שטרודל תפוחים מרשים עם בצק עלים ותפוחי עץ

שטרודל תפוחים נהדר וקל להכנה - מאפה אישי ומתוק מבצק עלים במילוי תפוחי עץ מתוקים ואגוזים, גם בגרסת הפרווה שלו!
שטרודל תפוחים נהדר וקל להכנה - מאפה אישי ומתוק מבצק עלים במילוי תפוחי עץ מתוקים ואגוזים, גם בגרסת הפרווה שלו!
  • רון יוחננוב
שמרו
כשר
36 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    510
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 509.8 קק״ל 5098.1 קק״ל
    פחמימות 54.9 גרם 549.4 גרם
    שומן 27.4 גרם 273.8 גרם
    נתרן 3.1 מ״ג 31.0 מ״ג
    חלבון 5.9 גרם 58.9 גרם
    סיבים תזונתיים 2.4 גרם 23.7 גרם
    שומן רווי 13.7 גרם 136.8 גרם
    כולסטרול 10.8 מ״ג 107.5 מ״ג
    סידן 10.8 מ״ג 107.9 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 1.8 מ״ג
    אשלגן 115.6 מ״ג 1156.1 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 0.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    510
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 509.8 קק״ל 5098.1 קק״ל
    פחמימות 54.9 גרם 549.4 גרם
    שומן 27.4 גרם 273.8 גרם
    נתרן 3.1 מ״ג 31.0 מ״ג
    חלבון 5.9 גרם 58.9 גרם
    סיבים תזונתיים 2.4 גרם 23.7 גרם
    שומן רווי 13.7 גרם 136.8 גרם
    כולסטרול 10.8 מ״ג 107.5 מ״ג
    סידן 10.8 מ״ג 107.9 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 1.8 מ״ג
    אשלגן 115.6 מ״ג 1156.1 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 0.6 מ״ג
    סגור

מאפה שנראה יפה ומרשים לא תמיד דורש הרבה זמן הכנה ומאמץ. כזה בדיוק שטרודל התפוחים הזה של רון יוחננוב. משתמשים בבצק עלים פרווה מוכן לקיצור דרך, מגלגלים את מלית התפוחים והאגוזים המתוקה ומגישים עם עיטור עדין של אבקת סוכר.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מאפים מתוקים
רון יוחננוב
X

36 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

מילוי

הגשה


אופן הכנה

  1. קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנות, ללא הליבה.
  2. מכינים את המילוי: מחממים מחבת על כיריים וממיסים את החמאה. מוסיפים את קוביות התפוחים, הקינמון והסוכר. מערבבים ומבשלים עד שנוצר קרמל. מעבירים לקערה להתקררות.
  3. מוסיפים לקערה את הקורנפלור והאגוזים ומערבבים היטב.
  4. מחממים את התנור ל-180 מעלות בפונקציית 4D. מרפדים תבנית לחם מלבנית בנייר אפייה (אפשר גם לאפות בתבנית תנור רגילה מרופדת בנייר אפייה).
  5. בזמן שהמילוי מתקרר פורשים את בצק העלים על משטח העבודה וחותכים אותו בעזרת גלגלת עד לאמצע לרצועות ארוכות ודקות. מניחים את המילוי על החלק השלם של הבצק ומגלגלים כך שהרצועות יהיו בחלק העליון של השטרודל. מקפלים את הפינות ומעבירים את המאפה לתוך התבנית.
  6. אופים כחצי שעה או להזהבה.
  7. מערבבים את אבקת הסוכר עם הקורנפלור ומפזרים על השטרודל.
שטרודל תפוחים1
שטרודל תפוחים. צילום: רון יוחננוב

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
שטרודל תפוחים מרשים עם בצק עלים ותפוחי עץ

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    יפה עובד

    מהמממם.

    Avatar
    Shoval Harush

    יצא מושלם ??

תגובות (25)

Avatar

    Avatar
    רחלה אליאס

    זה פרווה???? חחחח….ועוד דבר . לא נוהגים לאכול אגוזים בראש השנה

      Avatar
      מערכת Foody

      היי רחלה, בצק העלים פרווה ובמקום החמאה אפשר להשתמש בנטורינה.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים