-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 242.6 קק״ל 2425.5 קק״לפחמימות 32.7 גרם 326.8 גרםשומן 5.5 גרם 55.2 גרםנתרן 107.7 מ״ג 1076.6 מ״גחלבון 9.9 גרם 98.9 גרםסיבים תזונתיים 2.5 גרם 25.4 גרםשומן רווי 2.0 גרם 20.3 גרםכולסטרול 106.9 מ״ג 1069.3 מ״גסידן 157.2 מ״ג 1572.1 מ״גברזל 1.4 מ״ג 13.8 מ״גאשלגן 199.7 מ״ג 1997.1 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 11.4 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 40 דק׳כולל שעה ו-55 דק׳
-
קלוריות243
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 242.6 קק״ל 2425.5 קק״לפחמימות 32.7 גרם 326.8 גרםשומן 5.5 גרם 55.2 גרםנתרן 107.7 מ״ג 1076.6 מ״גחלבון 9.9 גרם 98.9 גרםסיבים תזונתיים 2.5 גרם 25.4 גרםשומן רווי 2.0 גרם 20.3 גרםכולסטרול 106.9 מ״ג 1069.3 מ״גסידן 157.2 מ״ג 1572.1 מ״גברזל 1.4 מ״ג 13.8 מ״גאשלגן 199.7 מ״ג 1997.1 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 11.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעה ו-55 דק׳ | קלוריות 243 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
מילוי
-
200 גרם גבינת ריקוטה 5%
-
1/2 כוס אבקת סוכר
-
1 ביצה M
-
6 תותים בינונייםחתוכים לקוביות קטנות
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מעבדים במעבד מזון את הקמח, הקקאו והביצים, עד לקבלת בצק פירורים. מוסיפים בהדרגה את המים, עד שהבצק מתאחד לגוש אחד, לא חובה להכניס את כל כמות המים. מוציאים את הבצק ממעבד המזון, לשים מעט את הבצק לכדור חלק, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למנוחה של שעה לכל הפחות.
- מכינים את המילוי: סוחטים היטב את גבינת הריקוטה מנוזלים, אפשר להשתמש בבד או במסננת. מעבירים לקערה, מוסיפים את יתר מרכיבי המלית ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים. מעבירים לשקית זילוף ולמקרר.
- לאחר שחלפה שעה, מוציאים את הבצק מהמקרר, חוצים לשתי חתיכות, מרדדים כל חתיכת בצק במכונת פסטה (בעובי המועדף עליכם, אנחנו רידדנו לעובי מס׳ 4 אפשר כמובן דק יותר).
- מקמחים משטח עבודה ומעבירים אליו את רצועות הבצק, מזלפים מעט מהמלית כל 2-3 ס״מ, מוסיפים מעט קוביות קטנות של תותים, מכסים עם עלה הפסטה הנוסף (מומלץ להרטיב מעט את השוליים של כל רביולי כדי שלא יפתח בבישול), קורצים את הרביולי (אפשר להשתמש עם תחתית כוס אם אין קורצן) ומוודאים שכל הקצוות סגורים היטב. מעבירים לנייר אפייה עד לבישול.
- מבשלים את הרביולי במים שהגיעו לרתיחה למשך 5-7 דקות לרמת העשייה המועדפת עליכם.
- מוציאים מהמים ישר לצלחת (אפשר גם לטגן במעט חמאה ומשם לצלחת), מוסיפים תותים, ומזלפים חלב מרוכז של הנמל. מגישים חם, בתאבון.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מעבדים במעבד מזון את הקמח, הקקאו והביצים, עד לקבלת בצק פירורים. מוסיפים בהדרגה את המים, עד שהבצק מתאחד לגוש אחד, לא חובה להכניס את כל כמות המים. מוציאים את הבצק ממעבד המזון, לשים מעט את הבצק לכדור חלק, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למנוחה של שעה לכל הפחות.
- מכינים את המילוי: סוחטים היטב את גבינת הריקוטה מנוזלים, אפשר להשתמש בבד או במסננת. מעבירים לקערה, מוסיפים את יתר מרכיבי המלית ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים. מעבירים לשקית זילוף ולמקרר.
- לאחר שחלפה שעה, מוציאים את הבצק מהמקרר, חוצים לשתי חתיכות, מרדדים כל חתיכת בצק במכונת פסטה (בעובי המועדף עליכם, אנחנו רידדנו לעובי מס׳ 4 אפשר כמובן דק יותר).
- מקמחים משטח עבודה ומעבירים אליו את רצועות הבצק, מזלפים מעט מהמלית כל 2-3 ס״מ, מוסיפים מעט קוביות קטנות של תותים, מכסים עם עלה הפסטה הנוסף (מומלץ להרטיב מעט את השוליים של כל רביולי כדי שלא יפתח בבישול), קורצים את הרביולי (אפשר להשתמש עם תחתית כוס אם אין קורצן) ומוודאים שכל הקצוות סגורים היטב. מעבירים לנייר אפייה עד לבישול.
- מבשלים את הרביולי במים שהגיעו לרתיחה למשך 5-7 דקות לרמת העשייה המועדפת עליכם.
- מוציאים מהמים ישר לצלחת (אפשר גם לטגן במעט חמאה ומשם לצלחת), מוסיפים תותים, ומזלפים חלב מרוכז של הנמל. מגישים חם, בתאבון.
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן