ביס מהאגדות! ארנצ’יני קראנצ’י ברוטב עגבניות ובזיליקום משגע
טעימים ברמות אחרות! כדורי ארנצ'יני מטוגנים עם גבינת מנצג'ו ופטריות על רוטב עגבניות בזיליקום שלא תצטרכו להתאמץ בשבילו!
טעימים ברמות אחרות! כדורי ארנצ'יני מטוגנים עם גבינת מנצג'ו ופטריות על רוטב עגבניות בזיליקום שלא תצטרכו להתאמץ בשבילו!
- ניצן סוסיד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 283.9 קק״ל 1703.6 קק״לפחמימות 28.2 גרם 169.5 גרםשומן 13.8 גרם 82.8 גרםנתרן 863.7 מ״ג 5182.1 מ״גחלבון 10.7 גרם 64.0 גרםסיבים תזונתיים 2.1 גרם 12.5 גרםשומן רווי 6.2 גרם 37.0 גרםכולסטרול 19.8 מ״ג 118.5 מ״גסידן 205.5 מ״ג 1233.0 מ״גברזל 0.6 מ״ג 3.5 מ״גאשלגן 122.7 מ״ג 736.2 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 8.2 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-53 דק׳
-
קלוריות284
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 283.9 קק״ל 1703.6 קק״לפחמימות 28.2 גרם 169.5 גרםשומן 13.8 גרם 82.8 גרםנתרן 863.7 מ״ג 5182.1 מ״גחלבון 10.7 גרם 64.0 גרםסיבים תזונתיים 2.1 גרם 12.5 גרםשומן רווי 6.2 גרם 37.0 גרםכולסטרול 19.8 מ״ג 118.5 מ״גסידן 205.5 מ״ג 1233.0 מ״גברזל 0.6 מ״ג 3.5 מ״גאשלגן 122.7 מ״ג 736.2 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 8.2 מ״גסגור
ארנצ’יני זה כדורי אורז מטוגנים מהמטבח האיטלקי. הטיגון יוצר מעטפת שחומה ופריכה שנותנת קונטרה לפנים הרך של הארנצ’יני שממולאים כאן בתערובת פטריות וגבינת מנצ’גו. וכל זה מוגש עם מצע רוטב עגבניות מעולה שמשלים את הביס.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-53 דק׳ | קלוריות 284 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
כדורים
-
1 כוס אורז עגול
-
2 כפות שמן זיתלטיגון
-
1 בצל בינוניקצוץ
-
2 שיני שוםקצוצות
-
5 יחידות פטריות שמפיניוןקצוצות
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/2 כפית שבבי צ’ילי יבש
-
2 1/2 כוסות מים רותחים
-
150 גרם גבינת מנצ’גומגוררת
ציפוי וטיגון
-
2 כוסות פירורי לחם
-
1 ליטר שמן זית
הגשה
-
1/2 צנצנת רוטב עגבניות בזיליקום
-
1 חופן בזיליקום
אופן הכנה
- שוטפים את האורז ומסננים.
- מחממים את השמן במחבת עמוקה ומטגנים את הבצל תוך כדי ערבוב להזהבה. מוסיפים את השום והפטריות, מערבבים ומטגנים עוד מספר דקות. מוסיפים את האורז, התבלינים והמים, מערבבים היטב ומבשלים על להבה נמוכה 10-15 דקות, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהאורז מוכן. מוסיפים את המנצ’גו, מערבבים ומצננים.
- יוצרים בעזרת כף או בידיים כדורים קטנים מתערובת האורז ומגלגלים אותם בפירורי לחם.
- מחממים סיר קטן עם שמן ומטגנים את הארנצ’יני להזהבה יפה מכל הצדדים.
- מחממים במחבת נפרדת את הרוטב עגבניות בזיליקום יד מרדכי.
- מניחים על צלחת הגשה 2 כפות מהרוטב ועליו את כדורי הארנצ’יני. מקשטים בעלי בזיליקום ומגישים.
אופן הכנה
- שוטפים את האורז ומסננים.
- מחממים את השמן במחבת עמוקה ומטגנים את הבצל תוך כדי ערבוב להזהבה. מוסיפים את השום והפטריות, מערבבים ומטגנים עוד מספר דקות. מוסיפים את האורז, התבלינים והמים, מערבבים היטב ומבשלים על להבה נמוכה 10-15 דקות, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהאורז מוכן. מוסיפים את המנצ’גו, מערבבים ומצננים.
- יוצרים בעזרת כף או בידיים כדורים קטנים מתערובת האורז ומגלגלים אותם בפירורי לחם.
- מחממים סיר קטן עם שמן ומטגנים את הארנצ’יני להזהבה יפה מכל הצדדים.
- מחממים במחבת נפרדת את הרוטב עגבניות בזיליקום יד מרדכי.
- מניחים על צלחת הגשה 2 כפות מהרוטב ועליו את כדורי הארנצ’יני. מקשטים בעלי בזיליקום ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (6)
האם ניתן להחליף את גבינת מנצ’גו בגבינת מוצרלה?
ניתן
אפשר להקפיא?
לא, מומלץ להכין ולהגיש חם
כמה כדורים יוצאים מהכמות הזו שצויינה במתכון?
היי תמי, בערך 12, תלוי בגודל הכדורים