אורז אוריינטלי עם חלקי פנים
הילה אלפרט מכינה מנה חגיגית ומאוד טעימה בסגנון מזרחי: אורז אוריינטלי עם חלקי פנים של עוף בשילוב פיתה דרוזית צרובה ושפע של עשבי תיבול
הילה אלפרט מכינה מנה חגיגית ומאוד טעימה בסגנון מזרחי: אורז אוריינטלי עם חלקי פנים של עוף בשילוב פיתה דרוזית צרובה ושפע של עשבי תיבול
- הילה אלפרט
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 337.9 קק״ל 2027.6 קק״לפחמימות 28.3 גרם 169.8 גרםשומן 19.7 גרם 118.3 גרםנתרן 502.8 מ״ג 3017.0 מ״גחלבון 12.3 גרם 73.6 גרםסיבים תזונתיים 2.3 גרם 13.7 גרםשומן רווי 2.3 גרם 14.0 גרםכולסטרול 83.8 מ״ג 502.6 מ״גסידן 60.5 מ״ג 363.0 מ״גברזל 5.0 מ״ג 29.9 מ״גאשלגן 399.7 מ״ג 2398.4 מ״גאבץ 2.6 מ״ג 15.5 מ״גסגור
-
מרכיבים21
-
הכנה 30 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות338
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 337.9 קק״ל 2027.6 קק״לפחמימות 28.3 גרם 169.8 גרםשומן 19.7 גרם 118.3 גרםנתרן 502.8 מ״ג 3017.0 מ״גחלבון 12.3 גרם 73.6 גרםסיבים תזונתיים 2.3 גרם 13.7 גרםשומן רווי 2.3 גרם 14.0 גרםכולסטרול 83.8 מ״ג 502.6 מ״גסידן 60.5 מ״ג 363.0 מ״גברזל 5.0 מ״ג 29.9 מ״גאשלגן 399.7 מ״ג 2398.4 מ״גאבץ 2.6 מ״ג 15.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 21 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 338 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
אורז עם חלקי פנים
-
3 כפות צנוברים
-
5 כפות שמן חמניות
-
1 כף צימוקים כהיםמושרים במים חמים
-
1 בצל בינוניקצוץ דק
-
2 שיני שוםקצוצות דק
-
100 גרם כבדי עוףחתוכים לקוביות בגודל של כחצי ס״מ
-
100 גרם לבבות עוףנקיים וחתוכים לקוביות בגודל של כחצי ס״מ
-
2 כוסות אורז בסמטימושרה במים
-
3 כוסות ציר עוף
-
1 כפית כמון טחון
-
1 כפית שבבי צ’ילי יבש
-
1 כפית סוכר לבן
-
1/2 כפית קינמון טחון
-
1/2 כפית פלפל אנגלי
-
1 חופן נענעקצוצה דק
-
1 חופן שמירקצוץ דק
-
1 חופן עיריתקצוצה דק
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
הגשה
-
2 פיתות דרוזיות בינוניות
-
1/4 כוס רכז רימונים
אופן הכנה
- משרים את האורז במים חמים. מחממים מחבת עם 2 כפות שמן חמניות, מטגנים לרגע קצרצר את הצנוברים.
- מוסיפים כבד עוף ולבבות ומטגנים בעדינות. כשיש להם מעט צבע, מוסיפים בצל ושום קצוץ, מטגנים עד שהבצל חום זהוב.
- מוסיפים את כל התבלינים, סוכר, מלח ופלפל גרוס.
- שוטפים את האורז שהושרה במסננת עם מים קרים עד שהמים זורמים שקוף.
- מחממים את יתר השמן בסיר ומטגנים את האורז עם מעט מלח לכ-5 דקות.
- מוסיפים מים רותחים ומערבבים היטב. בודקים את התיבול.
- מביאים את הסיר לרתיחה ומבשלים כ-15 דקות עם נייר אפייה מתחת למכסה כדי לוודא אטימה מלאה.
- מסירים מהאש ומאפשרים מנוחה של 10 דקות כשהסיר מכוסה. מוסיפים את עשבי התיבול הירוקים ומערבבים היטב.
- מחממים שמן במחבת גדולה. מטגנים את רצועות הפיתה הדרוזית עד להשחמה.
- יוצרים שכבות בקערה: תחילה שימו את רצועות הפיתה המטוגנים, אחר כך את האורז עם עשבי התיבול הירוקים, חתיכות העוף המטוגנים עם הירקות, וחוזר חלילה.
- מהדקים היטב, הופכים את הקערה על צלחת ההגשה, מוסיפים מעט רכז רימונים ומגישים חם.
אופן הכנה
- משרים את האורז במים חמים. מחממים מחבת עם 2 כפות שמן חמניות, מטגנים לרגע קצרצר את הצנוברים.
- מוסיפים כבד עוף ולבבות ומטגנים בעדינות. כשיש להם מעט צבע, מוסיפים בצל ושום קצוץ, מטגנים עד שהבצל חום זהוב.
- מוסיפים את כל התבלינים, סוכר, מלח ופלפל גרוס.
- שוטפים את האורז שהושרה במסננת עם מים קרים עד שהמים זורמים שקוף.
- מחממים את יתר השמן בסיר ומטגנים את האורז עם מעט מלח לכ-5 דקות.
- מוסיפים מים רותחים ומערבבים היטב. בודקים את התיבול.
- מביאים את הסיר לרתיחה ומבשלים כ-15 דקות עם נייר אפייה מתחת למכסה כדי לוודא אטימה מלאה.
- מסירים מהאש ומאפשרים מנוחה של 10 דקות כשהסיר מכוסה. מוסיפים את עשבי התיבול הירוקים ומערבבים היטב.
- מחממים שמן במחבת גדולה. מטגנים את רצועות הפיתה הדרוזית עד להשחמה.
- יוצרים שכבות בקערה: תחילה שימו את רצועות הפיתה המטוגנים, אחר כך את האורז עם עשבי התיבול הירוקים, חתיכות העוף המטוגנים עם הירקות, וחוזר חלילה.
- מהדקים היטב, הופכים את הקערה על צלחת ההגשה, מוסיפים מעט רכז רימונים ומגישים חם.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (3)
מנה כלבבי
כיף לקרוא, שירן
בעלי אוהב את האוכל הזה ..חיפשתי לגוון לו את ארוחת הערב תודה לכם