שיפודי סלמון עסיסיים ברוטב צ’ימיצ’ורי עם סילאן וצ’ילי
עוד דרך טעימה ומיוחדת להגיש את אחד הדגים האהובים בישראל – סלמון. חותכים את הדג לקוביות, משרים ברוטב צ'ימיצ'ורי, משפדים, אופים או צולים במחבת
עוד דרך טעימה ומיוחדת להגיש את אחד הדגים האהובים בישראל – סלמון. חותכים את הדג לקוביות, משרים ברוטב צ'ימיצ'ורי, משפדים, אופים או צולים במחבת
- ניצן סוסיד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 270.4 קק״ל 2704.4 קק״לפחמימות 29.0 גרם 290.5 גרםשומן 6.4 גרם 63.8 גרםנתרן 499.0 מ״ג 4990.1 מ״גחלבון 22.2 גרם 222.1 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 2.6 גרםשומן רווי 1.0 גרם 10.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 16.4 מ״ג 164.2 מ״גברזל 0.2 מ״ג 2.0 מ״גאשלגן 141.1 מ״ג 1410.6 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.5 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-25 דק׳
-
קלוריות270
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 270.4 קק״ל 2704.4 קק״לפחמימות 29.0 גרם 290.5 גרםשומן 6.4 גרם 63.8 גרםנתרן 499.0 מ״ג 4990.1 מ״גחלבון 22.2 גרם 222.1 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 2.6 גרםשומן רווי 1.0 גרם 10.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 16.4 מ״ג 164.2 מ״גברזל 0.2 מ״ג 2.0 מ״גאשלגן 141.1 מ״ג 1410.6 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-25 דק׳ | קלוריות 270 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
סלמון
-
1 ק"ג סלמון טריללא עור, חתוך לקוביות בינוניות
רוטב
-
1 כוס רוטב צ’ילי מתוקמזרח מערב
-
1 כוס רוטב סויה יאמאסהמזרח מערב
-
1/2 כוס סילאן
-
4 שיני שום
-
1 צרור כוסברה
-
1/2 צרור טימין טריעלים
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 כוס מים
הגשה
-
1 חופן כוסברהקצוצה
אופן הכנה
- טוחנים את כל מרכיבי הרוטב.
- שופכים את הרוטב על קוביות הסלמון, מערבבים ומשרים במשך שעה לפחות (אפשר גם יום מראש).
- מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפיה.
- משפדים את קוביות הדג על שיפודי עץ קטנים (יקיטורי).
- מסדרים בתבנית ואופים כ-10 דקות להזהבה יפה (אפשר גם לצלות במעט שמן במחבת).
- מגישים את השיפודים על אורז לבן וכוסברה מעל.
אופן הכנה
- טוחנים את כל מרכיבי הרוטב.
- שופכים את הרוטב על קוביות הסלמון, מערבבים ומשרים במשך שעה לפחות (אפשר גם יום מראש).
- מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפיה.
- משפדים את קוביות הדג על שיפודי עץ קטנים (יקיטורי).
- מסדרים בתבנית ואופים כ-10 דקות להזהבה יפה (אפשר גם לצלות במעט שמן במחבת).
- מגישים את השיפודים על אורז לבן וכוסברה מעל.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
אפשר להשרות את הסלמון פחות משעה?
אפשר, אבל כדי שהוא ממש יספוג את הטעמים, מומלץ לפחות שעה