-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 112.6 קק״ל 1351.3 קק״לפחמימות 27.1 גרם 325.5 גרםשומן 5.0 גרם 60.1 גרםנתרן 737.0 מ״ג 8843.8 מ״גחלבון 9.2 גרם 110.5 גרםסיבים תזונתיים 1.1 גרם 12.8 גרםשומן רווי 0.7 גרם 8.7 גרםכולסטרול 48.6 מ״ג 583.2 מ״גסידן 36.2 מ״ג 434.6 מ״גברזל 0.7 מ״ג 8.5 מ״גאשלגן 259.6 מ״ג 3115.1 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 8.0 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה שעהכולל שעתיים
-
קלוריות113
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 112.6 קק״ל 1351.3 קק״לפחמימות 27.1 גרם 325.5 גרםשומן 5.0 גרם 60.1 גרםנתרן 737.0 מ״ג 8843.8 מ״גחלבון 9.2 גרם 110.5 גרםסיבים תזונתיים 1.1 גרם 12.8 גרםשומן רווי 0.7 גרם 8.7 גרםכולסטרול 48.6 מ״ג 583.2 מ״גסידן 36.2 מ״ג 434.6 מ״גברזל 0.7 מ״ג 8.5 מ״גאשלגן 259.6 מ״ג 3115.1 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 8.0 מ״גסגור
מרכיבים 17 | זמן הכנה שעה | זמן כולל שעתיים | קלוריות 113 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
קציצות
אופן הכנה
- מכינים את תערובת הקציצות: קולפים את הגזר וקוצצים את הבצל. מחממים מחבת בינונית על להבה בינונית, מוסיפים שמן קנולה, גזר ומחצית מהבצל הקצוץ ומטגנים כ-10 דקות, תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהגזר והבצל רכים. מצננים היטב.
- טוחנים את הדג במטחנת בשר עם הגזר והבצל המטוגנים, הבצל הטרי והביצים.
- מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר חומרי הקציצות ומערבבים. במידה ואין מטחנת בשר טוחנים את הדג אצל המוכר ואת הירקות והביצים הקשות קוצצים במעבד מזון.
- מכינים את הציר ומבשלים את הקציצות: מניחים את כל חומרי הציר, יחד עם הראשים והעצמות של הדגים המפולטים, בסיר רחב ושטוח ומביאים לרתיחה.
- בעזרת ידיים רטובות יוצרים קציצות מוארכות ומוסיפים בזהירות לציר. מביאים שוב לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר חלקית ומבשלים שעה. מצננים.
- מסדרים בכלי הגשה: מוציאים את הקציצות מהסיר ומניחים בכלי הגשה בגובה 4 ס”מ לפחות. מסננים את הציר ויוצקים לכלי ההגשה עד לגובה 2 ס”מ. פורסים את הגזר לעיגולים דקים ומקשטים את הקציצות. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה.
אופן הכנה
- מכינים את תערובת הקציצות: קולפים את הגזר וקוצצים את הבצל. מחממים מחבת בינונית על להבה בינונית, מוסיפים שמן קנולה, גזר ומחצית מהבצל הקצוץ ומטגנים כ-10 דקות, תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהגזר והבצל רכים. מצננים היטב.
- טוחנים את הדג במטחנת בשר עם הגזר והבצל המטוגנים, הבצל הטרי והביצים.
- מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר חומרי הקציצות ומערבבים. במידה ואין מטחנת בשר טוחנים את הדג אצל המוכר ואת הירקות והביצים הקשות קוצצים במעבד מזון.
- מכינים את הציר ומבשלים את הקציצות: מניחים את כל חומרי הציר, יחד עם הראשים והעצמות של הדגים המפולטים, בסיר רחב ושטוח ומביאים לרתיחה.
- בעזרת ידיים רטובות יוצרים קציצות מוארכות ומוסיפים בזהירות לציר. מביאים שוב לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר חלקית ומבשלים שעה. מצננים.
- מסדרים בכלי הגשה: מוציאים את הקציצות מהסיר ומניחים בכלי הגשה בגובה 4 ס”מ לפחות. מסננים את הציר ויוצקים לכלי ההגשה עד לגובה 2 ס”מ. פורסים את הגזר לעיגולים דקים ומקשטים את הקציצות. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה.
הכנתם את המתכון?
תגובות (4)
אני רומניה ובגפילטע פיש אצלינו לא שמים שום דבר חוץ מהדג מים עם סוכר וחלבונים, לא ביצה שלמה כי החלמון מקשה את הקציצה, כמובן בצל מגורד, מלח ופלפל לבן. לא עלי דפנה ולא ביצים קשות. כל החוכמה שהקציצה תיהיה אורירית ולבנה,אפשר במקום מים לשים מים מוגזים
עד שעשיתי את המתכון שלך לחג.
שלום לך שי לי ליפא, יש דברים בחיים הארוכים שלי (אני בת 65) שאני לא יכולה לעבור עליהם לסדר היום בשום אופן לא! ובעיקר לא כשמקלקלים קציצות של גפילטא פיש עם כל מיני המצאות שלא היו ולא ניבראו. ממתי מטגנים בצל וגזר לקציצות ועוד עם שמן קנולה???????????? לא היה ולא יהיה ואם יהיה יעשה צרות. אין לטעם של טיגון מה לחפש בקציצות דג קרפיון. ודבר נוסף! חסרים כמה גרגרי פלפל אנגלי לציר שלך וחתיכת שורש סלרי שניהם עושים את הטעם המיוחד לציר והטעם עובר גם לקציצות. לא חוששת מביקורת לאנשים שאומרים שהם שפים אבל באמת הם לא יודעים לבשל כמו שצריך. סילחי לי על ההערות שלי כי קציצות גפילטא פיש כהילכתן הן עבורי יהרג ובל יעבור. ולא אתבייש להעיר לך על עוד דברים כי אני מבשלת כבר מגיל 7 וגם בישול מקצועי למדתי. אמנם לא בארץ אבל זה עושה משהו לבינוניות… מוסיף מקצועיות ובטחון.
אצלנו הפולנים לא מוסיפים שורש סלרי ולא שום שמן וטיגון וגם לא פלפל אנגלי ואלו הגפילטע פיש האמיתיים וכולם זוללים לא אוכלים אלא זוללים את הדגים האלו