רושטי – לביבת תפוחי אדמה שוויצרית
היישר משוויץ אל המטבח שלכם: רושטי - לביבת תפוחי אדמה גדולה, טעימה בטירוף וקריספית שמכינים בקלות ובמהירות, בלי קמח ובלי ביצים
היישר משוויץ אל המטבח שלכם: רושטי - לביבת תפוחי אדמה גדולה, טעימה בטירוף וקריספית שמכינים בקלות ובמהירות, בלי קמח ובלי ביצים
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 413.7 קק״ל 827.4 קק״לפחמימות 39.3 גרם 78.6 גרםשומן 24.2 גרם 48.5 גרםנתרן 1552.5 מ״ג 3105.0 מ״גחלבון 7.6 גרם 15.2 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 0.8 גרםשומן רווי 13.1 גרם 26.1 גרםכולסטרול 10.8 מ״ג 21.5 מ״גסידן 15.1 מ״ג 30.1 מ״גברזל 0.3 מ״ג 0.5 מ״גאשלגן 45.7 מ״ג 91.3 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.2 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 20 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות414
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 413.7 קק״ל 827.4 קק״לפחמימות 39.3 גרם 78.6 גרםשומן 24.2 גרם 48.5 גרםנתרן 1552.5 מ״ג 3105.0 מ״גחלבון 7.6 גרם 15.2 גרםסיבים תזונתיים 0.4 גרם 0.8 גרםשומן רווי 13.1 גרם 26.1 גרםכולסטרול 10.8 מ״ג 21.5 מ״גסידן 15.1 מ״ג 30.1 מ״גברזל 0.3 מ״ג 0.5 מ״גאשלגן 45.7 מ״ג 91.3 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 7 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 414 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 תפוחי אדמה בינוניים
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
-
10 גרם חמאה
-
1 כף שמן זית
הגשה
-
1 גביע שמנת חמוצה יטבתה 15%
-
1 חופן עירית
אופן הכנה
- מניחים את תפוחי האדמה בסיר, מכסים במים קרים, מוסיפים כף מלח ומביאים לרתיחה. מבשלים חמש דקות ומסננים. מצננים כעשר דקות וקולפים.
- מגררים את תפוחי האדמה בפומפייה גסה, ממליחים, מפלפלים ומערבבים.
- יוצרים לביבה גדולה בקוטר 30 ס”מ.
- ממיסים במחבת טפלון חמאה על אש בינונית ומוסיפים שמן זית.
- מטגנים את הרושטי 5-4 דקות, עד שהוא זהוב. מכסים את מחבת בצלחת גדולה והופכים עליה את הרושטי. מחזירים את הרושטי למחבת כשצידו הלא מטוגן כלפי מטה ומטגנים עוד 4-3 דקות, עד הזהבה.
- מניחים בצלחת הגשה יפה מעל שמנת חמוצה ומפזרים עירית קצוצה.
אופן הכנה
- מניחים את תפוחי האדמה בסיר, מכסים במים קרים, מוסיפים כף מלח ומביאים לרתיחה. מבשלים חמש דקות ומסננים. מצננים כעשר דקות וקולפים.
- מגררים את תפוחי האדמה בפומפייה גסה, ממליחים, מפלפלים ומערבבים.
- יוצרים לביבה גדולה בקוטר 30 ס”מ.
- ממיסים במחבת טפלון חמאה על אש בינונית ומוסיפים שמן זית.
- מטגנים את הרושטי 5-4 דקות, עד שהוא זהוב. מכסים את מחבת בצלחת גדולה והופכים עליה את הרושטי. מחזירים את הרושטי למחבת כשצידו הלא מטוגן כלפי מטה ומטגנים עוד 4-3 דקות, עד הזהבה.
- מניחים בצלחת הגשה יפה מעל שמנת חמוצה ומפזרים עירית קצוצה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
כפית פלפל שחור על שני תפוחי אדמה?!
אפשר פחות, לפי הטעם.
התמונה איננה של רושטי מתפ”א מגורד. התמונה מציגה מאפה עם תפוח אדמה מעוך חלקית
תפוח האדמה מגורר בפומפייה עבה. אפשר לגרור ואפשר גם למעוך. מה שמעדיפים.