253.2 מ״גסידן 68.1 מ״ג 68.1 מ״גברזל 3.4 מ״ג 3.4 מ״גאשלגן 672.3 מ״ג 672.3 מ״גאבץ 1.5 מ״ג 1.5 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 30 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות653
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 653.4 קק״ל 653.4 קק״לפחמימות 51.1 גרם 51.1 גרםשומן 49.4 גרם 49.4 גרםנתרן 189.9 מ״ג 189.9 מ״גחלבון 12.0 גרם 12.0 גרםסיבים תזונתיים 4.1 גרם 4.1 גרםשומן רווי 39.3 גרם 39.3 גרםכולסטרול 253.2 מ״ג 253.2 מ״גסידן 68.1 מ״ג 68.1 מ״גברזל 3.4 מ״ג 3.4 מ״גאשלגן 672.3 מ״ג 672.3 מ״גאבץ 1.5 מ״ג 1.5 מ״גסגור
אין על תפוחים, זה הפרי הכי כיפי שיש.
זה פרי שמשתלב עם הכל, החל מסלטים עד תבשילים ומאפים.
הוא טעים מבושל, אפוי, טרי ומתובל.
הפעם בחרתי לשלב את התפוחים שלי במאפה, מאפה שלא מצופה בבצק יציב, מאפה שעוטפים אותו פירורים, פירורי בצק קריספיים ומלאי נוכחות.
הקראמבל הזה הוא הפינוק שלנו. הפינוק המתוק והחמים שכל הבית נהנה ממנו.
זו מנה שכולם אוכלים אותה מאותה צלחת, היא יוצרת רעשי כפיות וצחקוקים בזמן האכילה שלה כי בכל רגע כפית של מישהו אחר נוגעת בכפית שלך.
היא טעימה ומקרקעת, היא מלאת מרקמים ומלאת הפתעות כי בכל ביס אפשר לפגוש מרקם אחר ומעניין.
היא מהירה להכנה ומפיצה ריחות משכרים בכל פינות הבית.
היא משפחתית, היא מחבקת, היא מחממת והיא הכי אבל הכי מפנקת שיש.
את הקראמבל הזה אני אוהבת להכין כשיש גשם שוטף בחוץ או כשמישהו מאיתנו לא מרגיש כל כך טוב, עצם ההכנה שלו הופכת את ההרגשה לטובה יותר והאכילה בכלל מרוממת נפש.
השבוע זה קרה ומיכאל, בני בן השנתיים, לא היה במיטבו. היה קר אבל הרצון לפירות היה גדול יותר, אז החלטנו להכין קראמבל מחמם, פירותי ומשפחתי. ערבבנו, ליקקנו וטעמנו מכל המרכיבים, סידרנו אותם בתבנית וחיכינו בציפייה מול התנור לרגע בו יתרחש הקסם. הריח היה משכר והחלו להיות אדים מתוקים על החלון במטבח. זה היה הרגע בו הוצאנו את הקראמבל שלנו מהתנור, שלפנו כפיות כל אחד בצבע אחר לפי הוראותיו של מיכאל, והתחלנו לאכול אותו. רעשי הכפיות הנוגעות זו בזו והמתיקות שליטפה לכולנו את הלשון גרמה לנו לצחקק צחוק גדול מלא בשמחה.
מדהים איך מנה מתוקה ומפנקת יכולה להעניק רגעי משפחה מעצימים ומהנים.
ימי חורף מאושרים
מרכיבים 9 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 653 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
מילוי
-
1/4 כוס צימוקים בהירים
-
1/2 כפית קינמון טחון
-
1/2 כוס חלב קוקוסאו חלב צמחי
-
1 כף סוכר לבן
קראמבל
-
1 ביצה M
-
2 כוסות קמח שקדים
-
1 כף שמן קוקוסאו שמן זית
-
1/2 כפית קינמון טחון
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מכינים את המילוי: קולפים את התפוחים (ניתן גם להשאיר את הקליפה לקבלת מימד נוסף של מרקם) חותכים את התפוחים לקוביות קטנות ומערבבים בקערה עם חלב הקוקוס, הסוכר, הקינמון והצימוקים.
- מכינים את הקראמבל: מערבבים את הביצה עם השמן, הסוכר והקינמון. מוסיפים את קמח השקדים ויוצרים בצק מעט מתפורר אבל יציב.
- מניחים בתחתית התבנית את תערובת התפוחים. מפוררים את בצק הקראמבל מעל תערובת התפוחים.
- מכניסים לתנור ואופים 20 דקות במדף התחתון של התנור (כדי שמרבית חום התנור יגיע לחלק התחתון של התבנית שם נמצאים התפוחים). הקראמבל מוכן כשהבצק מעט שזוף, התפוחים רכים והריח משגע אתכם.
- מוציאים את הקראמבל מהתנור. מומלץ להגיש עם גלידה (עם סורבה קוקוס מומלץ אפילו יותר). משמיעים צעקונת לכל בני הבית ומרשרשים בכפיות המתנגשות בזמן האכילה (הקראמבל נשמר בקירור בקופסא אטומה למשך 4 ימים).
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מכינים את המילוי: קולפים את התפוחים (ניתן גם להשאיר את הקליפה לקבלת מימד נוסף של מרקם) חותכים את התפוחים לקוביות קטנות ומערבבים בקערה עם חלב הקוקוס, הסוכר, הקינמון והצימוקים.
- מכינים את הקראמבל: מערבבים את הביצה עם השמן, הסוכר והקינמון. מוסיפים את קמח השקדים ויוצרים בצק מעט מתפורר אבל יציב.
- מניחים בתחתית התבנית את תערובת התפוחים. מפוררים את בצק הקראמבל מעל תערובת התפוחים.
- מכניסים לתנור ואופים 20 דקות במדף התחתון של התנור (כדי שמרבית חום התנור יגיע לחלק התחתון של התבנית שם נמצאים התפוחים). הקראמבל מוכן כשהבצק מעט שזוף, התפוחים רכים והריח משגע אתכם.
- מוציאים את הקראמבל מהתנור. מומלץ להגיש עם גלידה (עם סורבה קוקוס מומלץ אפילו יותר). משמיעים צעקונת לכל בני הבית ומרשרשים בכפיות המתנגשות בזמן האכילה (הקראמבל נשמר בקירור בקופסא אטומה למשך 4 ימים).
הכנתם את המתכון?
תגובות (2)
ניראה מעולה
תודה רבה.