רקע הנמל מעודכן

קראק פאי אלוהי ממש כמו בניו יורק

שמה של העוגה על שום שאי אפשר להפסיק לאכול ממנה. התחלתם? אתם אבודים! הקראק פאי הגיע אלינו מניו יורק, שם הפכה קונדיטורית אנונימית אחת למיליונרית מפורסמת בזכותו. נסו ותתמכרו!
שמה של העוגה על שום שאי אפשר להפסיק לאכול ממנה. התחלתם? אתם אבודים! הקראק פאי הגיע אלינו מניו יורק, שם הפכה קונדיטורית אנונימית אחת למיליונרית מפורסמת בזכותו. נסו ותתמכרו!
  • מלי זיידמן
שמרו
כשר
6 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 4 שעות
  • קלוריות
    3929
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 3929.1 קק״ל 3929.1 קק״ל
    פחמימות 416.5 גרם 416.5 גרם
    שומן 236.3 גרם 236.3 גרם
    נתרן 3631.7 מ״ג 3631.7 מ״ג
    חלבון 47.3 גרם 47.3 גרם
    סיבים תזונתיים 1.9 גרם 1.9 גרם
    שומן רווי 121.7 גרם 121.7 גרם
    כולסטרול 1814.0 מ״ג 1814.0 מ״ג
    סידן 762.3 מ״ג 762.3 מ״ג
    ברזל 5.6 מ״ג 5.6 מ״ג
    אשלגן 1112.7 מ״ג 1112.7 מ״ג
    אבץ 5.3 מ״ג 5.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 4 שעות
  • קלוריות
    3929
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 3929.1 קק״ל 3929.1 קק״ל
    פחמימות 416.5 גרם 416.5 גרם
    שומן 236.3 גרם 236.3 גרם
    נתרן 3631.7 מ״ג 3631.7 מ״ג
    חלבון 47.3 גרם 47.3 גרם
    סיבים תזונתיים 1.9 גרם 1.9 גרם
    שומן רווי 121.7 גרם 121.7 גרם
    כולסטרול 1814.0 מ״ג 1814.0 מ״ג
    סידן 762.3 מ״ג 762.3 מ״ג
    ברזל 5.6 מ״ג 5.6 מ״ג
    אשלגן 1112.7 מ״ג 1112.7 מ״ג
    אבץ 5.3 מ״ג 5.3 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
פאי וטארט (מתוקים)
מלי זיידמן
X

6 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


קלתית

קלתית אחרי אפייה

מלית


אופן הכנה

  1. מכינים את הקלתית: טוחנים במעבד המזון את שיבולת השועל עד לתערובת פירורית.
  2. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה ומעבדים בעוד פולס קצר.
  3. מקציפים במיקסר (אפשר גם להשתמש במיקסר חשמלי ידני וקערה) על מהירות גבוהה את החמאה, הסוכר והמלח במשך 5 דקות. מוסיפים את הביצה, ומערבלים שוב. מוסיפים את הקמח ושיבולת השועל ומערבלים, רק עד שהם נטמעים בתערובת.
  4. מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה מלבני ואופים בתנור שחומם מראש לוחם של 160 מעלות במשך 30 דקות, עד שהעוגה שחומה ויציבה. מצננים שעה.
    קראק פאי 1
    מעבירים לתבנית אינגליש קייק עם נייר אפייה

    בינתיים מכינים את המלית: מכניסים לקערה את החלב המרוכז, החלמונים והשמנת ומערבלים במיקסר חשמלי ידני עד לקבלת תערובת אחידה.

    קראק פאי מלי 1
    מוסיפים את החלב המרוכז

  5. ממיסים את החמאה בקערה בפולסים קצרים במיקרוגל, עד שהיא נמסה.
  6. יוצקים את החמאה לתערובת החלמונים, בזילוף איטי, תוך כדי ערבוב.
  7. מוסיפים לתערובת את הסוכר, תמצית הווניל והמלח ומערבלים כ-4 דקות, עד לקבלת תערובת אחידה ומבריקה.
  8. מרכיבים את הפאי: מחלצים את הקלתית מהתבנית ומעבירים בחתיכות לקערת מעבד המזון.
  9. מוסיפים את הסוכר והחמאה ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית. שומרים שליש ממנה בצד ואת השאר מעבירים לתבנית העגולה עם נייר האפייה העגול ומשטחים.

    קראק פאי 2
    מהדקים את התערובת לתבנית הפאי

  10. מוזגים את המלית על הקלתית שבתבנית, ומפזרים מעליה את פירורי הקלתית ששמרנו בצד.
  11. מכניסים את הפאי לתנור ואופים בחום של 160 מעלות במשך שעה ו-20 דקות, עד שהעוגה בצבע חום כהה.

    לא תפסיקו ליישר. צילום: נמרוד סונדרס


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
קראק פאי אלוהי ממש כמו בניו יורק

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    תומר קסלסי

    הכנתי את העוגה, יצא טעים לא מתוק מידי בדיוק כמו שחברה שלי אוהבת (אני מעדיף קצת יותר מתוק)

      Avatar
      מערכת Foody

      שמחים לשמוע!

    Avatar
    יעל

    איך אפשר להמיר את העוגה לפרווה?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי, לגרסת פרווה אפשר להשתמש במחמאה במקום חמאה. בהצלחה!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות