-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 679.1 קק״ל 4074.4 קק״לפחמימות 41.2 גרם 247.3 גרםשומן 37.8 גרם 226.6 גרםנתרן 1373.4 מ״ג 8240.5 מ״גחלבון 45.0 גרם 270.2 גרםסיבים תזונתיים 6.8 גרם 41.1 גרםשומן רווי 24.9 גרם 149.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 62.0 מ״ג 371.7 מ״גברזל 2.5 מ״ג 15.1 מ״גאשלגן 937.0 מ״ג 5622.2 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 3.7 מ״גסגור
-
מרכיבים23
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-45 דק׳
-
קלוריות679
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 679.1 קק״ל 4074.4 קק״לפחמימות 41.2 גרם 247.3 גרםשומן 37.8 גרם 226.6 גרםנתרן 1373.4 מ״ג 8240.5 מ״גחלבון 45.0 גרם 270.2 גרםסיבים תזונתיים 6.8 גרם 41.1 גרםשומן רווי 24.9 גרם 149.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 62.0 מ״ג 371.7 מ״גברזל 2.5 מ״ג 15.1 מ״גאשלגן 937.0 מ״ג 5622.2 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 3.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 23 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-45 דק׳ | קלוריות 679 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
תבשיל קארי
-
4 כפות שמן קוקוסמזרח מערב
-
2 כפות ממרח קארי ירוקמזרח מערבאו יותר אם אוהבים חריף
-
1 בצל גדולקלוף
-
4 שיני שוםקלופות
-
1 גבעול למון גראס
-
3 גבעולי בצל ירוק
-
4 כפות שורש ג’ינג’רמגורר או קצוץ
-
1 פלפל צ’ילי אדום בינוניאו ירוק או יבש - רק אם אוהבים אקסטרה חריפות
-
3 עלי קפיר ליים טריטריים
-
2 קולורבי בינונייםקלופים וחתוכים לקוביות
-
2 כוסות דלעתחתוכה לקוביות
-
1 כוס סלריגבעולים קצוצים (הבהירים ממרכז החבילה - הם לא מרים)
-
2 כוסות מיםאו ציר עוף/ירקות
-
3 כפות סוכר דקליםמזרח מערב
-
1 ק"ג סטייק פרגיתחתוכה לחתיכות של 3-4 ס"מ
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
הגשה
-
1 כוס בזיליקום תאילנדיניתן להשיג בדוכני ירקות בשווקים או במשתלות, אפשר גם בזיליקום רגיל
-
1 כוס כוסברהעלים
-
1 כפית שמן שומשוםמזרח מערב
-
1 לימון בינוניאו ליים, חתוך לפלחים
אופן הכנה
- מניחים סיר כבד ורחב על הלהבה החלשה, מוזגים את שמן הקוקוס ומערבבים לתוכו את משחת הקארי כדי לתת לשמן ״לפתוח״ את כל ניחוחות וטעמי מיליון המרכיבים שמתסתתרים בקארי.
- במקביל, שמים במעבד מזון בצל, שום, ג׳ינג׳ר, למון גראס, בצל ירוק וטוחנים בפולסים למחית גסה; אם אין מעבד מזון, בקשו מעוזר המטבח שלכם לקצוץ הכל יפה עם סכין וקרש חיתוך.
- מוסיפים את המחית לסיר יחד עם הקארי ומערבבים.
- מוסיפים צ’ילי (לא חייבים), קוביות קולורבי, קוביות דלעת, עלי כפיר ליים (אקסטרא ארומה תאילנדית), גבעולי סלרי, קרם קוקוס, מים או ציר וסוכר דקלים - ומביאים לרתיחה קלה.
- מוסיפים את העוף, מערבבים היטב - פני הנוזלים צריכים לכסות את כל תכולת הסיר; במידה וחסרים נוזלים, מוסיפים מעט מים; מכסים, מביאים ורתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה כ-35 דקות.
- מסירים את המכסה ומערבבים, טועמים ומתקנים טעם במידת הצורך; ומוודאים שהפרגית מבושלת דיה; במידה ולא, ממשיכים לבשל עוד כ10-15 דקות.
- מסירים את המכסה, מכניסים את האטריות ומשקיעים אותן פנימה אל תוך התבשיל; מבשלים על אש בינונית כ5-7 דקות, מערבבים את האטריות ובודקים שהן מבושלות דיין; במידה ולא, מבשלים עוד כ2-3 דקות.
- מסירים מהאש, מפזרים כוסברה ובזיליקום, מערבבים היטב ומגישים (לא רותח - זה יותר טעים!) עם פלחי ליים או לימון וזרזיף של שמן שומשום.
אופן הכנה
- מניחים סיר כבד ורחב על הלהבה החלשה, מוזגים את שמן הקוקוס ומערבבים לתוכו את משחת הקארי כדי לתת לשמן ״לפתוח״ את כל ניחוחות וטעמי מיליון המרכיבים שמתסתתרים בקארי.
- במקביל, שמים במעבד מזון בצל, שום, ג׳ינג׳ר, למון גראס, בצל ירוק וטוחנים בפולסים למחית גסה; אם אין מעבד מזון, בקשו מעוזר המטבח שלכם לקצוץ הכל יפה עם סכין וקרש חיתוך.
- מוסיפים את המחית לסיר יחד עם הקארי ומערבבים.
- מוסיפים צ’ילי (לא חייבים), קוביות קולורבי, קוביות דלעת, עלי כפיר ליים (אקסטרא ארומה תאילנדית), גבעולי סלרי, קרם קוקוס, מים או ציר וסוכר דקלים - ומביאים לרתיחה קלה.
- מוסיפים את העוף, מערבבים היטב - פני הנוזלים צריכים לכסות את כל תכולת הסיר; במידה וחסרים נוזלים, מוסיפים מעט מים; מכסים, מביאים ורתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה כ-35 דקות.
- מסירים את המכסה ומערבבים, טועמים ומתקנים טעם במידת הצורך; ומוודאים שהפרגית מבושלת דיה; במידה ולא, ממשיכים לבשל עוד כ10-15 דקות.
- מסירים את המכסה, מכניסים את האטריות ומשקיעים אותן פנימה אל תוך התבשיל; מבשלים על אש בינונית כ5-7 דקות, מערבבים את האטריות ובודקים שהן מבושלות דיין; במידה ולא, מבשלים עוד כ2-3 דקות.
- מסירים מהאש, מפזרים כוסברה ובזיליקום, מערבבים היטב ומגישים (לא רותח - זה יותר טעים!) עם פלחי ליים או לימון וזרזיף של שמן שומשום.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן