ראפ טורטייה מקסיקני במילוי רצועות סינטה, סלסת עגבניות וחלפיניו
בת חן דיאמנט ממש לא חושבת שצריך לעבוד קשה כדי להכין ארוחת צהריים טעימה, ומתקתקת ראפ טורטייה מקסיקני במילוי רצועות סינטה ב-10 דקות
בת חן דיאמנט ממש לא חושבת שצריך לעבוד קשה כדי להכין ארוחת צהריים טעימה, ומתקתקת ראפ טורטייה מקסיקני במילוי רצועות סינטה ב-10 דקות
- בת חן דיאמנט
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 494.2 קק״ל 2965.0 קק״לפחמימות 58.0 גרם 348.1 גרםשומן 11.6 גרם 69.8 גרםנתרן 194.5 מ״ג 1167.2 מ״גחלבון 34.2 גרם 205.2 גרםסיבים תזונתיים 9.2 גרם 55.5 גרםשומן רווי 2.0 גרם 12.0 גרםכולסטרול 6.7 מ״ג 40.0 מ״גסידן 132.3 מ״ג 793.6 מ״גברזל 2.5 מ״ג 15.3 מ״גאשלגן 442.8 מ״ג 2656.7 מ״גאבץ 2.7 מ״ג 16.2 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 10 דק׳כולל שעה ו-10 דק׳
-
קלוריות494
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 494.2 קק״ל 2965.0 קק״לפחמימות 58.0 גרם 348.1 גרםשומן 11.6 גרם 69.8 גרםנתרן 194.5 מ״ג 1167.2 מ״גחלבון 34.2 גרם 205.2 גרםסיבים תזונתיים 9.2 גרם 55.5 גרםשומן רווי 2.0 גרם 12.0 גרםכולסטרול 6.7 מ״ג 40.0 מ״גסידן 132.3 מ״ג 793.6 מ״גברזל 2.5 מ״ג 15.3 מ״גאשלגן 442.8 מ״ג 2656.7 מ״גאבץ 2.7 מ״ג 16.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל שעה ו-10 דק׳ | קלוריות 494 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
500 גרם סינטה
-
2 כפות שמן זית
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
-
1 חבילה טורטייה גדולהמזרח מערב
-
1 בצל סגול בינוני
-
2 פלפלי צ'ילי אדומים קטנים
-
1 חופן כוסברה
-
1 צנצנת סלסת עגבניות מקסיקניתמזרח מערב
-
1 צנצנת חלפיניו ירוק כבושמזרח מערב
אופן הכנה
- מוציאים את הסינטה מהמקרר כשעה וחצי לפני תחילת הצריבה.
- מתבלים את הסינטה משני הצדדים בשמן זית, פלפל שחור ומלח ים אטלנטי.
- מחממים מחבת פסים (או מנגל) וצורבים את הסינטה משני צדדיה עד לדרגת העשייה האהובה עליכם.
- מוצאים החוצה למגש, ממתינים מספר דקות ופורסים את הסינטה לרצועות בעובי 2 ס”מ.
- מחממים מחבת, מזלפים מעט שמן זית (כפית) ומחממים את הטורטייה עד אשר היא מתנפחת מעט, הופכים לצד שני ומחממים עוד כחצי דקה (חשוב מאוד לא לוותר על חימום הטורטיות זה נותן להן צבע יפה ורכות שלא ניתן לוותר עליה).
- פורסים דק את הבצל הסגול והפלפל החריף וקוצצים גס את עלי הכוסברה.
- מרכיבים את המנה: שמים על הטורטייה החמה כף סלסת עגבניות מקסיקנית, רצועות סינטה, בצל סגול, חלפיניו, טבעות צ’ילי ועלי כוסברה, מגלגלים וזוללים בהנאה.
מתכון בשיתוף חברת מזרח ומערב
מתכון וצילום: בת חן דיאמנט
אופן הכנה
- מוציאים את הסינטה מהמקרר כשעה וחצי לפני תחילת הצריבה.
- מתבלים את הסינטה משני הצדדים בשמן זית, פלפל שחור ומלח ים אטלנטי.
- מחממים מחבת פסים (או מנגל) וצורבים את הסינטה משני צדדיה עד לדרגת העשייה האהובה עליכם.
- מוצאים החוצה למגש, ממתינים מספר דקות ופורסים את הסינטה לרצועות בעובי 2 ס”מ.
- מחממים מחבת, מזלפים מעט שמן זית (כפית) ומחממים את הטורטייה עד אשר היא מתנפחת מעט, הופכים לצד שני ומחממים עוד כחצי דקה (חשוב מאוד לא לוותר על חימום הטורטיות זה נותן להן צבע יפה ורכות שלא ניתן לוותר עליה).
- פורסים דק את הבצל הסגול והפלפל החריף וקוצצים גס את עלי הכוסברה.
- מרכיבים את המנה: שמים על הטורטייה החמה כף סלסת עגבניות מקסיקנית, רצועות סינטה, בצל סגול, חלפיניו, טבעות צ’ילי ועלי כוסברה, מגלגלים וזוללים בהנאה.
מתכון בשיתוף חברת מזרח ומערב
מתכון וצילום: בת חן דיאמנט
הערות
- את המוצרים המקסיקניים ניתן להשיג ברשת חנויות מזרח ומערב
הערות
- את המוצרים המקסיקניים ניתן להשיג ברשת חנויות מזרח ומערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן