-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 284.4 קק״ל 1137.4 קק״לפחמימות 35.9 גרם 143.8 גרםשומן 12.3 גרם 49.1 גרםנתרן 397.0 מ״ג 1588.2 מ״גחלבון 2.7 גרם 10.9 גרםסיבים תזונתיים 1.6 גרם 6.6 גרםשומן רווי 2.1 גרם 8.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 42.5 מ״ג 170.0 מ״גברזל 1.1 מ״ג 4.5 מ״גאשלגן 79.0 מ״ג 316.2 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.2 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 15 דק׳כולל שעתיים ו-5 דק׳
-
קלוריות284
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 284.4 קק״ל 1137.4 קק״לפחמימות 35.9 גרם 143.8 גרםשומן 12.3 גרם 49.1 גרםנתרן 397.0 מ״ג 1588.2 מ״גחלבון 2.7 גרם 10.9 גרםסיבים תזונתיים 1.6 גרם 6.6 גרםשומן רווי 2.1 גרם 8.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 42.5 מ״ג 170.0 מ״גברזל 1.1 מ״ג 4.5 מ״גאשלגן 79.0 מ״ג 316.2 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.2 מ״גסגור
בחג הזה הענבים לא נמצאים רק ביין! קבלו מתכון מעולה של כרעי עוף שצולים בתנור עם ראשי שום ומלא ענבים שחורים מתוקים. לא רק האורחים יופתעו, גם אתם לא תבינו איך לא ניסיתם את השילוב הזה קודם לכן!
מרכיבים 12 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-5 דק׳ | קלוריות 284 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
מרינדה
-
150מ"ל או 1/2 כוס יין לבן יבש
-
5 כפות שמן זית קלאסי
-
3 כפות אורגנו טריאו יבש, עלים
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1 כפית זרעי כוסברה
-
1/4 כוס מיץ לימון טבעי
-
1/4 כוס סירופ מייפל טבעי
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/2 כפית מלח דק
אופן הכנה
- מערבבים בקערה גדולה את כל מרכיבי המרינדה, מוסיפים אליה את הכרעיים, מערבבים היטב ומכסים את הקערה בניילון נצמד. משרים במקרר שעה לפחות, ניתן גם במשך לילה שלם.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מסדרים את חלקי העוף בתבנית עם הצד של העור כלפי מטה ושמים ביניהם את ראשי השום חצויות לשניים.
- אופים 20 דקות, הופכים את הכרעיים לצד השני ומזלפים מעל בעזרת כף את הנוזלים שהצטברו בתבנית. מחזירים לתנור ל-20 דקות נוספות או עד להשחמה יפה.
- מוסיפים לתבנית את הענבים השחורים, מזלפים שוב מהנוזלים שבתבנית וצולים 10 דקות נוספות.
- מומלץ להגיש את המנה עם קוסקוס או תפוחי אדמה אפויים.
לטיפ מהקצב על יצירת כיס בחזה עוף לחצו כאן>>
אופן הכנה
- מערבבים בקערה גדולה את כל מרכיבי המרינדה, מוסיפים אליה את הכרעיים, מערבבים היטב ומכסים את הקערה בניילון נצמד. משרים במקרר שעה לפחות, ניתן גם במשך לילה שלם.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מסדרים את חלקי העוף בתבנית עם הצד של העור כלפי מטה ושמים ביניהם את ראשי השום חצויות לשניים.
- אופים 20 דקות, הופכים את הכרעיים לצד השני ומזלפים מעל בעזרת כף את הנוזלים שהצטברו בתבנית. מחזירים לתנור ל-20 דקות נוספות או עד להשחמה יפה.
- מוסיפים לתבנית את הענבים השחורים, מזלפים שוב מהנוזלים שבתבנית וצולים 10 דקות נוספות.
- מומלץ להגיש את המנה עם קוסקוס או תפוחי אדמה אפויים.
לטיפ מהקצב על יצירת כיס בחזה עוף לחצו כאן>>
בשיתוף עם יד מרדכי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן