-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 348.2 קק״ל 2785.8 קק״לפחמימות 42.6 גרם 341.0 גרםשומן 12.4 גרם 99.6 גרםנתרן 1010.5 מ״ג 8084.0 מ״גחלבון 18.7 גרם 149.8 גרםסיבים תזונתיים 6.2 גרם 49.7 גרםשומן רווי 0.9 גרם 7.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 60.8 מ״ג 486.3 מ״גברזל 1.7 מ״ג 14.0 מ״גאשלגן 570.0 מ״ג 4560.3 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 8.3 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 15 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות348
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 348.2 קק״ל 2785.8 קק״לפחמימות 42.6 גרם 341.0 גרםשומן 12.4 גרם 99.6 גרםנתרן 1010.5 מ״ג 8084.0 מ״גחלבון 18.7 גרם 149.8 גרםסיבים תזונתיים 6.2 גרם 49.7 גרםשומן רווי 0.9 גרם 7.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 60.8 מ״ג 486.3 מ״גברזל 1.7 מ״ג 14.0 מ״גאשלגן 570.0 מ״ג 4560.3 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 8.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 348 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
3 כפות שמן זית
-
2 כוסות אורז יסמיןאו אורז עגול
-
3 גזרים גדוליםאו 4 בינוניים, קלופים
-
2 בצלים בינונייםקלופים
-
1/2 כוס צימוקים בהיריםאו אוכמניות מיובשות
-
3/4 כוס גרגירי חומוס מבושלים
-
1/3 כוס צנוברים
-
400 גרם סטייק פרגיתחתוכה לרצועות או קוביות
-
1 כפית שטוחה זרעי כמון
-
1/2 כפית פפריקה מתוקה
-
1/2 כפית כורכום
-
1 כפית גדושה מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
4 כוסות מים פושרים
-
2 ראשי שום
אופן הכנה
- שוטפים את האורז במים עד שהוא צלול ומסננים.
- חותכים את הגזרים למקלות בעובי ½ ס”מ ואת הבצלים פורסים לרצועות. חוצים את ראש השום.
- בתבנית מלבנית גדולה שמים שמן זית ומעל מניחים את האורז ואת שאר המצרכים לפי הסדר ברשימת המצרכים. את ראשי השום החתוכים שמים בסוף.
- מערבבים את כל המצרכים כך שהתבלינים יגיעו לכל הנוזלים ומקפידים שהשום יהיה מונח כשהחיתוך כלפי מעלה.
- סוגרים עם מכסה שמתאים לתנור ואופים בתנור במצב תנור מיקרוגל במשך 30 דקות. פותחים ואופים עוד 15-20 דקות על 200 מעלות חום עליון תחתון. אם אין לכם מצב תנור מיקרוגל מקפידים לסגור טוב טוב את התבנית עם מכסה (אפשר גם נייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום) ואופים במשך שעה וחצי עד שעתיים ב-180 מעלות. ברבע שעה האחרונה מומלץ לאפות ללא כיסוי.
אופן הכנה
- שוטפים את האורז במים עד שהוא צלול ומסננים.
- חותכים את הגזרים למקלות בעובי ½ ס”מ ואת הבצלים פורסים לרצועות. חוצים את ראש השום.
- בתבנית מלבנית גדולה שמים שמן זית ומעל מניחים את האורז ואת שאר המצרכים לפי הסדר ברשימת המצרכים. את ראשי השום החתוכים שמים בסוף.
- מערבבים את כל המצרכים כך שהתבלינים יגיעו לכל הנוזלים ומקפידים שהשום יהיה מונח כשהחיתוך כלפי מעלה.
- סוגרים עם מכסה שמתאים לתנור ואופים בתנור במצב תנור מיקרוגל במשך 30 דקות. פותחים ואופים עוד 15-20 דקות על 200 מעלות חום עליון תחתון. אם אין לכם מצב תנור מיקרוגל מקפידים לסגור טוב טוב את התבנית עם מכסה (אפשר גם נייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום) ואופים במשך שעה וחצי עד שעתיים ב-180 מעלות. ברבע שעה האחרונה מומלץ לאפות ללא כיסוי.
בשיתוף עם סימנס
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
אם אין מצב מיקרוגל בתנור שלי. באיזה מצב לשים ?
היי סיגל, אפשר להשתמש בתנור רגיל (חום עליון ותחתון) אבל זמני האפייה עלולים להתארך.