-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 987.4 קק״ל 7899.0 קק״לפחמימות 101.6 גרם 813.0 גרםשומן 47.5 גרם 380.3 גרםנתרן 2309.2 מ״ג 18473.7 מ״גחלבון 37.0 גרם 296.4 גרםסיבים תזונתיים 2.5 גרם 19.8 גרםשומן רווי 10.2 גרם 81.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 48.2 מ״ג 385.7 מ״גברזל 1.7 מ״ג 13.6 מ״גאשלגן 348.6 מ״ג 2788.6 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 3.7 מ״גסגור
-
מרכיבים28
-
הכנה שעתייםכולל 10 שעות
-
קלוריות987
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 987.4 קק״ל 7899.0 קק״לפחמימות 101.6 גרם 813.0 גרםשומן 47.5 גרם 380.3 גרםנתרן 2309.2 מ״ג 18473.7 מ״גחלבון 37.0 גרם 296.4 גרםסיבים תזונתיים 2.5 גרם 19.8 גרםשומן רווי 10.2 גרם 81.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 48.2 מ״ג 385.7 מ״גברזל 1.7 מ״ג 13.6 מ״גאשלגן 348.6 מ״ג 2788.6 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 3.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 28 | זמן הכנה שעתיים | זמן כולל 10 שעות | קלוריות 987 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
מרינדת בשר
-
1 ק"ג כתף כבשחתוך לקוביות
-
1 1/2 כוסות קרם קוקוסמזרח מערב
-
1 כף שוםכתוש
-
1 כף שורש ג’ינג’רכתוש או טחון
-
2 כפות רוטב סויהמזרח מערב
-
2 כפות רוטב צ’ילי מתוקמזרח מערב
-
1 כפית כורכום
-
1/2 כפית קינמון טחון
-
1 כפית הל טחון
-
1 כפית כמון טחון
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
טיפה אגוז מוסקט
-
חופן כוסברהקצוצה
-
חופן נענעקצוצה
אורז
-
4 כוסות אורז קלרוזמזרח מערב
-
12 כוסות מים
-
2 כפות מלח דק
-
3 כפות שמן זית
-
6 תרמילי הל שלם
-
6 מסמר ציפורן קטנים
-
2 עלי דפנה קטנים
-
1 מקל קינמון קטן
הרכבה והגשה
-
1 כפית חוטי זעפרןאו אבקת זעפרן מהולה ב-2 כפות מים חמים
-
2 כפות מיץ לימון
-
2 כפות שמן קנולה
-
חופן כוסברהקצוצה
אופן הכנה
- ראשית, שמים בקערה גדולה את כל מרכיבי מרינדת הבשר ומערבבים היטב לאיחוד החומרים, עוטפים בניילון נצמד ומשרים במקרר במשך 8 שעות או לילה שלם.
- שנית, מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל תוך כדי ערבוב מדי פעם עד השחמה יפה (במידת הצורך מוסיפים מעט מים). שומרים בצד.
- בנוסף, שוטפים את האורז היטב תחת מים זורמים ומשרים מחצית ממנו במשך 20 דקות. שמים את המים, המלח, השמן והתבלינים בסיר ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את האורז השטוף (את האורז המושרה שומרים בצד) ומבשלים במשך 5 דקות תוך כדי ערבוב. מסננים ונפטרים מהתבלינים השלמים.
- מרכיבים את הביריאני: מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מניחים בסיר כבד את הבשר עם המרינדה. מכסים את הבשר בחצי מכמות הבצל המטוגן. מוסיפים שכבת אורז מושרה ומעליו שכבת אורז מבושל.
- מפזרים מעל את יתרת הבצל המטוגן ויוצקים את מי הזעפרן, מיץ הלימון והשמן.
- מכסים את הסיר בנייר אפייה ו-2 ניירות כסף ואופים במשך כשעה ורבע.
- משאירים את הסיר מכוסה במשך רבע שעה, מורידים את הניירות ומערבבים בעדינות את תכולת הסיר.
- מפזרים כוסברה מעל ומגישים.
אופן הכנה
- ראשית, שמים בקערה גדולה את כל מרכיבי מרינדת הבשר ומערבבים היטב לאיחוד החומרים, עוטפים בניילון נצמד ומשרים במקרר במשך 8 שעות או לילה שלם.
- שנית, מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל תוך כדי ערבוב מדי פעם עד השחמה יפה (במידת הצורך מוסיפים מעט מים). שומרים בצד.
- בנוסף, שוטפים את האורז היטב תחת מים זורמים ומשרים מחצית ממנו במשך 20 דקות. שמים את המים, המלח, השמן והתבלינים בסיר ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את האורז השטוף (את האורז המושרה שומרים בצד) ומבשלים במשך 5 דקות תוך כדי ערבוב. מסננים ונפטרים מהתבלינים השלמים.
- מרכיבים את הביריאני: מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מניחים בסיר כבד את הבשר עם המרינדה. מכסים את הבשר בחצי מכמות הבצל המטוגן. מוסיפים שכבת אורז מושרה ומעליו שכבת אורז מבושל.
- מפזרים מעל את יתרת הבצל המטוגן ויוצקים את מי הזעפרן, מיץ הלימון והשמן.
- מכסים את הסיר בנייר אפייה ו-2 ניירות כסף ואופים במשך כשעה ורבע.
- משאירים את הסיר מכוסה במשך רבע שעה, מורידים את הניירות ומערבבים בעדינות את תכולת הסיר.
- מפזרים כוסברה מעל ומגישים.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן