רולדת וניל ודובדבנים נוסטלגית
רולדת בצק עדינה ודקיקה ממש כמו של פעם, עם מילוי קלאסי של קצפת מתוקה ודובדבנים שיעשו לכם הרגשה של הבית של סבתא. לא תאמינו כמה קל להכין אותה!
רולדת בצק עדינה ודקיקה ממש כמו של פעם, עם מילוי קלאסי של קצפת מתוקה ודובדבנים שיעשו לכם הרגשה של הבית של סבתא. לא תאמינו כמה קל להכין אותה!
- מיקי שמו
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 325.8 קק״ל 3257.6 קק״לפחמימות 23.6 גרם 235.8 גרםשומן 23.3 גרם 232.6 גרםנתרן 157.0 מ״ג 1570.1 מ״גחלבון 5.9 גרם 59.1 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 3.0 גרםשומן רווי 12.4 גרם 124.1 גרםכולסטרול 118.2 מ״ג 1181.6 מ״גסידן 17.7 מ״ג 177.0 מ״גברזל 0.5 מ״ג 4.7 מ״גאשלגן 46.7 מ״ג 467.4 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 3.8 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 20 דק׳כולל שעתיים ו-20 דק׳
-
קלוריות326
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 325.8 קק״ל 3257.6 קק״לפחמימות 23.6 גרם 235.8 גרםשומן 23.3 גרם 232.6 גרםנתרן 157.0 מ״ג 1570.1 מ״גחלבון 5.9 גרם 59.1 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 3.0 גרםשומן רווי 12.4 גרם 124.1 גרםכולסטרול 118.2 מ״ג 1181.6 מ״גסידן 17.7 מ״ג 177.0 מ״גברזל 0.5 מ״ג 4.7 מ״גאשלגן 46.7 מ״ג 467.4 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 3.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-20 דק׳ | קלוריות 326 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
4 ביצים L
-
100 גרם סוכר לבן
-
100 גרם קמח לבן
-
1/4 כפית אבקת אפייה
-
1 קורט מלח דק
-
1 כף שמן קנולה
-
1 כפית קליפת לימון
מלית
-
500מ"ל או 2 מיכלים שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
4 כפות סוכר לבן
-
1 חבילה מלית דובדבנים מוכנה
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מחממים תנור ל-200 מעלות.
- קציפים את הביצים עם הסוכר לקציפה יציבה ובהירה.
- מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, המלח וגרידת הלימון תוך כדי ערבול במהירות איטית ולבסוף מוסיפים את השמן.
- בעזרת מרית, בתנועות קיפול מהירות ומעטות, יוצרים תערובת אחידה. משטחים ע”ג תבנית אפייה המרופדת בנייר אפייה ואופים כ-5 דקות.
- מכינים קצפת וניל ופירות: מקציפים שמנת מתוקה וסוכר לקצפת יציבה.
- מורחים את רוב הקצפת על גבי הרולדה האפויה, מזלפים מעל ממלית דובדבנים, מזלפים לרוחבה של הרולדה ומגלגלים לגלילה.
- מכסים בניילון נצמד מכניסים למקפיא לשעתיים.
- מוציאים את הרולדה מהמקפיא, מצפים בקצפת שנותרה ומפזרים אגוזים מלך/ אגוזי לוז / קוקוס קלוי מעל.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מחממים תנור ל-200 מעלות.
- קציפים את הביצים עם הסוכר לקציפה יציבה ובהירה.
- מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, המלח וגרידת הלימון תוך כדי ערבול במהירות איטית ולבסוף מוסיפים את השמן.
- בעזרת מרית, בתנועות קיפול מהירות ומעטות, יוצרים תערובת אחידה. משטחים ע”ג תבנית אפייה המרופדת בנייר אפייה ואופים כ-5 דקות.
- מכינים קצפת וניל ופירות: מקציפים שמנת מתוקה וסוכר לקצפת יציבה.
- מורחים את רוב הקצפת על גבי הרולדה האפויה, מזלפים מעל ממלית דובדבנים, מזלפים לרוחבה של הרולדה ומגלגלים לגלילה.
- מכסים בניילון נצמד מכניסים למקפיא לשעתיים.
- מוציאים את הרולדה מהמקפיא, מצפים בקצפת שנותרה ומפזרים אגוזים מלך/ אגוזי לוז / קוקוס קלוי מעל.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
המאפה נדבק לנייר אפיה…אט שלא מספיק זמן בתנור או שצריך לשמן…
יכול להיות שלא מספיק זמן בתנור 🙂