איזה כיף שזה מה שיש על השיש: עוגת שיש
האורחים הפתיעו? הפעם אין תירוצים! עוגת שיש עסיסית ונימוחה שהיא גם קלה להכנה וממצרכים שבדרך כלל יש לכולנו דרך קבע במזווה. אז קדימה, לעבודה
האורחים הפתיעו? הפעם אין תירוצים! עוגת שיש עסיסית ונימוחה שהיא גם קלה להכנה וממצרכים שבדרך כלל יש לכולנו דרך קבע במזווה. אז קדימה, לעבודה
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 329.0 קק״ל 2631.7 קק״לפחמימות 47.4 גרם 379.2 גרםשומן 13.3 גרם 106.4 גרםנתרן 76.1 מ״ג 609.0 מ״גחלבון 6.6 גרם 53.1 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 11.0 גרםשומן רווי 5.6 גרם 44.7 גרםכולסטרול 66.0 מ״ג 528.0 מ״גסידן 65.0 מ״ג 519.7 מ״גברזל 0.8 מ״ג 6.6 מ״גאשלגן 117.3 מ״ג 938.2 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 5.3 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
קלוריות329
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 329.0 קק״ל 2631.7 קק״לפחמימות 47.4 גרם 379.2 גרםשומן 13.3 גרם 106.4 גרםנתרן 76.1 מ״ג 609.0 מ״גחלבון 6.6 גרם 53.1 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 11.0 גרםשומן רווי 5.6 גרם 44.7 גרםכולסטרול 66.0 מ״ג 528.0 מ״גסידן 65.0 מ״ג 519.7 מ״גברזל 0.8 מ״ג 6.6 מ״גאשלגן 117.3 מ״ג 938.2 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 5.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 7 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 329 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 1/2כוסות או 210 גרם קמח לבן
-
1 שקית אבקת אפייה
-
1כוס או 200 גרם סוכר לבן
-
2 ביצים M
-
100 גרם בלובנד – ללא תוספת מלחמומסת
-
1כוס או 240 מ"ל חלב 3%או חלב צמחי או מיץ תפוזים
-
2כפות או 20 גרם אבקת קקאו
אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות. משמנים קלות את התבנית.
- שמים בקערת ערבוב גדולה את הקמח, אבקת האפייה, הסוכר, הביצים, הבלובנד והחלב או המיץ וטורפים היטב ע”י מטרפה ידנית עד שמתקבלת בלילה אחידה.
- יוצקים 2/3 מהבלילה לתוך התבנית, שומרים בקערה בערך כוס מהבלילה.
- מנפים לתוך שאריות הבלילה את הקקאו וטורפים היטב עד שהבלילה נצבעת בצבע חום.
- יוצקים את הבלילה החומה מעל הבלילה הלבנה ומייצרים שיש בעזרת מזלג או קיסם עץ.
- אופים את העוגה כ-35-40 דקות, או עד שהיא מזהיבה, מתייצבת, טיפה נסדקת בחלקה העליון, וקפיצית למגע.
- מצננים, חותכים ומגישים. שומרים בכלי אטום.
אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות. משמנים קלות את התבנית.
- שמים בקערת ערבוב גדולה את הקמח, אבקת האפייה, הסוכר, הביצים, הבלובנד והחלב או המיץ וטורפים היטב ע”י מטרפה ידנית עד שמתקבלת בלילה אחידה.
- יוצקים 2/3 מהבלילה לתוך התבנית, שומרים בקערה בערך כוס מהבלילה.
- מנפים לתוך שאריות הבלילה את הקקאו וטורפים היטב עד שהבלילה נצבעת בצבע חום.
- יוצקים את הבלילה החומה מעל הבלילה הלבנה ומייצרים שיש בעזרת מזלג או קיסם עץ.
- אופים את העוגה כ-35-40 דקות, או עד שהיא מזהיבה, מתייצבת, טיפה נסדקת בחלקה העליון, וקפיצית למגע.
- מצננים, חותכים ומגישים. שומרים בכלי אטום.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן