שלם עם עצמו: דג בחמאה ועשבי תיבול בתנור
פלג בכור חולק איתכם את האהבה שלו לדגים טריים עם מתכון לדגים שלמים בתנור. דגים בשרניים, עטופים בנדיבות במרינדה של חמאה, לימון, שום ועשבי תיבול
פלג בכור חולק איתכם את האהבה שלו לדגים טריים עם מתכון לדגים שלמים בתנור. דגים בשרניים, עטופים בנדיבות במרינדה של חמאה, לימון, שום ועשבי תיבול
- פלג בכור
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1130.4 קק״ל 2260.8 קק״לפחמימות 18.7 גרם 37.4 גרםשומן 102.8 גרם 205.7 גרםנתרן 803.2 מ״ג 1606.5 מ״גחלבון 36.6 גרם 73.2 גרםסיבים תזונתיים 2.1 גרם 4.2 גרםשומן רווי 34.1 גרם 68.2 גרםכולסטרול 184.9 מ״ג 369.8 מ״גסידן 124.3 מ״ג 248.5 מ״גברזל 4.6 מ״ג 9.2 מ״גאשלגן 1146.2 מ״ג 2292.4 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 2.8 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 15 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות1130
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1130.4 קק״ל 2260.8 קק״לפחמימות 18.7 גרם 37.4 גרםשומן 102.8 גרם 205.7 גרםנתרן 803.2 מ״ג 1606.5 מ״גחלבון 36.6 גרם 73.2 גרםסיבים תזונתיים 2.1 גרם 4.2 גרםשומן רווי 34.1 גרם 68.2 גרםכולסטרול 184.9 מ״ג 369.8 מ״גסידן 124.3 מ״ג 248.5 מ״גברזל 4.6 מ״ג 9.2 מ״גאשלגן 1146.2 מ״ג 2292.4 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 2.8 מ״גסגור
אני שגדלתי בקיבוץ ואכלתי בבית הילדים, אכלתי מה שהמטפלות קבעו לנו שנאכל!
האמת שהיה בזה המון היגיון, הכוונה הייתה לחשוף אותנו לאוכל מגוון כולל דגים (שפחות אהובים על ילדים), למרות זאת שנים שנאתי דגים ולא הייתי מוכן לגעת בהם!
הייתי ילד מאוד שמן רוב שנות חיי ולקראת גיל 17, לקראת הצבא והגילוי של המין השני, החלטתי לשנות הרגלי אכילה ועשיתי “דיאטת כאסח” שבמהלכה השלתי ממשקלי 55 ק”ג .
בתקופה היא התגלה לי עולם חדש של מזונות וטעמים ובניהם הדגים ומאז ועד היום אני “פריק” של דגים! והעיקר דגים טריים.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 1130 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- חורצים את הדג בעדינות בגב הדג חריץ אחד ארוך.
- במחבת רחבה וגדולה שמים 50 גרם חמאה ומניחים את הדג לצריבה ארוכה על שני צדדיו עד שנהיה פריך ושחום. טיפ קטן: כדי שהצד לא ידבק כשהמחבת חמה, מניחים את הדג ומיד מזיזים אותו כמה פעמים לפני שנותנים לו לנוח בצריבה ארוכה.
- לאחר שצרבנו אותו היטב בשני הצדדים מעבירים אותו לתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מכינים את המרינדה: ממיסים את יתרת החמאה במיקרו, קוצצים את הכוסברה והפטרוזיליה, מוסיפים את השום הטחון בקערה יחד עם השמן זית, הלימון והמלח ומערבבים.
- את המרינדה מורחים בנדיבות על הדג ובתוך הדג ומכניסים לתנור לכ-20-30 דקות, עד שהדג מוכן.
אופן הכנה
- חורצים את הדג בעדינות בגב הדג חריץ אחד ארוך.
- במחבת רחבה וגדולה שמים 50 גרם חמאה ומניחים את הדג לצריבה ארוכה על שני צדדיו עד שנהיה פריך ושחום. טיפ קטן: כדי שהצד לא ידבק כשהמחבת חמה, מניחים את הדג ומיד מזיזים אותו כמה פעמים לפני שנותנים לו לנוח בצריבה ארוכה.
- לאחר שצרבנו אותו היטב בשני הצדדים מעבירים אותו לתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מכינים את המרינדה: ממיסים את יתרת החמאה במיקרו, קוצצים את הכוסברה והפטרוזיליה, מוסיפים את השום הטחון בקערה יחד עם השמן זית, הלימון והמלח ומערבבים.
- את המרינדה מורחים בנדיבות על הדג ובתוך הדג ומכניסים לתנור לכ-20-30 דקות, עד שהדג מוכן.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן