מתכון גורמה ב-10 דקות: פסטה ברוטב שמנת וערמונים
פסטה ברוטב שמנת עשיר עם ערמונים קלויים, שום, אגוז מוסקט ופרמזן. מעדן גורמה בעשר דקות עבודה לארוחה חלבית טעימה ומהירה
פסטה ברוטב שמנת עשיר עם ערמונים קלויים, שום, אגוז מוסקט ופרמזן. מעדן גורמה בעשר דקות עבודה לארוחה חלבית טעימה ומהירה
- רותם בן מויאל
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 835.7 קק״ל 4178.4 קק״לפחמימות 87.2 גרם 436.1 גרםסוכר 4.3 גרם 21.7 גרםשומן 45.6 גרם 227.9 גרםנתרן 482.9 מ״ג 2414.6 מ״גחלבון 18.4 גרם 91.8 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.2 גרםשומן רווי 27.2 גרם 136.0 גרםכולסטרול 16.9 מ״ג 84.3 מ״גסידן 92.9 מ״ג 464.3 מ״גברזל 0.4 מ״ג 2.0 מ״גאשלגן 151.3 מ״ג 756.5 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 1.3 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 10 דק׳כולל 25 דק׳
-
קלוריות836
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 835.7 קק״ל 4178.4 קק״לפחמימות 87.2 גרם 436.1 גרםסוכר 4.3 גרם 21.7 גרםשומן 45.6 גרם 227.9 גרםנתרן 482.9 מ״ג 2414.6 מ״גחלבון 18.4 גרם 91.8 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.2 גרםשומן רווי 27.2 גרם 136.0 גרםכולסטרול 16.9 מ״ג 84.3 מ״גסידן 92.9 מ״ג 464.3 מ״גברזל 0.4 מ״ג 2.0 מ״גאשלגן 151.3 מ״ג 756.5 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 1.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות 836 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
פסטה
-
1 חבילה פסטה קצרהמסוג: מיני מקרוני
רוטב
-
25 גרם חמאה
-
3 שיני שום
-
1 שקית ערמונים בוואקוםקלויים
-
2 מיכלים שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
-
1 קורט אגוז מוסקט
-
1/2 כוס גבינת פרמזןמגוררת
-
2 כפיות אבקת מרק בצל קנור
אופן הכנה
- מכינים את הפסטה: מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן על השקית ומוציאים מהמים דקה לפני ההמלצה הכתובה (הפסטה תמשיך להתבשל גם ברוטב).
- מכינים את הרוטב: ממיסים את החמאה במחבת גדולה.
- מוסיפים את השום ואת הערמונים ומקפיצים למשך כ-3 דקות.
- מוסיפים את השמנת המתוקה, המלח, הפלפל, האגוז המוסקט ואת אבקת מרק הבצל.
- מביאים לרתיחה ומורידים לאש נמוכה. ממשיכים לבשל עד שהרוטב מסמיך.
- מוסיפים את הפרמזן המגוררת (שומרים קצת להגשה), מערבבים וטועמים. אם צריך מתקנים תיבול מלח ופלפל.
- מכניסים את הפסטה לתוך הרוטב ומערבבים ביחד עד להסמכה.
- מגישים עם מעט פרמזן מגוררת מעל.
אופן הכנה
- מכינים את הפסטה: מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן על השקית ומוציאים מהמים דקה לפני ההמלצה הכתובה (הפסטה תמשיך להתבשל גם ברוטב).
- מכינים את הרוטב: ממיסים את החמאה במחבת גדולה.
- מוסיפים את השום ואת הערמונים ומקפיצים למשך כ-3 דקות.
- מוסיפים את השמנת המתוקה, המלח, הפלפל, האגוז המוסקט ואת אבקת מרק הבצל.
- מביאים לרתיחה ומורידים לאש נמוכה. ממשיכים לבשל עד שהרוטב מסמיך.
- מוסיפים את הפרמזן המגוררת (שומרים קצת להגשה), מערבבים וטועמים. אם צריך מתקנים תיבול מלח ופלפל.
- מכניסים את הפסטה לתוך הרוטב ומערבבים ביחד עד להסמכה.
- מגישים עם מעט פרמזן מגוררת מעל.
בשיתוף עם קנור
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן