שוק עוף ממולא בפיסטוק וקשיו עם בורגול
מנה חגיגית ומשפחתית: שוק עוף ממולא בפיסטוקים וקשיו. השוקיים מתבשלים על בורגול שסופג את טעמי העוף העשירים והופך את המנה לעסיסית וטעימה
מנה חגיגית ומשפחתית: שוק עוף ממולא בפיסטוקים וקשיו. השוקיים מתבשלים על בורגול שסופג את טעמי העוף העשירים והופך את המנה לעסיסית וטעימה
- קובי אדרי
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 580.0 קק״ל 5799.9 קק״לפחמימות 59.0 גרם 589.7 גרםשומן 24.8 גרם 247.5 גרםנתרן 820.0 מ״ג 8200.2 מ״גחלבון 33.2 גרם 331.7 גרםסיבים תזונתיים 12.3 גרם 123.2 גרםשומן רווי 4.6 גרם 46.1 גרםכולסטרול 0.1 מ״ג 0.7 מ״גסידן 42.4 מ״ג 423.7 מ״גברזל 1.9 מ״ג 18.9 מ״גאשלגן 401.0 מ״ג 4009.8 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 13.5 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 35 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות580
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 580.0 קק״ל 5799.9 קק״לפחמימות 59.0 גרם 589.7 גרםשומן 24.8 גרם 247.5 גרםנתרן 820.0 מ״ג 8200.2 מ״גחלבון 33.2 גרם 331.7 גרםסיבים תזונתיים 12.3 גרם 123.2 גרםשומן רווי 4.6 גרם 46.1 גרםכולסטרול 0.1 מ״ג 0.7 מ״גסידן 42.4 מ״ג 423.7 מ״גברזל 1.9 מ״ג 18.9 מ״גאשלגן 401.0 מ״ג 4009.8 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 13.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 19 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 580 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
שוק עוף ממולא
-
10 יחידות שוקי עוף
מלית
-
3 בצלים סגולים בינונייםקצוצים דק
-
2 כפות שמן זית
-
150 גרם פיסטוקים קלויים
-
150 גרם אגוזי קשיו טבעיים
-
1 כפית סוכר חום
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/4 כפית קינמון טחון
תבשיל
-
2 כפות שמן זית
-
3 בצלים בינונייםקצוצים
-
2 כפות סילאן
-
500 גרם בורגול
-
2 כפיות מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/4 כפית קינמון טחון
-
2 כוסות מים רותחים
אופן הכנה
- חותכים בזהירות עם סכין חדה את שוקי העוף - מסביב לעצם בחלק האחורי של השוק, מגלפים לאורך כל השוק וברגע שמגיעים לחלק התחתון ניתן יהיה לשלוף את העצם (ומי שרוצה להקל על עצמו אפשר לקטום את קצה השוק ובכך העצם תצא בקלות).
- מכינים את המלית: במחבת עם 2 כפות שמן זית מטגנים היטב את הבצל הסגול עד להזהבה. לאחר מכן מוסיפים את הפיסטוקים והקשיו וממשיכים לטגן במשך 2-3 דקות.
- מתבלים בסוכר חום, כפית שטוחה של מלח, חצי כפית פלפל שחור, ורבע כפית קינמון וממשיכים לטגן עוד 2 דקות ומורידים מאש.
- טוחנים במעבד מזון את המלית.
- ממלאים את השוקיים ללא העצם ב-2 כפות של מלית שטחנו.
- מכינים את התבשיל: בסיר שמתאים לתנור מטגנים עם 2 כפות שמן זית את הבצלים הלבנים שקצצנו עד להזהבה.
- בשלב הזה מפרישים 2 כפות של בצל מטוגן לקערה עם 2 כפות סילאן, ומערבבים (הבצל הזה ישמש כמשחה שנמרח על השוקיים בהמשך).
- מוסיפים לסיר עם הבצל המטוגן בורגול, 2 כפיות מלח, חצי כפית פלפל שחור ורבע כפית קינמון.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- את השוקיים הממולאות ממליחים במעט מלח ופלפל שחור ומסדרים אותן על הבורגול בצורת שמש.
- מורחים את העוף במשחת הסילאן והבצל המטוגן שהפרשנו קודם, מוסיפים 2 כוסות מים רותחים, מכסים בנייר אפייה טבעי סנו סושי ורדיד אלומיניום סנו סושי ומכניסים לתנור למשך 35 דקות.
- מורידים את נייר האפייה ורדיד האלומיניום ומחזירים להשחמה של 5 דקות.
אופן הכנה
- חותכים בזהירות עם סכין חדה את שוקי העוף - מסביב לעצם בחלק האחורי של השוק, מגלפים לאורך כל השוק וברגע שמגיעים לחלק התחתון ניתן יהיה לשלוף את העצם (ומי שרוצה להקל על עצמו אפשר לקטום את קצה השוק ובכך העצם תצא בקלות).
- מכינים את המלית: במחבת עם 2 כפות שמן זית מטגנים היטב את הבצל הסגול עד להזהבה. לאחר מכן מוסיפים את הפיסטוקים והקשיו וממשיכים לטגן במשך 2-3 דקות.
- מתבלים בסוכר חום, כפית שטוחה של מלח, חצי כפית פלפל שחור, ורבע כפית קינמון וממשיכים לטגן עוד 2 דקות ומורידים מאש.
- טוחנים במעבד מזון את המלית.
- ממלאים את השוקיים ללא העצם ב-2 כפות של מלית שטחנו.
- מכינים את התבשיל: בסיר שמתאים לתנור מטגנים עם 2 כפות שמן זית את הבצלים הלבנים שקצצנו עד להזהבה.
- בשלב הזה מפרישים 2 כפות של בצל מטוגן לקערה עם 2 כפות סילאן, ומערבבים (הבצל הזה ישמש כמשחה שנמרח על השוקיים בהמשך).
- מוסיפים לסיר עם הבצל המטוגן בורגול, 2 כפיות מלח, חצי כפית פלפל שחור ורבע כפית קינמון.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- את השוקיים הממולאות ממליחים במעט מלח ופלפל שחור ומסדרים אותן על הבורגול בצורת שמש.
- מורחים את העוף במשחת הסילאן והבצל המטוגן שהפרשנו קודם, מוסיפים 2 כוסות מים רותחים, מכסים בנייר אפייה טבעי סנו סושי ורדיד אלומיניום סנו סושי ומכניסים לתנור למשך 35 דקות.
- מורידים את נייר האפייה ורדיד האלומיניום ומחזירים להשחמה של 5 דקות.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
העוף לא מוכן אחרי 35 דקות וכידוע, אסור לאכול עוף שלא התבשל לגמרי!
היי שולה, העוף אמור להיות מוכן כעבור 35 דקות + 5 דקות השחמה, אבל אפשר להשאיר מעט יותר זמן בתנור