רון עושה לנו חיים קלים: חומוס פטריות בקלי קלות
רון יוחננוב מכין חומוס ביתי בקלי קלות ללא מעבד מזון! עם טחינה גולמית, לימון ושום, מוגשים עם פטריות ובצל מוקפצים במחבת. אז קדימה - חממו את הפיתות ותתחילו לנגב
רון יוחננוב מכין חומוס ביתי בקלי קלות ללא מעבד מזון! עם טחינה גולמית, לימון ושום, מוגשים עם פטריות ובצל מוקפצים במחבת. אז קדימה - חממו את הפיתות ותתחילו לנגב
- רון יוחננוב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1349.5 קק״ל 1349.5 קק״לפחמימות 37.3 גרם 37.3 גרםשומן 129.7 גרם 129.7 גרםנתרן 3897.3 מ״ג 3897.3 מ״גחלבון 15.8 גרם 15.8 גרםסיבים תזונתיים 13.5 גרם 13.5 גרםשומן רווי 19.0 גרם 19.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 196.4 מ״ג 196.4 מ״גברזל 8.0 מ״ג 8.0 מ״גאשלגן 758.9 מ״ג 758.9 מ״גאבץ 3.3 מ״ג 3.3 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 10 דק׳כולל 15 דק׳
-
קלוריות1350
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1349.5 קק״ל 1349.5 קק״לפחמימות 37.3 גרם 37.3 גרםשומן 129.7 גרם 129.7 גרםנתרן 3897.3 מ״ג 3897.3 מ״גחלבון 15.8 גרם 15.8 גרםסיבים תזונתיים 13.5 גרם 13.5 גרםשומן רווי 19.0 גרם 19.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 196.4 מ״ג 196.4 מ״גברזל 8.0 מ״ג 8.0 מ״גאשלגן 758.9 מ״ג 758.9 מ״גאבץ 3.3 מ״ג 3.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 15 דק׳ | קלוריות 1350 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
חומוס
-
1/2 כוס טחינה גולמית
-
1/2 לימון בינוניסחוט למיץ טרי
-
1 שן שוםכתושה
-
3 כפות שמן זית
-
1 כפית מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
תוספת פטריות
-
2 כפות שמן זית
-
1 בצל גדולקלוף וחתוך לרצועות דקות
-
1 סלסילה פטריות שמפיניוןאו פטריות אחרות שאוהבים, חתוכות לפרוסות
-
1 קורט אגוז מוסקטטחון
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מכינים את החומוס: שופכים לתוך קערה עמוקה את תוכן קופסת החומוס יחד עם הנוזל.
- בעזרת מועך פירה, מועכים את גרגירי החומוס על לקבלת משחה אחידה.
- מוסיפים את הטחינה ושאר מרכיבי החומוס ומערבבים היטב עד שמתקבל ממרח חומוס סמיך.
- מכינים את תוספת הפטריות: מחממים מחבת עם שמן זית, מוסיפים את הבצל ומקפיצים עד להזהבה.
- מוסיפים את הפטריות ומתבלים.
- מבשלים כ-5 דקות עד שכל הנוזלים מתאדים והתבשיל מזהיב.
- מגישים: בצלחת הגשה מניחים את החומוס, שמים מעל את הפטריות והבצל, מזלפים שמן זית, מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים עם פיתות חמות וירקות טריים.
אופן הכנה
- מכינים את החומוס: שופכים לתוך קערה עמוקה את תוכן קופסת החומוס יחד עם הנוזל.
- בעזרת מועך פירה, מועכים את גרגירי החומוס על לקבלת משחה אחידה.
- מוסיפים את הטחינה ושאר מרכיבי החומוס ומערבבים היטב עד שמתקבל ממרח חומוס סמיך.
- מכינים את תוספת הפטריות: מחממים מחבת עם שמן זית, מוסיפים את הבצל ומקפיצים עד להזהבה.
- מוסיפים את הפטריות ומתבלים.
- מבשלים כ-5 דקות עד שכל הנוזלים מתאדים והתבשיל מזהיב.
- מגישים: בצלחת הגשה מניחים את החומוס, שמים מעל את הפטריות והבצל, מזלפים שמן זית, מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים עם פיתות חמות וירקות טריים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
היי,האם חובה להשתמש בגרגיר חומוס שכתוב עליהם להכנת חומוס?
בעיקרון לא, אבל היתרון שלהם (יש את זה לחברות שונות) זה שהגרגרים רכים יותר ומקטינים את הסיכוי שייצא חומוס גרגירי