שווארמה צמחונית ונשנושים: צלחת מושלמת ליום העצמאות ופיתה בצד
טופו מוקפץ בטעם שווארמה, עם טחינה, מלא סלטים מסביב וחצאי פיתה. מה צריך יותר מזה? באמת ששום דבר. יום עצמאות שמח!
טופו מוקפץ בטעם שווארמה, עם טחינה, מלא סלטים מסביב וחצאי פיתה. מה צריך יותר מזה? באמת ששום דבר. יום עצמאות שמח!
- תומר אומנסקי
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 879.8 קק״ל 7038.7 קק״לפחמימות 20.5 גרם 164.1 גרםשומן 85.6 גרם 684.4 גרםנתרן 602.0 מ״ג 4815.7 מ״גחלבון 4.8 גרם 38.5 גרםסיבים תזונתיים 9.9 גרם 79.1 גרםשומן רווי 6.7 גרם 53.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 129.1 מ״ג 1033.0 מ״גברזל 2.7 מ״ג 21.9 מ״גאשלגן 946.9 מ״ג 7575.5 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 5.8 מ״גסגור
-
מרכיבים25
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
קלוריות880
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 879.8 קק״ל 7038.7 קק״לפחמימות 20.5 גרם 164.1 גרםשומן 85.6 גרם 684.4 גרםנתרן 602.0 מ״ג 4815.7 מ״גחלבון 4.8 גרם 38.5 גרםסיבים תזונתיים 9.9 גרם 79.1 גרםשומן רווי 6.7 גרם 53.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 129.1 מ״ג 1033.0 מ״גברזל 2.7 מ״ג 21.9 מ״גאשלגן 946.9 מ״ג 7575.5 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 5.8 מ״גסגור
תומר אומנסקי מכין שווארמה לכל הצמחונים שמתגעגעים! בזכות הטופו של משק ויילר ותבלין שווארמה, נוצרת ארוחת צהריים מושלמת ליום העצמאות, גם באווירת המנגל וגם עשירה בחלבון, בריאה ומספקת עם מלא מלא סלטים בצד.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 25 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 880 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
שווארמה
-
2 חבילות טופו הבית במרקם קשה משק ויילר
-
2 בצלים בינונייםפרוסים
-
2 שיני שום
-
1/2 כוס שמן קנולה
-
2 כפות תבלין שווארמה
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
טחינה
-
1 צנצנת טחינה גולמית
-
1 לימון בינוניסחוט למיץ
-
1 צרור פטרוזיליהקצוץ
-
1 קורט מלח דקעד שטעים
סלט כרוב
סלט ירקות
אופן הכנה
- מכינים את השווארמה: פותחים את הטופו ומייבשים היטב באמצעות נייר סופג.
- פורסים לפרוסות דקות ואותן חותכים לרצועות.
- במחבת עם רבע כוס שמן מטגנים את רצועות הטופו עד להזהבה.
- מעבירים לכלי נפרד, מוסיפים את יתרת השמן פנימה ומטגנים את הבצלים עד להזהבה.
- מוסיפים את הטופו למחבת ומתבלים היטב במלח, פלפל ותבלין לבחירתנו. טועמים ומתקנים תיבול.
- מכינים את הכרוב: פורסים את הכרוב דק, מערבבים ומתבלים בחומץ ושמן.
- מכינים את סלט הירקות: קוצצים את כל הירקות לקוביות קטנות, מתבלים ומערבבים.
- מכינים טחינה: מערבבים את כל החומרים יחד, מוסיפים מים בהתאם למרקם שאוהבים.
- פורסים את החציל לפרוסות דקות, מטגנים בשמן חם משני הצדדים. מעבירים את החציל המטוגן לנייר סופג וממליחים.
- מרכיבים הכול לצלחת הגשה ובתיאבון!
אופן הכנה
- מכינים את השווארמה: פותחים את הטופו ומייבשים היטב באמצעות נייר סופג.
- פורסים לפרוסות דקות ואותן חותכים לרצועות.
- במחבת עם רבע כוס שמן מטגנים את רצועות הטופו עד להזהבה.
- מעבירים לכלי נפרד, מוסיפים את יתרת השמן פנימה ומטגנים את הבצלים עד להזהבה.
- מוסיפים את הטופו למחבת ומתבלים היטב במלח, פלפל ותבלין לבחירתנו. טועמים ומתקנים תיבול.
- מכינים את הכרוב: פורסים את הכרוב דק, מערבבים ומתבלים בחומץ ושמן.
- מכינים את סלט הירקות: קוצצים את כל הירקות לקוביות קטנות, מתבלים ומערבבים.
- מכינים טחינה: מערבבים את כל החומרים יחד, מוסיפים מים בהתאם למרקם שאוהבים.
- פורסים את החציל לפרוסות דקות, מטגנים בשמן חם משני הצדדים. מעבירים את החציל המטוגן לנייר סופג וממליחים.
- מרכיבים הכול לצלחת הגשה ובתיאבון!
הערות
- להגשה: פיתה חתוכה לחצאים, חמוצים וכל תוספת אחרת שמתחשק
הערות
- להגשה: פיתה חתוכה לחצאים, חמוצים וכל תוספת אחרת שמתחשק
בשיתוף עם משק ויילר
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן