גורמה זה כאן: פילה דג ברוטב חמאה לבנה וירקות שורש צלויים
ארוחת ערב רומנטית לימי הסגר ממש כמו במסעדה - פילה דג ברוטב קלאסי של חמאה לבנה עם יין לבן וכוכבי אניס, בתוספת תפוחי אדמה וגזרים צרובים במחבת
ארוחת ערב רומנטית לימי הסגר ממש כמו במסעדה - פילה דג ברוטב קלאסי של חמאה לבנה עם יין לבן וכוכבי אניס, בתוספת תפוחי אדמה וגזרים צרובים במחבת
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 895.3 קק״ל 3581.2 קק״לפחמימות 40.6 גרם 162.5 גרםשומן 46.4 גרם 185.4 גרםנתרן 1410.6 מ״ג 5642.5 מ״גחלבון 56.2 גרם 224.6 גרםסיבים תזונתיים 2.8 גרם 11.4 גרםשומן רווי 14.7 גרם 58.7 גרםכולסטרול 122.6 מ״ג 490.2 מ״גסידן 90.9 מ״ג 363.7 מ״גברזל 2.2 מ״ג 8.9 מ״גאשלגן 1564.6 מ״ג 6258.5 מ״גאבץ 1.8 מ״ג 7.2 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 45 דק׳כולל שעה
-
קלוריות895
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 895.3 קק״ל 3581.2 קק״לפחמימות 40.6 גרם 162.5 גרםשומן 46.4 גרם 185.4 גרםנתרן 1410.6 מ״ג 5642.5 מ״גחלבון 56.2 גרם 224.6 גרםסיבים תזונתיים 2.8 גרם 11.4 גרםשומן רווי 14.7 גרם 58.7 גרםכולסטרול 122.6 מ״ג 490.2 מ״גסידן 90.9 מ״ג 363.7 מ״גברזל 2.2 מ״ג 8.9 מ״גאשלגן 1564.6 מ״ג 6258.5 מ״גאבץ 1.8 מ״ג 7.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 895 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
4 פילה דג לבןעם עור, נקי מעצמות
-
250 גרם שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
1 1/2 כוסות יין לבן יבשכוס אחת לרוטב וחצי כוס לירקות
-
3 כוכבי אניס בינוניים
-
2 גרגירי פלפל אנגלי
-
3 עלי דפנה בינוניים
-
3 תפוחי אדמה בינונייםחתוכים לסירות
-
4 גזרים קטניםחצויים לאורכם
-
3 בצלי שאלוט בינוניים
-
4 גבעולי טימין טרי
-
100 גרם חמאה קרהחתוכה לקוביות
-
1 כפית מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- בסיר בינוני שמים שמנת, אניס, עלי דפנה ופלפל אנגלי. מרתיחים את הסיר ומנמיכים את האש ללהבה נמוכה-בינונית ומצמצמים בחצי מהכמות.
- מחממים תנור לחום של 190 מעלות.
- אחרי שהשמנת צומצמה בחצי מוסיפים כוס יין לבן, שוב מביאים לרתיחה, אחרי הרתיחה מנמיכים את החום שוב ומצמצמים בחצי שוב.
- את הירקות החצויים צורבים במחבת חמה (שמתאימה לתנור) כשהחלק הישר מונח כלפי המחבת.
- לאחר שהירקות קיבלו צריבה יפה מוסיפים למחבת את התימין, כף וחצי חמאה קרה וחצי כוס יין לבן ומכניסים את המחבת לתנור שחומם מראש, לבערך 20 דקות צלייה.
- לאחר שהרוטב הגיע לחצי מכמות הנוזל מסננים אותו, בעודו חם לכלי גבוה, בעזרת בלנדר מוט/מטרפה מבליעים קוביות חמאה קרה בהדרגה תוך כדי ערבוב. אחרי שנוצר לנו רוטב אחיד ויציב, מתבלים במלח ומעט פלפל שחור לפי הטעם.
- מתבלים את בשר הדג במלח ופלפל וצורבים. את הדג צורבים על מחבת חמה ומשומנת קלות על הצד של העור, כשבשר הדג כבר התחיל להלבין כמעט כולו, בעזרת תרווד הופכים את הפילה בעדינות לצלייה של עוד 4 דקות.
- מניחים בצלחת את הפילה עם העור הפריך כלפי מעלה, מוזגים רוטב חמאה במרכז הצלחת (שלא יפגע בעור הפריך כי הוא ירטיב אותו) ואת הירקות מסדרים ליד. פתחו לכם בקבוק יין לבן ותיהנו ממנה של מסעדה אצלכם בבית.
אופן הכנה
- בסיר בינוני שמים שמנת, אניס, עלי דפנה ופלפל אנגלי. מרתיחים את הסיר ומנמיכים את האש ללהבה נמוכה-בינונית ומצמצמים בחצי מהכמות.
- מחממים תנור לחום של 190 מעלות.
- אחרי שהשמנת צומצמה בחצי מוסיפים כוס יין לבן, שוב מביאים לרתיחה, אחרי הרתיחה מנמיכים את החום שוב ומצמצמים בחצי שוב.
- את הירקות החצויים צורבים במחבת חמה (שמתאימה לתנור) כשהחלק הישר מונח כלפי המחבת.
- לאחר שהירקות קיבלו צריבה יפה מוסיפים למחבת את התימין, כף וחצי חמאה קרה וחצי כוס יין לבן ומכניסים את המחבת לתנור שחומם מראש, לבערך 20 דקות צלייה.
- לאחר שהרוטב הגיע לחצי מכמות הנוזל מסננים אותו, בעודו חם לכלי גבוה, בעזרת בלנדר מוט/מטרפה מבליעים קוביות חמאה קרה בהדרגה תוך כדי ערבוב. אחרי שנוצר לנו רוטב אחיד ויציב, מתבלים במלח ומעט פלפל שחור לפי הטעם.
- מתבלים את בשר הדג במלח ופלפל וצורבים. את הדג צורבים על מחבת חמה ומשומנת קלות על הצד של העור, כשבשר הדג כבר התחיל להלבין כמעט כולו, בעזרת תרווד הופכים את הפילה בעדינות לצלייה של עוד 4 דקות.
- מניחים בצלחת את הפילה עם העור הפריך כלפי מעלה, מוזגים רוטב חמאה במרכז הצלחת (שלא יפגע בעור הפריך כי הוא ירטיב אותו) ואת הירקות מסדרים ליד. פתחו לכם בקבוק יין לבן ותיהנו ממנה של מסעדה אצלכם בבית.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (14)
המתכון הולך גם עם סלמון?
כן 🙂
מתכון נהדר בדיוק ליום האהבה הקרוב
למסגר ולשמור, חייבת חוברת מתכונים