-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 400.4 קק״ל 16017.2 קק״לפחמימות 27.4 גרם 1096.5 גרםשומן 31.8 גרם 1272.2 גרםנתרן 83.7 מ״ג 3348.0 מ״גחלבון 3.4 גרם 137.7 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 39.4 גרםשומן רווי 5.6 גרם 223.1 גרםכולסטרול 21.0 מ״ג 839.0 מ״גסידן 29.4 מ״ג 1175.0 מ״גברזל 0.6 מ״ג 24.5 מ״גאשלגן 83.3 מ״ג 3330.4 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 17.6 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה שעהכולל 3 שעות
-
קלוריות400
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 400.4 קק״ל 16017.2 קק״לפחמימות 27.4 גרם 1096.5 גרםשומן 31.8 גרם 1272.2 גרםנתרן 83.7 מ״ג 3348.0 מ״גחלבון 3.4 גרם 137.7 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 39.4 גרםשומן רווי 5.6 גרם 223.1 גרםכולסטרול 21.0 מ״ג 839.0 מ״גסידן 29.4 מ״ג 1175.0 מ״גברזל 0.6 מ״ג 24.5 מ״גאשלגן 83.3 מ״ג 3330.4 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 17.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 20 | זמן הכנה שעה | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 400 | כמות מנות 40 |
---|
מצרכים
מצרכים
דונאטס
-
750 גרם קמח לבן
-
360 מ"ל חלב 3%או מים לגרסה פרווה
-
10 גרם שמרים יבשיםאו 50 גרם שמרים טריים
-
150 גרם סוכר לבן
-
1 ביצה M
-
1 חלמון M
-
75 גרם חמאה רכהאו שמן קנולה/נטורינה לגרסה פרווה
-
7 גרם מלח דק
-
1 כפית תמצית וניל
-
1 כף ערק
טיגון
-
1 ליטר שמן קנולהאו שמן סויה
ציפוי שוקולד מריר
-
200 גרם שוקולד מריר
-
150 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
1 כפית שמן קנולה
ציפוי שוקולד לבן בצבעים
-
200 גרם שוקולד לבןאו מטבעות שוקולד לבן
-
1 טיפה צבע מאכל ורודאו כל צבע שרוצים
סוכריות
-
30 גרם סוכריות צבעוניות
-
20 גרם סוכריות בצורת לבבות
אופן הכנה
- מכינים את הדונאטס: בקערת המיקסר שמים את החלב, השמרים, הקמח, הסוכר, הביצה והחלמון ומפעילים על דרגה בינונית 3-5.
- ברגע שמתחיל להתגבש בצק מוסיפים את החמאה הרכה והמלח וממשיכים ללוש כ-10 דקות על מהירות 3-4 עד שנוצר בצק אחיד ורך.
- מעבירים לקערה מעט משומנת מכסים עם כיסוי ניילון, מכסים במגבת ומתפיחים בין 40-60 דקות עד הכפלת הנפח.
- מוציאים מהקערה את הבצק ומרדדים לעובי של כ2 סנטימטר - חשוב שהוא יהיה עבה ולא דק.
- בעזרת קורצן לדונאטס קורצים עיגולים (למי שאין שיקרוץ בעזרת רינג גדול ורינג קטן).
- את השאריות מחזירים לקערה, מכסים ומתפיחים עוד כמה דקות, מרדדים וחוזרים על הפעולה שוב.
- חותכים ניירות אפייה לריבועים ושמים כל דונאטס על ריבוע נייר אפייה.
- מכסים בעזרת מפת ניילון ומתפיחים כ30 דקות נוספות עד הכפלת הנפח.
- מחממים סיר או מחבת עם שמן עמוק ל160 מעלות ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה יפה. מוציאים לרשת צינון.
- מכינים את ציפוי השוקולד המריר: ממיסים את השוקולד המריר, השמנת המתוקה והשמן במיקרוגל במשך 30 שניות כל פעם ומערבבים עד להמסה מלאה.
- מכינים את ציפוי השוקולד הלבן הצבעוני: ממיסים במיקרוגל את השוקולד הלבן בפולסים של 20 שניות כל פעם וערבוב, לאחר מכן אפשר להוסיף טיפונת שמנת מתוקה כדי שיצא מרקם חלק ויפה, מוסיפים טיפה של צבע מאכל ומערבבים.
- טובלים כל דונאטס באחד הציפויים ומקשטים בסוכריות וכל מה שאוהבים. בתאבון וחג שמח.
אופן הכנה
- מכינים את הדונאטס: בקערת המיקסר שמים את החלב, השמרים, הקמח, הסוכר, הביצה והחלמון ומפעילים על דרגה בינונית 3-5.
- ברגע שמתחיל להתגבש בצק מוסיפים את החמאה הרכה והמלח וממשיכים ללוש כ-10 דקות על מהירות 3-4 עד שנוצר בצק אחיד ורך.
- מעבירים לקערה מעט משומנת מכסים עם כיסוי ניילון, מכסים במגבת ומתפיחים בין 40-60 דקות עד הכפלת הנפח.
- מוציאים מהקערה את הבצק ומרדדים לעובי של כ2 סנטימטר - חשוב שהוא יהיה עבה ולא דק.
- בעזרת קורצן לדונאטס קורצים עיגולים (למי שאין שיקרוץ בעזרת רינג גדול ורינג קטן).
- את השאריות מחזירים לקערה, מכסים ומתפיחים עוד כמה דקות, מרדדים וחוזרים על הפעולה שוב.
- חותכים ניירות אפייה לריבועים ושמים כל דונאטס על ריבוע נייר אפייה.
- מכסים בעזרת מפת ניילון ומתפיחים כ30 דקות נוספות עד הכפלת הנפח.
- מחממים סיר או מחבת עם שמן עמוק ל160 מעלות ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה יפה. מוציאים לרשת צינון.
- מכינים את ציפוי השוקולד המריר: ממיסים את השוקולד המריר, השמנת המתוקה והשמן במיקרוגל במשך 30 שניות כל פעם ומערבבים עד להמסה מלאה.
- מכינים את ציפוי השוקולד הלבן הצבעוני: ממיסים במיקרוגל את השוקולד הלבן בפולסים של 20 שניות כל פעם וערבוב, לאחר מכן אפשר להוסיף טיפונת שמנת מתוקה כדי שיצא מרקם חלק ויפה, מוסיפים טיפה של צבע מאכל ומערבבים.
- טובלים כל דונאטס באחד הציפויים ומקשטים בסוכריות וכל מה שאוהבים. בתאבון וחג שמח.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן