בראוניז שוקולד וגבינה שמתאים לפיקניק

אוהבים גם בראוניז שוקולד וגם עוגת גבינה אפויה? מעכשיו לא צריך לבחור, אפשר פשוט לשלב ולהכין בראוניז שוקולד וגבינה. חותכים לריבועים ומגישים בבית או בחוץ
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    4 שעות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    13

מצרכים

שכבת בראוניז

שכבת גבינה

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-175 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים בתרסיס שמן.
  2. חותכים את החמאה לקוביות. שוברים את השוקולד לקוביות.
  3. מכינים את שכבת הבראוניז: מניחים בקערה את השוקולד והחמאה, ממיסים במיקרוגל או על באן מרי ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  4. בקערה נפרדת מקציפים את הביצים, הסוכר והקפה במשך כ-4-5 דקות עד שמתקבלת תערובת תפוחה. מוסיפים את התערובת השוקולדית לתוך קערת הביצים ומערבבים עד לאיחוד המלא.
  5. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבבים שוב עד שהחומרים היבשים נטמעים בתערובת, ומתקבלת בלילה אחידה ללא גושים. יוצקים את הבלילה לתוך התבנית ומשאירים בצד.
  6. מכינים את שכבת הגבינה: בקערה מקציפים את גבינת השמנת, הסוכר, הביצה ותמצית הווניל במשך 3-4 דקות, עד שמתקבלת תערובת אחידה. יוצקים את התערובת מעל שכבת הבראוניז, ומעבירים קיסם עץ או סכין לאורך ולרוחב ליצירת מראה שיש.
  7. אופים בין 40 ל-45 דקות, או עד שהעוגה רוטטת מעט במרכז, אך שכבת הגבינה מתחילה להזהיב.
  8. מצננים כ-3 שעות, מוציאים מהתבנית, מסירים את נייר האפייה, חותכים לריבועים ומגישים. שומרים בכלי אטום במקרר.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 9 מנות
קלוריות 560.4 קק״ל 5043.2 קק״ל
פחמימות 60.9 גרם 548.0 גרם
שומן 32.1 גרם 288.7 גרם
נתרן 717.7 מ״ג 6459.7 מ״ג
חלבון 8.0 גרם 72.0 גרם
סיבים תזונתיים 2.8 גרם 25.4 גרם
שומן רווי 19.9 גרם 179.0 גרם
כולסטרול 147.5 מ״ג 1327.4 מ״ג
סידן 73.1 מ״ג 658.0 מ״ג
ברזל 3.2 מ״ג 28.7 מ״ג
אשלגן 286.8 מ״ג 2581.1 מ״ג
אבץ 1.5 מ״ג 13.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody