אורז אוריינטלי עם חלקי פנים

הילה אלפרט מכינה מנה חגיגית ומאוד טעימה בסגנון מזרחי: אורז אוריינטלי עם חלקי פנים של עוף בשילוב פיתה דרוזית צרובה ושפע של עשבי תיבול
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    45 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    21

מצרכים

אורז עם חלקי פנים

הגשה

אופן הכנה

  1. משרים את האורז במים חמים. מחממים מחבת עם 2 כפות שמן חמניות, מטגנים לרגע קצרצר את הצנוברים.
  2. מוסיפים כבד עוף ולבבות ומטגנים בעדינות. כשיש להם מעט צבע, מוסיפים בצל ושום קצוץ, מטגנים עד שהבצל חום זהוב.
  3. מוסיפים את כל התבלינים, סוכר, מלח ופלפל גרוס.
  4. שוטפים את האורז שהושרה במסננת עם מים קרים עד שהמים זורמים שקוף.
  5. מחממים את יתר השמן בסיר ומטגנים את האורז עם מעט מלח לכ-5 דקות.
  6. מוסיפים מים רותחים ומערבבים היטב. בודקים את התיבול.
  7. מביאים את הסיר לרתיחה ומבשלים כ-15 דקות עם נייר אפייה מתחת למכסה כדי לוודא אטימה מלאה.
  8. מסירים מהאש ומאפשרים מנוחה של 10 דקות כשהסיר מכוסה. מוסיפים את עשבי התיבול הירוקים ומערבבים היטב.
  9. מחממים שמן במחבת גדולה. מטגנים את רצועות הפיתה הדרוזית עד להשחמה.
  10.  יוצרים שכבות בקערה: תחילה שימו את רצועות הפיתה המטוגנים, אחר כך את האורז עם עשבי התיבול הירוקים, חתיכות העוף המטוגנים עם הירקות, וחוזר חלילה.
  11. מהדקים היטב, הופכים את הקערה על צלחת ההגשה, מוסיפים מעט רכז רימונים ומגישים חם.

 

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 337.9 קק״ל 2027.6 קק״ל
פחמימות 28.3 גרם 169.8 גרם
שומן 19.7 גרם 118.3 גרם
נתרן 502.8 מ״ג 3017.0 מ״ג
חלבון 12.3 גרם 73.6 גרם
סיבים תזונתיים 2.3 גרם 14.0 גרם
שומן רווי 2.3 גרם 14.0 גרם
כולסטרול 83.8 מ״ג 502.6 מ״ג
סידן 64.7 מ״ג 388.3 מ״ג
ברזל 5.0 מ״ג 30.2 מ״ג
אשלגן 409.1 מ״ג 2454.6 מ״ג
אבץ 2.6 מ״ג 15.6 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובה (1)

Avatar

    Avatar
    לורה חריף-וידובסקי

    בעלי אוהב את האוכל הזה ..חיפשתי לגוון לו את ארוחת הערב תודה לכם