הילה אלפרט ומאיר דנון מכינים יחד לזניה של חצילים ועגבניות
מאיד דנון עם לזניה צמחונית קלאסית עם חצילים ועגבניות וכמובן הרבה גבינת פרמז'ן שכולם אוהבים! מנה מנחמת ופשוטה להכנה, מושלמת לארוחת צהריים או ערב משפחתית
מאיד דנון עם לזניה צמחונית קלאסית עם חצילים ועגבניות וכמובן הרבה גבינת פרמז'ן שכולם אוהבים! מנה מנחמת ופשוטה להכנה, מושלמת לארוחת צהריים או ערב משפחתית
- מאיר דנון
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 524.7 קק״ל 3148.0 קק״לפחמימות 51.1 גרם 306.8 גרםשומן 31.1 גרם 186.7 גרםנתרן 718.8 מ״ג 4312.8 מ״גחלבון 25.2 גרם 151.4 גרםסיבים תזונתיים 10.5 גרם 62.7 גרםשומן רווי 8.7 גרם 52.0 גרםכולסטרול 25.4 מ״ג 152.5 מ״גסידן 493.9 מ״ג 2963.2 מ״גברזל 5.7 מ״ג 34.3 מ״גאשלגן 1088.4 מ״ג 6530.2 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 10.1 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות525
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 524.7 קק״ל 3148.0 קק״לפחמימות 51.1 גרם 306.8 גרםשומן 31.1 גרם 186.7 גרםנתרן 718.8 מ״ג 4312.8 מ״גחלבון 25.2 גרם 151.4 גרםסיבים תזונתיים 10.5 גרם 62.7 גרםשומן רווי 8.7 גרם 52.0 גרםכולסטרול 25.4 מ״ג 152.5 מ״גסידן 493.9 מ״ג 2963.2 מ״גברזל 5.7 מ״ג 34.3 מ״גאשלגן 1088.4 מ״ג 6530.2 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 10.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 525 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
רוטב
-
2 חצילים בינונייםבלאדי
-
8 כפות שמן זית5 לטיגון החצילים, 3 לבישול הרוטב
-
6 שיני שום
-
2 גבעולי בזיליקום
-
4 קופסאות עגבניות חתוכות לקוביותפולפה MUTTI
-
1 קורט שבבי צ’ילי יבש
-
1 קורט טימין טרי
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
-
1 קורט סוכר לבן
הרכבת הלזניה
-
1 חבילה עלי לזניהדה צ'קו
-
4 גבעולי בזיליקוםעלים בלבד
-
2 גבעולי אורגנו טרי
-
250 גרם גבינת פרמזןמגוררת
-
1 מנה רוטב בשמלמה שהכנו בטיפ
אופן הכנה
- קולפים את החצילים וחותכים לקוביות, מטגנים על הכיריים בשמן זית.
- מכינים את רוטב העגבניות: בסיר רחב מחממים את שמן הזית, מוסיפים את השום ומטגנים קלות, מוסיפים את עלי הבזיליקום בשלמותם ומטגנים עוד מספר שניות.
- מוסיפים את העגבניות ויתר המצרכים ומביאים לרתיחה ומצמצמים כ- 15 דקות לסמיכות הרצויה.
- מעבירים לרוטב העגבניות את החצילים המטוגנים ומבשלים יחד.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מרכיבים את הלזניה: בתחתית תבנית מלבנית מורחים מעט שמן זית, מניחים מעט מרוטב העגבניות ומסדרים שכבה של דפי לזניה. מסדרים מעליה שכבה של רוטב עגבניות, מפזרים פרמז׳ן מגורר ועלי בזיליקום ואורגנו טריים. מסדרים מעל שכבה של דפי פסטה, רוטב, גבינה ועלים ומכסים בשכבה אחרונה של דפי לזניה.
- יוצקים את הבשמל שהכנו מהטיפ על שכבת הלזניה האחרונה, מפזרים מעט פרמזן ונגיעות של רוטב עגבניות. אופים בתנור שחומם מראש למשך 35-45 דקות.
אופן הכנה
- קולפים את החצילים וחותכים לקוביות, מטגנים על הכיריים בשמן זית.
- מכינים את רוטב העגבניות: בסיר רחב מחממים את שמן הזית, מוסיפים את השום ומטגנים קלות, מוסיפים את עלי הבזיליקום בשלמותם ומטגנים עוד מספר שניות.
- מוסיפים את העגבניות ויתר המצרכים ומביאים לרתיחה ומצמצמים כ- 15 דקות לסמיכות הרצויה.
- מעבירים לרוטב העגבניות את החצילים המטוגנים ומבשלים יחד.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מרכיבים את הלזניה: בתחתית תבנית מלבנית מורחים מעט שמן זית, מניחים מעט מרוטב העגבניות ומסדרים שכבה של דפי לזניה. מסדרים מעליה שכבה של רוטב עגבניות, מפזרים פרמז׳ן מגורר ועלי בזיליקום ואורגנו טריים. מסדרים מעל שכבה של דפי פסטה, רוטב, גבינה ועלים ומכסים בשכבה אחרונה של דפי לזניה.
- יוצקים את הבשמל שהכנו מהטיפ על שכבת הלזניה האחרונה, מפזרים מעט פרמזן ונגיעות של רוטב עגבניות. אופים בתנור שחומם מראש למשך 35-45 דקות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (5)
מה עושים עם הבשמל??? ואיך.
היי, ראי את סעיף 7 שמתייחס לבשמל – הוא נמצא מתחת לתמונה שנמצאת מתחת לסעיף 6. בהצלחה!