שופלור כרובית – כרובית כזו לא טעמתם בחיים שלכם!

יונית צוקרמן ואמיר דן במתכון לשופלור כרובית, מה זה שופלור? כרובית מבושלת מהמטבח המרוקאי, ברוטב עגבניות עשיר, מנה או תוספת נהדרת לכל ארוחה
יונית צוקרמן ואמיר דן במתכון לשופלור כרובית, מה זה שופלור? כרובית מבושלת מהמטבח המרוקאי, ברוטב עגבניות עשיר, מנה או תוספת נהדרת לכל ארוחה
  • יונית צוקרמן ואמיר דן
שמרו
כשר
13 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    365
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 365.2 קק״ל 1461.0 קק״ל
    פחמימות 57.3 גרם 229.0 גרם
    שומן 10.2 גרם 40.7 גרם
    נתרן 1165.8 מ״ג 4663.3 מ״ג
    חלבון 15.4 גרם 61.5 גרם
    סיבים תזונתיים 12.1 גרם 48.5 גרם
    שומן רווי 1.4 גרם 5.8 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 144.5 מ״ג 577.8 מ״ג
    ברזל 3.9 מ״ג 15.6 מ״ג
    אשלגן 1551.0 מ״ג 6204.1 מ״ג
    אבץ 1.7 מ״ג 6.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    365
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 365.2 קק״ל 1461.0 קק״ל
    פחמימות 57.3 גרם 229.0 גרם
    שומן 10.2 גרם 40.7 גרם
    נתרן 1165.8 מ״ג 4663.3 מ״ג
    חלבון 15.4 גרם 61.5 גרם
    סיבים תזונתיים 12.1 גרם 48.5 גרם
    שומן רווי 1.4 גרם 5.8 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 144.5 מ״ג 577.8 מ״ג
    ברזל 3.9 מ״ג 15.6 מ״ג
    אשלגן 1551.0 מ״ג 6204.1 מ״ג
    אבץ 1.7 מ״ג 6.8 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מתכונים צמחוניים
יונית צוקרמן ואמיר דן
X

13 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בלילה לכרובית

רוטב עגבניות


אופן ההכנה

  1. חולטים את הכרובית: מחלקים את ראש הכרובית  לתפרחות קטנות ,שוטפים ומעבירים לסיר גדול ממלאים מים בגובה תכולת הסיר ומבשלים את הכרובית חצי בישול - בערך עשר דקות גג רבע שעה. במידה ובחרתם בכרובית קפואה, חולטים את הכרובית הקפואה לכמה שניות במים רותחים.
  2. מסננים את התפרחות ומקררים כמה דקות.
  3. מכינים את הבלילה: מערבבים היטב בקערה את קמח, עם המים הקרים והתבלינים ומעבבים היטב.
  4. מחממים במחבת שמן קנולה לטיגון חצי עמוק.
  5. טובלים את הכרובית בבלילה . ומטגנים מכל הצדדים, מוציאים למסננת או לנייר סופג.
  6. בסיר גדול, רחב ושטוח שמים שמן זית ואת השום קצוץ ומזהיבים קלות.
  7. מוסיפים את העגבניות המשומרות לסיר, מאדים את העגבניות מעט ומוסיפים מים רותחים - כמות המים לפי כמות התפרחות שיש. קצת פחות מחצי גובה הכרוביות.
  8. מתבלים, מערבבים היטב וטועמים, במידת הצורך מתקנים תיבול.
  9. מכניסים את התפרחות המטוגנות לרוטב, מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה רבע שעה  או עד ריכוך סופי של התפרחות.

    הכרובית של אמיר ויונית על הרוטב. צילום: שניר גואטה
    הכרובית של אמיר ויונית על הרוטב. צילום: שניר גואטה


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
שופלור כרובית – כרובית כזו לא טעמתם בחיים שלכם!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (11)

Avatar

    Avatar
    מאור

    טעיייים!!!!!!!!!!!! הכנתי יצא כל כך מושלם

      Avatar
      מערכת Foody

      כיף לקרוא, מאור!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות