רוסטביף של צלעות בקר וירקות צלויים
מנה חלומית לאוהבי הבשר - רוסטביף של צלעות אנטריקוט על העצם, מושחמות וצלויות בתנור, בתוספת פטריות, אפונה סינית ושעועית ברוטב קלאסי עם שום פטרוזיליה ותימין
מנה חלומית לאוהבי הבשר - רוסטביף של צלעות אנטריקוט על העצם, מושחמות וצלויות בתנור, בתוספת פטריות, אפונה סינית ושעועית ברוטב קלאסי עם שום פטרוזיליה ותימין
- מאיר דנון
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 823.7 קק״ל 4942.0 קק״לפחמימות 22.0 גרם 132.2 גרםשומן 61.3 גרם 367.7 גרםנתרן 1474.5 מ״ג 8846.7 מ״גחלבון 68.1 גרם 408.7 גרםסיבים תזונתיים 5.2 גרם 31.5 גרםשומן רווי 29.1 גרם 174.7 גרםכולסטרול 246.7 מ״ג 1480.0 מ״גסידן 124.6 מ״ג 747.6 מ״גברזל 7.7 מ״ג 46.3 מ״גאשלגן 1471.9 מ״ג 8831.4 מ״גאבץ 11.5 מ״ג 68.9 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 40 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות824
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 823.7 קק״ל 4942.0 קק״לפחמימות 22.0 גרם 132.2 גרםשומן 61.3 גרם 367.7 גרםנתרן 1474.5 מ״ג 8846.7 מ״גחלבון 68.1 גרם 408.7 גרםסיבים תזונתיים 5.2 גרם 31.5 גרםשומן רווי 29.1 גרם 174.7 גרםכולסטרול 246.7 מ״ג 1480.0 מ״גסידן 124.6 מ״ג 747.6 מ״גברזל 7.7 מ״ג 46.3 מ״גאשלגן 1471.9 מ״ג 8831.4 מ״גאבץ 11.5 מ״ג 68.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 824 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
רוסטביף
-
2 ק"ג אנטריקוטצלעות על העצם
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
-
3 כפות שמן זיתכרם אחינועם
רוטב
תוספות
-
5 גבעולי בצל ירוק
-
500 גרם פטריות שיטאקה טריות
-
250 גרם אפונת שלג
-
250 גרם שעועית ירוקה טרייה
-
3 כפות שמן זית
-
1 קורט מלח דקלפי הטעם
אופן הכנה
- מכינים את הבשר: מקצבים את הנתח לצלייה - חושפים עצמות, חורצים את שכבת השומן החיצונית.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מתבלים את הנתח. מחממים שמן זית בתבנית צלייה ומשחימים את הנתח על צד השומן.
- מכניסים את הנתח לתנור וצולים כשעה.
- מוציאים את הנתח ומניחים לו לנוח כ-40 דקות.
- מכינים את הירקות: בזמן המנוחה, מחממים מחבת על האש, מוסיפים שמן זית ואת הפטריות, הבצלים, מתבלים במלח ומוסיפים את האפונה הסינית ואת השעועית. מטגנים עוד 4 דקות לערך, כך שהירקות יישארו פריכים ומניחים בצד.
- מכינים את הרוטב: מחממים את המחבת בה נצלה הבשר בתוספת שאריות בשר ועצמות שנותרו מהקיצוב. מסננים את שאריות השומן ומוסיפים את הירקות הארומטיים (גזר, בצל, סלרי). משחימים במשך 3-4 דקות.
- מוסיפים את המים, הפטרוזיליה, השום והתימין. מבשלים כ-10 דקות.
- מסננים ומצמצמים במחבת לכמה דקות עד הסמכה. מתקנים תיבול.
- מגישים: מסדרים צלחת גדולה עם הירקות, מעליהם הנתח ומעל יוצקים מהרוטב.
אופן הכנה
- מכינים את הבשר: מקצבים את הנתח לצלייה - חושפים עצמות, חורצים את שכבת השומן החיצונית.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מתבלים את הנתח. מחממים שמן זית בתבנית צלייה ומשחימים את הנתח על צד השומן.
- מכניסים את הנתח לתנור וצולים כשעה.
- מוציאים את הנתח ומניחים לו לנוח כ-40 דקות.
- מכינים את הירקות: בזמן המנוחה, מחממים מחבת על האש, מוסיפים שמן זית ואת הפטריות, הבצלים, מתבלים במלח ומוסיפים את האפונה הסינית ואת השעועית. מטגנים עוד 4 דקות לערך, כך שהירקות יישארו פריכים ומניחים בצד.
- מכינים את הרוטב: מחממים את המחבת בה נצלה הבשר בתוספת שאריות בשר ועצמות שנותרו מהקיצוב. מסננים את שאריות השומן ומוסיפים את הירקות הארומטיים (גזר, בצל, סלרי). משחימים במשך 3-4 דקות.
- מוסיפים את המים, הפטרוזיליה, השום והתימין. מבשלים כ-10 דקות.
- מסננים ומצמצמים במחבת לכמה דקות עד הסמכה. מתקנים תיבול.
- מגישים: מסדרים צלחת גדולה עם הירקות, מעליהם הנתח ומעל יוצקים מהרוטב.
בשיתוף עם בית ספר דנון
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן