סלט אליפות: סלט עדשים, בטטה, מלפפונים וגבינה בולגרית

כשהסלט מלא בדברים טובים ובריאים ובויניגרט מעולה, הוא יכול להוות תחליף לכל ארוחה. ואם קל להכין אותו אז על אחת כמה וכמה: קבלו אותו - סלט עדשים נפלא
כשהסלט מלא בדברים טובים ובריאים ובויניגרט מעולה, הוא יכול להוות תחליף לכל ארוחה. ואם קל להכין אותו אז על אחת כמה וכמה: קבלו אותו - סלט עדשים נפלא
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    2675
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2675.4 קק״ל 2675.4 קק״ל
    פחמימות 1531.2 גרם 1531.2 גרם
    שומן 86.5 גרם 86.5 גרם
    נתרן 2534.1 מ״ג 2534.1 מ״ג
    חלבון 138.1 גרם 138.1 גרם
    סיבים תזונתיים 166.4 גרם 166.4 גרם
    שומן רווי 8.5 גרם 8.5 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 326.0 מ״ג 326.0 מ״ג
    ברזל 42.3 מ״ג 42.3 מ״ג
    אשלגן 5489.0 מ״ג 5489.0 מ״ג
    אבץ 13.0 מ״ג 13.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    2675
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2675.4 קק״ל 2675.4 קק״ל
    פחמימות 1531.2 גרם 1531.2 גרם
    שומן 86.5 גרם 86.5 גרם
    נתרן 2534.1 מ״ג 2534.1 מ״ג
    חלבון 138.1 גרם 138.1 גרם
    סיבים תזונתיים 166.4 גרם 166.4 גרם
    שומן רווי 8.5 גרם 8.5 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 326.0 מ״ג 326.0 מ״ג
    ברזל 42.3 מ״ג 42.3 מ״ג
    אשלגן 5489.0 מ״ג 5489.0 מ״ג
    אבץ 13.0 מ״ג 13.0 מ״ג
    סגור

את הסלט המופלא הזה באמת שכדאי לכם להכיר. הוא קל להכנה, טעים, מזין ועשיר במרקמים. אפשר להכין אותו מראש מבלי שהטעם או המרקם יהרסו והכי כיף לקחת אותו בקופסא לעבודה.

 

העדשים עשירות מאד בחלבון ובסיבים תזונתיים, לכן חשוב לשלב אותן בתפריט הקבוע שלנו.

 

אז קדימה! לעבודה!

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
סלטים
מערכת Foody
X

דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

סלט

ויניגרט


אופן הכנה

  1. מבשלים את העדשים עד ריכוך (לפי הוראות היצרן) מסננים מהמים ומקררים.
  2. מכינים את הויניגרט: טורפים בקערה את החרדל, המלח והחומץ. מטפטפים פנימה את שמן הזית תוך כדי ערבוב עד שהרוטב מסמיך.
  3. מכינים את הסלט: בקערה גדולה מערבבים את העדשים, המלפפונים, הבטטה, הזיתים, הצלפים (לא חובה) והפטרוזיליה. מוזגים את הוינגרט ומערבבים היטב (אם אתם מכינים את הסלט מראש, הוסיפו את הנענע רק לפני ההגשה).
  4. מוסיפים את הגבינה הבולגרית, מערבבים ומגישים.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
סלט אליפות: סלט עדשים, בטטה, מלפפונים וגבינה בולגרית

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (14)

Avatar

    Avatar
    avishag amir

    מה זה חומץ שרי? מה יכול להחליף אותו?

      Avatar
      מערכת Foody

      חומץ שרי הוא חומץ המיוצר מיין השרי הספרדי, טעמו עמוק ועשיר. ניתן להשיג במעדניות נבחרות. אפשר להחליף בחומץ יין אחר. בהצלחה!

    Avatar
    מאיר מלכה

    ההיי אם אפשר לקבל מתכון לחלב מרוכז תודה רבהוכז

      Avatar
      מערכת Foody

      היי, כרגע אין לנו מתכון לחלב מרוכז אבל נשתדל שבקרוב יהיה…. (:

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות