שעועית ברוטב סצ’ואן

מחפשים תוספת לארוחת הצהריים, שתהיה סופר מהירה, בריאה וטעימה? נסו שעועית עדינה מוקפצת ברוטב סצ'ואן אסייתי עם בצל ירוק ושקדים קלויים. רק להוציא מהמקפיא, להקפיץ עם רטבים ויש לכם תוספת מושלמת
מחפשים תוספת לארוחת הצהריים, שתהיה סופר מהירה, בריאה וטעימה? נסו שעועית עדינה מוקפצת ברוטב סצ'ואן אסייתי עם בצל ירוק ושקדים קלויים. רק להוציא מהמקפיא, להקפיץ עם רטבים ויש לכם תוספת מושלמת
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
8 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    152
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 151.6 קק״ל 606.3 קק״ל
    פחמימות 10.4 גרם 41.6 גרם
    סוכר 7.8 גרם 31.2 גרם
    שומן 8.1 גרם 32.4 גרם
    נתרן 344.8 מ״ג 1379.0 מ״ג
    חלבון 5.1 גרם 20.5 גרם
    סיבים תזונתיים 6.5 גרם 26.0 גרם
    שומן רווי 0.5 גרם 2.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 6.3 מ״ג 25.1 מ״ג
    ברזל 0.7 מ״ג 2.7 מ״ג
    אשלגן 33.5 מ״ג 134.1 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 1.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    152
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 151.6 קק״ל 606.3 קק״ל
    פחמימות 10.4 גרם 41.6 גרם
    סוכר 7.8 גרם 31.2 גרם
    שומן 8.1 גרם 32.4 גרם
    נתרן 344.8 מ״ג 1379.0 מ״ג
    חלבון 5.1 גרם 20.5 גרם
    סיבים תזונתיים 6.5 גרם 26.0 גרם
    שומן רווי 0.5 גרם 2.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 6.3 מ״ג 25.1 מ״ג
    ברזל 0.7 מ״ג 2.7 מ״ג
    אשלגן 33.5 מ״ג 134.1 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 1.2 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
8 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. במחבת כבדה מחממים את שמן הזית ומוסיפים את השום הכתוש.
  2. מטגנים כדקה תוך כדי ערבוב ונזהרים לא לשרוף.
  3. מוסיפים את השעועית (אין צורך להפשיר) ונותנים לה להגיר את נוזליה על אש גבוהה.
    שעועית סצואן 8
    מוסיפים את השעועית. צילום: נמרוד סונדרס
    שעועית סצואן 9
    צילום: נמרוד סונדרס

    שעועית סצואן 10
    צילום: נמרוד סונדרס

  4. בינתיים, במחבת אחרת, קולים את השקדים הפרוסים על אש נמוכה ללא שמן, תוך ניעור תמידי. זה ייקח בערך כ-3 דקות עד שהשקדים ישנו את צבעם רק במעט. מכבים ומקררים.
  5. באותה שיטה ובאותו המחבת קולים את השומשום עד להזהבה. זה יקח כשתי דקות.
  6. כשהמים מתאדים, מנמיכים את האש ללהבה בינונית.
  7. מוסיפים את רוטב הסויה והסצ’ואן ונותנים לתבשיל להתבשל עוד כ-5 דקות (אנחנו לא רוצים את השעועית סמרטוטית, אלא נגיסה וקראנצ’ית).
    שעועית סצואן 11
    מוסיפים את רוטב הסויה. צילום: נמרוד סונדרס
    שעועית סצואן 12
    מוסיפים את רוטב הסצ’ואן. צילום: נמרוד סונדרס

    שעועית סצואן 13
    צילום: נמרוד סונדרס

  8. מעבירים את השעועית לצלחת הגשה ומפזרים מעליה את השומשום, השקדים הקלויים והבצל הירוק.
    שעועית סצואן 14
    מעבירים את השעועית לצלחת הגשה ומפזרים מעליה את השומשום, השקדים הקלויים והבצל הירוק. צילום: נמרוד סונדרס
    שעועית סצואן 15
    צילום: נמרוד סונדרס

    שעועית סצואן 19
    תוספת מושלמת של שעועית ירוקה מוקפצת ברוטב סצ’ואן! צילום: נמרוד סונדרס

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
שעועית ברוטב סצ’ואן

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (7)

Avatar

    Avatar
    שירן כהן

    איך הכי טוב להכין את השעועית כמה שעות לפני? כמובן שאת כל התוספות שמים לפני אכילה. אבל זו נראית מנה שצריך לאכול ישר אחרי שמכינים. ובכל זאת איך אפשר להכין את השעועית עצמה כמה שעות מראש מבלי שיפגע הטעם והמרקם?

      Avatar
      מערכת Foody

      אכן, עדיף לאכול את המנה ישר בסיום הבישול, כשהשעועית עדיין קריספית. יחד עם זאת, אפשר להכין כמה שעות לפני ההגשה, השעועית אמנם לא תהיה קריספית, אבל עדיין טעימה מאוד.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות