-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 3566.9 קק״ל 14267.6 קק״לפחמימות 674.3 גרם 2697.0 גרםשומן 352.2 גרם 1408.8 גרםנתרן 4937.0 מ״ג 19748.0 מ״גחלבון 56.1 גרם 224.3 גרםסיבים תזונתיים 19.3 גרם 77.2 גרםשומן רווי 27.3 גרם 109.1 גרםכולסטרול 100.3 מ״ג 401.2 מ״גסידן 295.7 מ״ג 1182.8 מ״גברזל 12.3 מ״ג 49.3 מ״גאשלגן 3283.3 מ״ג 13133.3 מ״גאבץ 8.9 מ״ג 35.6 מ״גסגור
-
מרכיבים32
-
הכנה 40 דק׳כולל שעה ו-10 דק׳
-
קלוריות3567
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 3566.9 קק״ל 14267.6 קק״לפחמימות 674.3 גרם 2697.0 גרםשומן 352.2 גרם 1408.8 גרםנתרן 4937.0 מ״ג 19748.0 מ״גחלבון 56.1 גרם 224.3 גרםסיבים תזונתיים 19.3 גרם 77.2 גרםשומן רווי 27.3 גרם 109.1 גרםכולסטרול 100.3 מ״ג 401.2 מ״גסידן 295.7 מ״ג 1182.8 מ״גברזל 12.3 מ״ג 49.3 מ״גאשלגן 3283.3 מ״ג 13133.3 מ״גאבץ 8.9 מ״ג 35.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 32 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעה ו-10 דק׳ | קלוריות 3567 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
דגים
-
2 פילה דג דניס
-
2 פילה דגי מוסר ים
-
1 כפית מלח דק
-
1 כוס מיץ לימון
-
1 כוס קמח לבן
טיגון
-
1 ליטר שמן קנולה
רוטב שרמולה
-
2 כפות פפריקה מתוקה
-
2 כפות כמון טחון
-
1 כף מלח דק
-
1 כף שבבי צ’ילי יבש
-
2 שיני שום
-
1 כוס מיץ לימון
-
1 כוס שמן קנולה
טחינה
-
1 כוס טחינה גולמית
-
1/2 כוס מים קרים
-
חופן כוסברה
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כוס מיץ לימון
תבשיל כרובית
-
6 שיני שום
-
1 פלפל צ’ילי ירוק בינוני
-
1 צרור כוסברה
-
1 חבילה כרובית קפואה
-
1 כוס זיתי קלמטה
-
2 כוסות פול קפוא
-
2 כוסות מים
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית כורכום
-
1 כפית אבקת קארי
-
1 כפית כמון טחון
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
2 פרוסות לימון כבוש
אופן הכנה
- מכינים את הדגים: חותכים את הפילטים לרצועות בעובי 3 ס”מ. משרים את הרצועות במיץ לימון ובמלח כ-30 דקות.
- אחרי 30 דקות, מנערים את הדגים מהמרינדה (לא שוטפים) ומקמחים משני הצדדים.
- מכינים את רוטב השרמולה: כותשים את שיני השום. מערבבים את כל רכיבי הרוטב בקערה באמצעות מטרפה.
- מכינים את הטחינה: מכניסים את כל רכיבי הטחינה למעבד מזון, מעבדים ומוסיפים מים בהדרגה עד לקבלת טחינה במרקם הרצוי.
- מכינים את תבשיל הכרובית: פורסים את שיני השום לפרוסות דקות, קוצצים דק את הפלפל החריף ואת הכוסברה.
- מחממים שמן זית במחבת רחבה. מטגנים את השום כדקה. מוסיפים את פרחי הכרובית ומטגנים עד שהם משחימים.
- מוסיפים את יתר רכיבי התבשיל, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-30 דקות.
- לקראת סיום בישול התבשיל, מטגנים את הדגים: במחבת רחבה, מחממים שמן קנולה. מטגנים את רצועות הדגים המקומחות עד שהדגים מקבלים גוון זהוב. מוציאים לנייר סופג.
- מגישים את המנה: בצלחת הגשה גדולה שמים חצי מכמות הטחינה. מניחים מעל את רצועות הדגים המטוגנים. מזלפים רוטב שרמולה. בקערת הגשה קטנה שמים את תבשיל הכרובית, מזלפים מעל טחינה.
אופן הכנה
- מכינים את הדגים: חותכים את הפילטים לרצועות בעובי 3 ס”מ. משרים את הרצועות במיץ לימון ובמלח כ-30 דקות.
- אחרי 30 דקות, מנערים את הדגים מהמרינדה (לא שוטפים) ומקמחים משני הצדדים.
- מכינים את רוטב השרמולה: כותשים את שיני השום. מערבבים את כל רכיבי הרוטב בקערה באמצעות מטרפה.
- מכינים את הטחינה: מכניסים את כל רכיבי הטחינה למעבד מזון, מעבדים ומוסיפים מים בהדרגה עד לקבלת טחינה במרקם הרצוי.
- מכינים את תבשיל הכרובית: פורסים את שיני השום לפרוסות דקות, קוצצים דק את הפלפל החריף ואת הכוסברה.
- מחממים שמן זית במחבת רחבה. מטגנים את השום כדקה. מוסיפים את פרחי הכרובית ומטגנים עד שהם משחימים.
- מוסיפים את יתר רכיבי התבשיל, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-30 דקות.
- לקראת סיום בישול התבשיל, מטגנים את הדגים: במחבת רחבה, מחממים שמן קנולה. מטגנים את רצועות הדגים המקומחות עד שהדגים מקבלים גוון זהוב. מוציאים לנייר סופג.
- מגישים את המנה: בצלחת הגשה גדולה שמים חצי מכמות הטחינה. מניחים מעל את רצועות הדגים המטוגנים. מזלפים רוטב שרמולה. בקערת הגשה קטנה שמים את תבשיל הכרובית, מזלפים מעל טחינה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן