שעועית ברוטב סצ’ואן
מחפשים תוספת לארוחת הצהריים, שתהיה סופר מהירה, בריאה וטעימה? נסו שעועית עדינה מוקפצת ברוטב סצ'ואן אסייתי עם בצל ירוק ושקדים קלויים. רק להוציא מהמקפיא, להקפיץ עם רטבים ויש לכם תוספת מושלמת
מחפשים תוספת לארוחת הצהריים, שתהיה סופר מהירה, בריאה וטעימה? נסו שעועית עדינה מוקפצת ברוטב סצ'ואן אסייתי עם בצל ירוק ושקדים קלויים. רק להוציא מהמקפיא, להקפיץ עם רטבים ויש לכם תוספת מושלמת
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 151.6 קק״ל 606.3 קק״לפחמימות 10.4 גרם 41.6 גרםסוכר 7.8 גרם 31.2 גרםשומן 8.1 גרם 32.4 גרםנתרן 344.8 מ״ג 1379.0 מ״גחלבון 5.1 גרם 20.5 גרםסיבים תזונתיים 6.5 גרם 26.0 גרםשומן רווי 0.5 גרם 2.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 6.3 מ״ג 25.1 מ״גברזל 0.7 מ״ג 2.7 מ״גאשלגן 33.5 מ״ג 134.1 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 1.2 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 15 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות152
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 151.6 קק״ל 606.3 קק״לפחמימות 10.4 גרם 41.6 גרםסוכר 7.8 גרם 31.2 גרםשומן 8.1 גרם 32.4 גרםנתרן 344.8 מ״ג 1379.0 מ״גחלבון 5.1 גרם 20.5 גרםסיבים תזונתיים 6.5 גרם 26.0 גרםשומן רווי 0.5 גרם 2.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 6.3 מ״ג 25.1 מ״גברזל 0.7 מ״ג 2.7 מ״גאשלגן 33.5 מ״ג 134.1 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 1.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 8 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 152 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 שקית שעועית ירוקה קפואהעדינה
-
2 כפות רוטב סויה קלאסי קנור
-
2 כפיות רוטב סצ’ואן קנור
-
2 שיני שוםכתושות
-
1 כפית שמן זית
-
1 חופן שומשום
-
30 גרם שקדים פרוסים
-
1 חופן בצל ירוקחתוך לטבעות דקות
אופן הכנה
- במחבת כבדה מחממים את שמן הזית ומוסיפים את השום הכתוש.
- מטגנים כדקה תוך כדי ערבוב ונזהרים לא לשרוף.
- מוסיפים את השעועית (אין צורך להפשיר) ונותנים לה להגיר את נוזליה על אש גבוהה.
- בינתיים, במחבת אחרת, קולים את השקדים הפרוסים על אש נמוכה ללא שמן, תוך ניעור תמידי. זה ייקח בערך כ-3 דקות עד שהשקדים ישנו את צבעם רק במעט. מכבים ומקררים.
- באותה שיטה ובאותו המחבת קולים את השומשום עד להזהבה. זה יקח כשתי דקות.
- כשהמים מתאדים, מנמיכים את האש ללהבה בינונית.
- מוסיפים את רוטב הסויה והסצ’ואן ונותנים לתבשיל להתבשל עוד כ-5 דקות (אנחנו לא רוצים את השעועית סמרטוטית, אלא נגיסה וקראנצ’ית).
- מעבירים את השעועית לצלחת הגשה ומפזרים מעליה את השומשום, השקדים הקלויים והבצל הירוק.
אופן הכנה
- במחבת כבדה מחממים את שמן הזית ומוסיפים את השום הכתוש.
- מטגנים כדקה תוך כדי ערבוב ונזהרים לא לשרוף.
- מוסיפים את השעועית (אין צורך להפשיר) ונותנים לה להגיר את נוזליה על אש גבוהה.
- בינתיים, במחבת אחרת, קולים את השקדים הפרוסים על אש נמוכה ללא שמן, תוך ניעור תמידי. זה ייקח בערך כ-3 דקות עד שהשקדים ישנו את צבעם רק במעט. מכבים ומקררים.
- באותה שיטה ובאותו המחבת קולים את השומשום עד להזהבה. זה יקח כשתי דקות.
- כשהמים מתאדים, מנמיכים את האש ללהבה בינונית.
- מוסיפים את רוטב הסויה והסצ’ואן ונותנים לתבשיל להתבשל עוד כ-5 דקות (אנחנו לא רוצים את השעועית סמרטוטית, אלא נגיסה וקראנצ’ית).
- מעבירים את השעועית לצלחת הגשה ומפזרים מעליה את השומשום, השקדים הקלויים והבצל הירוק.
בשיתוף עם קנור
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (7)
איך הכי טוב להכין את השעועית כמה שעות לפני? כמובן שאת כל התוספות שמים לפני אכילה. אבל זו נראית מנה שצריך לאכול ישר אחרי שמכינים. ובכל זאת איך אפשר להכין את השעועית עצמה כמה שעות מראש מבלי שיפגע הטעם והמרקם?
אכן, עדיף לאכול את המנה ישר בסיום הבישול, כשהשעועית עדיין קריספית. יחד עם זאת, אפשר להכין כמה שעות לפני ההגשה, השעועית אמנם לא תהיה קריספית, אבל עדיין טעימה מאוד.