במטבח של מירי רקע
במטבח של מירי דסקטופ

שישי של אם ובת: חלה לשבת, רכה ומפנקת, של אלין ומירי כהן

חלה לשבת רכה ואוורירית שאפשר להכין בכל סוג קליעה שאוהבים - והכי טעים לטבול בכל רטבי התבשילים המפנקים של שישי!
חלה לשבת רכה ואוורירית שאפשר להכין בכל סוג קליעה שאוהבים - והכי טעים לטבול בכל רטבי התבשילים המפנקים של שישי!
  • מירי כהן
שמרו
כשר
17 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    8
  • הכנה שעה
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    1545
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1544.7 קק״ל 3089.4 קק״ל
    פחמימות 202.8 גרם 405.7 גרם
    שומן 65.5 גרם 130.9 גרם
    נתרן 2045.1 מ״ג 4090.1 מ״ג
    חלבון 33.9 גרם 67.8 גרם
    סיבים תזונתיים 9.8 גרם 19.5 גרם
    שומן רווי 5.5 גרם 11.1 גרם
    כולסטרול 126.6 מ״ג 253.2 מ״ג
    סידן 59.8 מ״ג 119.7 מ״ג
    ברזל 5.1 מ״ג 10.2 מ״ג
    אשלגן 361.7 מ״ג 723.4 מ״ג
    אבץ 3.7 מ״ג 7.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    8
  • הכנה שעה
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    1545
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1544.7 קק״ל 3089.4 קק״ל
    פחמימות 202.8 גרם 405.7 גרם
    שומן 65.5 גרם 130.9 גרם
    נתרן 2045.1 מ״ג 4090.1 מ״ג
    חלבון 33.9 גרם 67.8 גרם
    סיבים תזונתיים 9.8 גרם 19.5 גרם
    שומן רווי 5.5 גרם 11.1 גרם
    כולסטרול 126.6 מ״ג 253.2 מ״ג
    סידן 59.8 מ״ג 119.7 מ״ג
    ברזל 5.1 מ״ג 10.2 מ״ג
    אשלגן 361.7 מ״ג 723.4 מ״ג
    אבץ 3.7 מ״ג 7.5 מ״ג
    סגור

את החלות הרכות והאווריריות האלה לימדתי את אלין להכין כשהייתה קטנה, מאז הן מככבות בבית בכל יום שישי. אנחנו אוהבות חלות פשוטות בצורת צמה, אבל אפשר להכין אותן בכל סוג קליעה שאוהבים. הכי טעים לטבול אותן ברוטב האדום של הדג או ברטבים של תבשילים שונים. להפרשת חלה אני מכינה חלות על בסיס 2 ק”ג קמח.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
לחמים
מירי כהן
X

17 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

חלות

הברשה וקישוט


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל המרכיבים, למעט מים ומלח, ומערבבים. מוסיפים מים בהדרגה ולשים במשך 8 דקות. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד כדקה-שתיים, עד שמתקבל בצק אחיד, רך ומעט דביק.
  2. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים כשעה, או עד שהוא מכפיל את נפחו.
  3. מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים (לשתי חלות של שלוש רצועות).
  4. מקמחים קלות את משטח העבודה ומגלגלים כל כדור בצק לרצועה באורך כ-15 ס”מ.
  5. קולעים חלות בצורת צמה משלוש רצועות (או כל סגנון קליעה אחר), מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת ומתפיחים עוד 20-25 דקות.
  6. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
  7. מברישים את החלות בעדינות בביצה.
  8. מפזרים שומשום, ואופים כ-25 דקות עד להזהבה.
חובה בכל שישי אצלנו: חלות של אלין I צילום: אלון מסיקה
חובה בכל שישי אצלנו: החלות של אלין I צילום: אלון מסיקה

 


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
שישי של אם ובת: חלה לשבת, רכה ומפנקת, של אלין ומירי כהן

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (11)

Avatar

    Avatar
    קרן בטאט

    היי צפיתי בתוכנית וראיתי שלבלילה אלין הוסיפה ביצה אבל במתכון הרשום לעיל לא רשום הוספת הביצה לבלילת הבצק.

      Avatar
      מערכת Foody

      היי, אפשר עם או בלי ביצה

    Avatar
    ים בר

    הבצק לא תפח כלל עשיתי הכול לפי הוראות הכנה וכמויות אבל גם בתמונה של הכתבה החלות לא נראות טוב ותפוחות עשיתי טעות שעשיתי את המתכון הזה ויותר מידי שמן צריך בכמויות שזה לא הכרחי …

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות