ארוחה טעימה ומהירה: טופו מוקפץ עם תרד ברוטב סויה וצ’ילי
אם מתאים לכם להכין ארוחה עשירה בחלבון וטעימה בטירוף - זה המתכון בשבילכם! טופו חומוס מעולה מוקפץ עם תרד ורוטב מעולה
אם מתאים לכם להכין ארוחה עשירה בחלבון וטעימה בטירוף - זה המתכון בשבילכם! טופו חומוס מעולה מוקפץ עם תרד ורוטב מעולה
- ורד ג'ייקובס
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 413.2 קק״ל 826.4 קק״לפחמימות 25.0 גרם 50.0 גרםשומן 26.8 גרם 53.6 גרםנתרן 680.7 מ״ג 1361.4 מ״גחלבון 19.7 גרם 39.4 גרםסיבים תזונתיים 11.3 גרם 22.7 גרםשומן רווי 2.5 גרם 5.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 293.2 מ״ג 586.5 מ״גברזל 9.4 מ״ג 18.9 מ״גאשלגן 1116.8 מ״ג 2233.6 מ״גאבץ 2.6 מ״ג 5.2 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 15 דק׳כולל 15 דק׳
-
קלוריות413
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 413.2 קק״ל 826.4 קק״לפחמימות 25.0 גרם 50.0 גרםשומן 26.8 גרם 53.6 גרםנתרן 680.7 מ״ג 1361.4 מ״גחלבון 19.7 גרם 39.4 גרםסיבים תזונתיים 11.3 גרם 22.7 גרםשומן רווי 2.5 גרם 5.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 293.2 מ״ג 586.5 מ״גברזל 9.4 מ״ג 18.9 מ״גאשלגן 1116.8 מ״ג 2233.6 מ״גאבץ 2.6 מ״ג 5.2 מ״גסגור
האמת היא שלפעמים פשוט אין כוח להכין ארוחת צהריים או ערב מושקעת ורוצים רק ליהנות מארוחה בריאה, מהירה ומזינה, בלי להתפשר על הטעם. בשביל זה ורד ג’ייקובס רקחה את המתכון הזה – מתכון מושלם להכנת טופו חומוס מוקפץ עם עלי תרד רכים ברוטב סויה ומחית צ’ילי אדום שמכינים לבד (תוך דקה).
עלות ארוחה זו עד 50 שקלים – העלות חושבה בהתאם ל-4 סועדים
מרכיבים 13 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 15 דק׳ | קלוריות 413 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
טופו מוקפץ עם תרד
-
2 כפות שמן קנולה
-
300 גרם טופו חומוסמסונן, מיובש בעזרת נייר מגבת וחתוך לקוביות
-
3 כפות רוטב סויהמזרח מערב
-
2 שיני שוםכתושות
-
1 כף שורש ג’ינג’רמגורר
-
400 גרם עלי תרדשטופים ומנוקים מגבעולים
-
1 גבעול בצל ירוקפרוס דק
-
1 כף שמן שומשוםמזרח מערב
-
2 כפות שומשוםמזרח מערבקלוי
מחית צ'ילי
-
1 שן שום
-
1 יחידה פלפל צ’ילי אדוםחתוך
-
1 כפית מיץ לימוןאו מיץ ליים
הגשה
-
מזרח מערבמוכנות או אורז לבן
אופן הכנה
- מכינים את מחית הצ’ילי: טוחנים או כותשים את כל מרכיבי המחית.
- מחממים את שמן הקנולה במחבת או ווק על להבה בינונית-גבוהה, מוסיפים את קוביות הטופו ומטגנים 3 דקות מכל הצדדים להזהבה. מוסיפים את רוטב הסויה ומנמיכים את הלהבה.
- מוסיפים את השום, הג’ינג’ר ומחית הצ’ילי ומקפיצים 30 שניות.
- מוסיפים את התרד, הבצל הירוק, שמן השומשום והשומשום ומקפיצים 2 דקות נוספות עד שהתרד מאבד מנפחו.
- מגישים מיד לצד אטריות או אורז לבן.
אופן הכנה
- מכינים את מחית הצ’ילי: טוחנים או כותשים את כל מרכיבי המחית.
- מחממים את שמן הקנולה במחבת או ווק על להבה בינונית-גבוהה, מוסיפים את קוביות הטופו ומטגנים 3 דקות מכל הצדדים להזהבה. מוסיפים את רוטב הסויה ומנמיכים את הלהבה.
- מוסיפים את השום, הג’ינג’ר ומחית הצ’ילי ומקפיצים 30 שניות.
- מוסיפים את התרד, הבצל הירוק, שמן השומשום והשומשום ומקפיצים 2 דקות נוספות עד שהתרד מאבד מנפחו.
- מגישים מיד לצד אטריות או אורז לבן.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן