תכלס, הכי טעים: קבבוני דגים וקוסקוס

המנה המושלמת לארוחת שישי בערב שכולם אוהבים, מתכון לקבבוני דגים וקוסקוס שימלאו לכם את הבית בריחות וטעמים של סוף השבוע, שבת שלום!
המנה המושלמת לארוחת שישי בערב שכולם אוהבים, מתכון לקבבוני דגים וקוסקוס שימלאו לכם את הבית בריחות וטעמים של סוף השבוע, שבת שלום!
  • יונית צוקרמן ואמיר דן
שמרו
כשר
4 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    29
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    389
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 389.1 קק״ל 1945.3 קק״ל
    פחמימות 21.9 גרם 109.6 גרם
    שומן 16.2 גרם 81.2 גרם
    נתרן 2746.0 מ״ג 13729.9 מ״ג
    חלבון 35.6 גרם 177.8 גרם
    סיבים תזונתיים 4.1 גרם 20.6 גרם
    שומן רווי 1.8 גרם 8.9 גרם
    כולסטרול 114.6 מ״ג 572.9 מ״ג
    סידן 88.0 מ״ג 439.8 מ״ג
    ברזל 3.4 מ״ג 16.8 מ״ג
    אשלגן 1105.0 מ״ג 5525.2 מ״ג
    אבץ 1.2 מ״ג 6.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    29
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    389
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 389.1 קק״ל 1945.3 קק״ל
    פחמימות 21.9 גרם 109.6 גרם
    שומן 16.2 גרם 81.2 גרם
    נתרן 2746.0 מ״ג 13729.9 מ״ג
    חלבון 35.6 גרם 177.8 גרם
    סיבים תזונתיים 4.1 גרם 20.6 גרם
    שומן רווי 1.8 גרם 8.9 גרם
    כולסטרול 114.6 מ״ג 572.9 מ״ג
    סידן 88.0 מ״ג 439.8 מ״ג
    ברזל 3.4 מ״ג 16.8 מ״ג
    אשלגן 1105.0 מ״ג 5525.2 מ״ג
    אבץ 1.2 מ״ג 6.1 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
דגים
יונית צוקרמן ואמיר דן
X

4 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

רוטב

קישוט

קוסקוס


אופן ההכנה

  1. מכינים את הקבבונים: במעבד מזון קוצצים יחד את הבצל, שליש צרור פטרוזיליה קצוצה, שליש צרור כוסברה קצוצה ו-8 שיני שום.
  2. מערבבים בקערה יחד עם הדג הקצוץ את תערובת הקצוצים. מוסיפים פירורי לחם וכף שמן זית.
  3. מוסיפים כפית פפריקה אדומה, חצי כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור וכפית מרק עוף. התיבול של הקציצה צריך להיות עדין מאחר והלוקוס הוא דג עשיר וטעים כמו שהוא.
  4. מוסיפים ביצה ומערבבים היטב עד שמתקבלת עיסה אחידה. מניחים את העיסה לשעה מנוחה במקרר מכוסה בניילון נצמד סנו.
  5. מחממים תנור - רוזייר לחום של 180 מעלות.
  6. אחרי שעה צרים מהעיסה קציצות, באיזה גודל שאוהבים, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-5 דק’.
  7. מכינים את הרוטב: בסיר סוטאז’ - סיר רחב ושטוח מחממים שמן בכמות שתכסה את תחתית הסיר.
  8. מוסיפים ראש שום מופרד לשיניים, את רסק העגבניות/ העגבניות, את רצועות הפלפל האדום, הפלפל הירוק החריף, פלפל אדום חריף,הלימון הכבוש/ גרידת הלימון, מעט סוכר ומטגנים 2-3 דקות עד לריכוך קל.
  9. מוסיפים רבע צרור פטרוזיליה קצוצה ורבע צרור כוסברה קצוצה ומתבלים בכף מלח, כף פפריקה אדומה, חצי כפית כמון, רבע כפית פלפל לבן, רבע כפית כורכום ואת הפלפלים היבשים החריפים.
  10. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים, מבשלים כ-10 דק’ עד שהרוטב מסמיך מעט ומקבל את כל הטעמים.
  11. מוסיפים את הקציצות האפויות לסיר, מפזרים עוד קצת כוסברה קצוצה מעל ומשקשקים את הסיר בעדינות כך שהקציצות יעטפו היטב ברוטב.
  12. מכינים קוסקוס לפי הוראות היצרן ומגישים יחד עם הקציצות והרבה רוטב.
  13. קבבוני דגים וקוסקוס. צילום: שניאור גואטה
    קבבוני דגים וקוסקוס. צילום: שניאור גואטה


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תכלס, הכי טעים: קבבוני דגים וקוסקוס

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    שגיא בן הרוש

תגובות (9)

Avatar

    Avatar
    לירז

    דג לוקוס ממש יקר.. יש אפשרות לשים דג אחר?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי, אפשר להכין עם כל דג לבן אחר (דניס, לברק, מוסר) בהצלחה!

    Avatar
    איריס

    כמה זמן מבשלים את הקציצות ברוטב ?

      Avatar
      מערכת Foody

      בערך 25 דקות. לא לבשל הרבה מדי.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות