שבועות בחיק הטבע – בראוניז שוקולד וגבינה שמתאים לפיקניק ובכלל
אוהבים גם בראוניז שוקולד וגם עוגת גבינה אפויה? מעכשיו לא צריך לבחור, אפשר פשוט לשלב ולהכין בראוניז שוקולד וגבינה. חותכים לריבועים ומגישים בבית או בחוץ
אוהבים גם בראוניז שוקולד וגם עוגת גבינה אפויה? מעכשיו לא צריך לבחור, אפשר פשוט לשלב ולהכין בראוניז שוקולד וגבינה. חותכים לריבועים ומגישים בבית או בחוץ
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 560.7 קק״ל 5046.4 קק״לפחמימות 61.2 גרם 551.2 גרםשומן 33.2 גרם 298.6 גרםנתרן 250.6 מ״ג 2255.8 מ״גחלבון 7.6 גרם 68.1 גרםסיבים תזונתיים 3.3 גרם 29.8 גרםשומן רווי 20.7 גרם 186.7 גרםכולסטרול 135.5 מ״ג 1219.3 מ״גסידן 47.5 מ״ג 427.2 מ״גברזל 3.2 מ״ג 28.6 מ״גאשלגן 249.4 מ״ג 2244.2 מ״גאבץ 1.8 מ״ג 15.8 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 30 דק׳כולל 4 שעות
-
קלוריות561
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 560.7 קק״ל 5046.4 קק״לפחמימות 61.2 גרם 551.2 גרםשומן 33.2 גרם 298.6 גרםנתרן 250.6 מ״ג 2255.8 מ״גחלבון 7.6 גרם 68.1 גרםסיבים תזונתיים 3.3 גרם 29.8 גרםשומן רווי 20.7 גרם 186.7 גרםכולסטרול 135.5 מ״ג 1219.3 מ״גסידן 47.5 מ״ג 427.2 מ״גברזל 3.2 מ״ג 28.6 מ״גאשלגן 249.4 מ״ג 2244.2 מ״גאבץ 1.8 מ״ג 15.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 4 שעות | קלוריות 561 | כמות מנות 9 |
---|
מצרכים
מצרכים
שכבת בראוניז
-
300 גרם שוקולד מריר
-
150 גרם חמאה
-
2 ביצים L
-
150גרם או 3/4 כוס סוכר לבן
-
1 כפית קפה נמס
-
50גרם או 5 כפות קמח לבן
-
1 כפית אבקת אפייה
-
1/2 כפית מלח דק
שכבת גבינה
-
250 גרם גבינת שמנת
-
150גרם או 3/4 כוס סוכר לבן
-
1 ביצה L
-
1 כפית תמצית וניל
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-175 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים בתרסיס שמן.
- חותכים את החמאה לקוביות. שוברים את השוקולד לקוביות.
- מכינים את שכבת הבראוניז: מניחים בקערה את השוקולד והחמאה, ממיסים במיקרוגל או על באן מרי ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה.
- בקערה נפרדת מקציפים את הביצים, הסוכר והקפה במשך כ-4-5 דקות עד שמתקבלת תערובת תפוחה. מוסיפים את התערובת השוקולדית לתוך קערת הביצים ומערבבים עד לאיחוד המלא.
- מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבבים שוב עד שהחומרים היבשים נטמעים בתערובת, ומתקבלת בלילה אחידה ללא גושים. יוצקים את הבלילה לתוך התבנית ומשאירים בצד.
- מכינים את שכבת הגבינה: בקערה מקציפים את גבינת השמנת, הסוכר, הביצה ותמצית הווניל במשך 3-4 דקות, עד שמתקבלת תערובת אחידה. יוצקים את התערובת מעל שכבת הבראוניז, ומעבירים קיסם עץ או סכין לאורך ולרוחב ליצירת מראה שיש.
- אופים בין 40 ל-45 דקות, או עד שהעוגה רוטטת מעט במרכז, אך שכבת הגבינה מתחילה להזהיב.
- מצננים כ-3 שעות, מוציאים מהתבנית, מסירים את נייר האפייה, חותכים לריבועים ומגישים. שומרים בכלי אטום במקרר.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-175 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים בתרסיס שמן.
- חותכים את החמאה לקוביות. שוברים את השוקולד לקוביות.
- מכינים את שכבת הבראוניז: מניחים בקערה את השוקולד והחמאה, ממיסים במיקרוגל או על באן מרי ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה.
- בקערה נפרדת מקציפים את הביצים, הסוכר והקפה במשך כ-4-5 דקות עד שמתקבלת תערובת תפוחה. מוסיפים את התערובת השוקולדית לתוך קערת הביצים ומערבבים עד לאיחוד המלא.
- מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבבים שוב עד שהחומרים היבשים נטמעים בתערובת, ומתקבלת בלילה אחידה ללא גושים. יוצקים את הבלילה לתוך התבנית ומשאירים בצד.
- מכינים את שכבת הגבינה: בקערה מקציפים את גבינת השמנת, הסוכר, הביצה ותמצית הווניל במשך 3-4 דקות, עד שמתקבלת תערובת אחידה. יוצקים את התערובת מעל שכבת הבראוניז, ומעבירים קיסם עץ או סכין לאורך ולרוחב ליצירת מראה שיש.
- אופים בין 40 ל-45 דקות, או עד שהעוגה רוטטת מעט במרכז, אך שכבת הגבינה מתחילה להזהיב.
- מצננים כ-3 שעות, מוציאים מהתבנית, מסירים את נייר האפייה, חותכים לריבועים ומגישים. שומרים בכלי אטום במקרר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן