קראק פאי אלוהי ממש כמו בניו יורק
שמה של העוגה על שום שאי אפשר להפסיק לאכול ממנה. התחלתם? אתם אבודים! הקראק פאי הגיע אלינו מניו יורק, שם הפכה קונדיטורית אנונימית אחת למיליונרית מפורסמת בזכותו. נסו ותתמכרו!
שמה של העוגה על שום שאי אפשר להפסיק לאכול ממנה. התחלתם? אתם אבודים! הקראק פאי הגיע אלינו מניו יורק, שם הפכה קונדיטורית אנונימית אחת למיליונרית מפורסמת בזכותו. נסו ותתמכרו!
- מלי זיידמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3929.1 קק״ל 3929.1 קק״לפחמימות 416.5 גרם 416.5 גרםשומן 236.3 גרם 236.3 גרםנתרן 3631.7 מ״ג 3631.7 מ״גחלבון 47.3 גרם 47.3 גרםסיבים תזונתיים 1.9 גרם 1.9 גרםשומן רווי 121.7 גרם 121.7 גרםכולסטרול 1814.0 מ״ג 1814.0 מ״גסידן 762.3 מ״ג 762.3 מ״גברזל 5.6 מ״ג 5.6 מ״גאשלגן 1112.7 מ״ג 1112.7 מ״גאבץ 5.3 מ״ג 5.3 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 30 דק׳כולל 4 שעות
-
קלוריות3929
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3929.1 קק״ל 3929.1 קק״לפחמימות 416.5 גרם 416.5 גרםשומן 236.3 גרם 236.3 גרםנתרן 3631.7 מ״ג 3631.7 מ״גחלבון 47.3 גרם 47.3 גרםסיבים תזונתיים 1.9 גרם 1.9 גרםשומן רווי 121.7 גרם 121.7 גרםכולסטרול 1814.0 מ״ג 1814.0 מ״גסידן 762.3 מ״ג 762.3 מ״גברזל 5.6 מ״ג 5.6 מ״גאשלגן 1112.7 מ״ג 1112.7 מ״גאבץ 5.3 מ״ג 5.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 19 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 4 שעות | קלוריות 3929 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
קלתית
-
100גרם או 1 כוס שיבולת שועל
-
1/2כוס או 70 גרם קמח לבן
-
1/4 כפית אבקת אפייה
-
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
-
100גרם או 1/2 כוס סוכר חום
-
100 גרם חמאהבטמפרטורת החדר
-
1 ביצה L
-
1/2 כפית מלח דק
מלית
-
1/2 צנצנת חלב מרוכז
-
100 גרם חמאה
-
1 כפית תמצית וניל
-
3/4 כוס סוכר לבן
-
1/2 כפית מלח דק
-
5 חלמונים L
-
2/3כוס או 180 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
אפייה
אופן הכנה
- מכינים את הקלתית: טוחנים במעבד המזון את שיבולת השועל עד לתערובת פירורית.
- מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה ומעבדים בעוד פולס קצר.
- מקציפים במיקסר (אפשר גם להשתמש במיקסר חשמלי ידני וקערה) על מהירות גבוהה את החמאה, הסוכר והמלח במשך 5 דקות. מוסיפים את הביצה, ומערבלים שוב. מוסיפים את הקמח ושיבולת השועל ומערבלים, רק עד שהם נטמעים בתערובת.
- מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה מלבני ואופים בתנור שחומם מראש לוחם של 160 מעלות במשך 30 דקות, עד שהעוגה שחומה ויציבה. מצננים שעה.
בינתיים מכינים את המלית: מכניסים לקערה את החלב המרוכז, החלמונים והשמנת ומערבלים במיקסר חשמלי ידני עד לקבלת תערובת אחידה.
- ממיסים את החמאה בקערה בפולסים קצרים במיקרוגל, עד שהיא נמסה.
- יוצקים את החמאה לתערובת החלמונים, בזילוף איטי, תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים לתערובת את הסוכר, תמצית הווניל והמלח ומערבלים כ-4 דקות, עד לקבלת תערובת אחידה ומבריקה.
- מרכיבים את הפאי: מחלצים את הקלתית מהתבנית ומעבירים בחתיכות לקערת מעבד המזון.
- מוסיפים את הסוכר והחמאה ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית. שומרים שליש ממנה בצד ואת השאר מעבירים לתבנית העגולה עם נייר האפייה העגול ומשטחים.
- מוזגים את המלית על הקלתית שבתבנית, ומפזרים מעליה את פירורי הקלתית ששמרנו בצד.
- מכניסים את הפאי לתנור ואופים בחום של 160 מעלות במשך שעה ו-20 דקות, עד שהעוגה בצבע חום כהה.
אופן הכנה
- מכינים את הקלתית: טוחנים במעבד המזון את שיבולת השועל עד לתערובת פירורית.
- מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה ומעבדים בעוד פולס קצר.
- מקציפים במיקסר (אפשר גם להשתמש במיקסר חשמלי ידני וקערה) על מהירות גבוהה את החמאה, הסוכר והמלח במשך 5 דקות. מוסיפים את הביצה, ומערבלים שוב. מוסיפים את הקמח ושיבולת השועל ומערבלים, רק עד שהם נטמעים בתערובת.
- מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה מלבני ואופים בתנור שחומם מראש לוחם של 160 מעלות במשך 30 דקות, עד שהעוגה שחומה ויציבה. מצננים שעה.
בינתיים מכינים את המלית: מכניסים לקערה את החלב המרוכז, החלמונים והשמנת ומערבלים במיקסר חשמלי ידני עד לקבלת תערובת אחידה.
- ממיסים את החמאה בקערה בפולסים קצרים במיקרוגל, עד שהיא נמסה.
- יוצקים את החמאה לתערובת החלמונים, בזילוף איטי, תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים לתערובת את הסוכר, תמצית הווניל והמלח ומערבלים כ-4 דקות, עד לקבלת תערובת אחידה ומבריקה.
- מרכיבים את הפאי: מחלצים את הקלתית מהתבנית ומעבירים בחתיכות לקערת מעבד המזון.
- מוסיפים את הסוכר והחמאה ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית. שומרים שליש ממנה בצד ואת השאר מעבירים לתבנית העגולה עם נייר האפייה העגול ומשטחים.
- מוזגים את המלית על הקלתית שבתבנית, ומפזרים מעליה את פירורי הקלתית ששמרנו בצד.
- מכניסים את הפאי לתנור ואופים בחום של 160 מעלות במשך שעה ו-20 דקות, עד שהעוגה בצבע חום כהה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
הכנתי את העוגה, יצא טעים לא מתוק מידי בדיוק כמו שחברה שלי אוהבת (אני מעדיף קצת יותר מתוק)
שמחים לשמוע!
איך אפשר להמיר את העוגה לפרווה?
היי, לגרסת פרווה אפשר להשתמש במחמאה במקום חמאה. בהצלחה!